Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 majstoralc
#360946
Pozdravljeni
Zanimam se za nakup pametne ura za tek. Pomembni so mi podatki :trenutna hitrost v min/km, razdalja in na koncu statistika pretečene poti. Prosim za kakšen nasvet, da ne bom metal denarja stran. Cena pa naj bi bila tam do 150€, če je to mogoče.
Lp
 short
#360951
Zadnji dve leti sem uporabljal Polar M400, odlicna za tocno to kar isces plus se kaksen bonboncek vec ima :) Nove so se vedno drage, je pa res da dobis zraven se HR pas. Nehal sem jo pa uporabljati zaradi baterije, v nacinu GPS + HR je zdrzala 3-4 ure, kar je bilo premalo za kaksno daljso turo.

Precej poznanih uporablja Garminovo Forerunner 35 in so vsi zadovoljni z njo.

Na https://www.dcrainmaker.com/product-com ... calculator lahko preveris opcije s podrobnimi opisi.
 majstoralc
#360959
Odločil sem se da kupim novo v intersportu. Prosim za pomoč pri izbiri. Niham med Garmin forerunner 235 WHHR, Garmin vivoactive 3 slate, suunto spartan trainer wr hr in suunto ambit3 peak.
Vsak komentar dobrodošel.
 IIIlll
#360976
Uporabljam forerunner235 in deluje dobro, edina pripomba, če ure ne nosiš vsaj 15 min pred tekom ti srčnega utripa ne bo merila, oziroma ti ga bo izmerila narobe.
 Mih
#363760
Garmin FR 235 je v Hervisu trenutno 160 EUR. Vem, da je že ohoho stara, ampak ali je za ta denar še vedno dober nakup, ali pa je čas pač že naredil svoje in je zadeva že preveč zastarela?

lp, M.
Uporabniški avatar
 Vreme
#363771
Mih napisal/-a:Garmin FR 235 je v Hervisu trenutno 160 EUR. Vem, da je že ohoho stara, ampak ali je za ta denar še vedno dober nakup, ali pa je čas pač že naredil svoje in je zadeva že preveč zastarela?

lp, M.


Zakaj zastarela???? Jaz občasno še vedno uporabljam FR110, pa ne rečem, da je zastarela ;)

Seveda pa je vse odvisno zakaj potrebuješ uro,ali samo za tek, ali še kaj drugega. :D
 rio
#363776
fr 110 :). moja prva gps ura iz leta 2009 al pa 2010. ura nima popolnoma nič nastavljivih zaslonov, kolikor se spomnim, pašček se mi je 3 x strgal in so mi ga brezplačno menjali. Baterija je izredno slaba in kar je najvažnejše, gps čip je res zastarel. Po cesti je še kar soliden, po gozdu pa nikakor. Ne rabim niti drugega mnenja za tole, ker ura res po 20 tekih po enaki poti nikoli ne pokaže iste trase in ja , zavedam se omejitev GPS-ja a vseeno.

lp
Uporabniški avatar
 jorgamesh
#363786
Mih napisal/-a:Garmin FR 235 je v Hervisu trenutno 160 EUR. Vem, da je že ohoho stara, ampak ali je za ta denar še vedno dober nakup, ali pa je čas pač že naredil svoje in je zadeva že preveč zastarela?

lp, M.
Tale cena sicer ni nič posebej ugodna, saj imaš v podobnem cenovnem rangu tudi primerljive modele ostalih znamk. Ker je pred kratkim na trg prišel nov model FR245, so kakopak znižali ceno starega modela.
Ura kot vsaka osnovna ura, primerna za običajno rekreativno uporabo, če je to vse kar v bistvu potrebuješ.
 Zmaj321
#363794
Zdravo,
mene zanima če kdo ve, če se da povezati Garmin ure s Polar merilci srčnega utripa.

Zanima me predvsem za Polar H10, če je kompatibilen z Garminovim forerunnerjem 235.

Nekje sem zasledil, da naj bi se dalo...
Hvala za odgovor!
Uporabniški avatar
 jorgamesh
#363863
Nedolgo nazaj je Polar uvedel podporo za ANT+ protokol, ki ga podpira Garmin tako, da če imaš Polar H10 ali OH1, ju lahko uporabljaš z vsemi Garmin urami, tudi F235.

Če pa imaš kakšno novejšo Garmin uro, ki podpira tudi bluetooth protokol, pa lahko uporabljaš vse merilce utripa, vseh znamk, ki podpirajo BT protokol.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA