Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 vencelj
#357472
Vedno zanimiva in aktualna vprašanja.
Pa ne le filozofija, tudi psihologija.
Ljudje smo razmišljajoča bitja, meni se taka in podobna vprašanja stalno motajo po glavi...po drugi strani pa sem "svobodnjak" in mi "predalčkanje" nekako ne gre.
Kljub temu mislim, da je jasno, da je maratonec lahko le nekdo, ki je pretekel maraton (spet vprašanja: le enega, več maratonov ali nastopa le na maratonih? Na maratonu tekmuje- da vse od sebe- ali se na tej razdalji le sprehodi)... :?:
Večkrat sem naletel na tezo, da je ultramaraton vsaka razdalja, daljša od maratona (včasih je bilo teh izrazov več in so se stopnjevali od maratona do ultra maratona: morda se oglasi kdo z "boljšim spominom"...meni so vprašanja dovolj nepomembna, da odgovore hitro pozabim).

V glavnem...JA...prav je, da o stvareh razmišljamo tudi na tak način, četudi navsezadnje tek sam po sebi ni nič drugega kot simpl prestavljanje leve pred desno...desne pred levo...itd v nedogled :!:

LP, vencelj
 spela*
#357495
Dokler lahko kandidat za predsednika o sebi govori, da je maratonec, pa niti to volivcev ne zmoti (čeprav maratona še ni pretekel), je prav vseeno, kaj kdo pravi.
:mrgreen: :--
Uporabniški avatar
 StaraKost
#357496
Izraz maratonec se pogosto uporablja za nekaj kaj traja "zelo dolgo" in ne mora biti nujno povezano s tekom :).
Uporabniški avatar
 boatjan
#357498
StaraKost napisal/-a:Izraz maratonec se pogosto uporablja za nekaj kaj traja "zelo dolgo" in ne mora biti nujno povezano s tekom :).


Ja, poznamo različne maratone.
 spela*
#357499
StaraKost napisal/-a:Izraz maratonec se pogosto uporablja za nekaj kaj traja "zelo dolgo" in ne mora biti nujno povezano s tekom :).



Nekatere stvari res trajajo že predolgo. :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA