Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

#362905
Ja, a ne gre lonček v žep? Seveda, če ga imaš. Če ne pa rabiš nove hlače...

Lepo, da se organizator takole trudi za okolje. Tisti, ki se udeležujemo takšnih tekov v naravi smo najbrž tudi bolj dovzetni za ohranjanje okolja.

Vseeno pa mi tole deluje kot še en od zelenih nategov. Eno plastiko bomo zamenjali z drugo, ki se prodaja po več kot stokrat višji ceni. Me zanima koliko ljudi bo ta lonček vzelo še na kakšno tekmo.

Če bo res toliko prostovoljcev na stojnicah, bi v nekaj minutah lahko pobrali vseh 300 običajnih plastičnih lončkov .

Če že mora biti brez plastike, naj bodo pa stekleni kozarci. Da ne bo preveč črepinj pa morda kovinski - rostfrei. Še bolj originalno in domače pa bi bili na stojnici kar leseni lončki, ki bi jih lahko izdelali naši mojstri za suho robo. Prostovoljci naj jih pa vmes malce sperejo in je stvar rešena.

Veliko več plastičnih kozarčkov se troši npr. v avtomatih za kavo kjer ni nobenih vzpodbud za manjšo potrošnjo. Kava ni nič cenejša, če prineseš svoj lonček. Ali pa npr. prodaja pijač. Npr. mineralna voda je dražja, če je v povratni steklenici kot tista v plastenki za enkratno uporabo.

Vsaka novost rabi nekaj časa, da se prime. Kakšna se pa sploh ne...
Sicer pa srečno in veselo vsem udeležencem prireditve v soboto. Če bo pa slabši čas, je pa vsaj en razlog na dlani :D
#362906
Od nekdaj nosim s seboj svoj loncek, zadnja leta takega fajn silikonskega, ki se lepo zlozi. Vse se da pospravit pod hlace ali majico, ne potrebujes zepa. Ce se pa slucajno ne da, ga imas pa lahko v roki, tistih nekaj gramov se ne bi smelo poznati tudi ce gres na rezultat.

Se vidimo v soboto!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA