Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

 TONEK
#365112
Obdobje lepega jesenskega vremena se je zaključilo s še lepšo tekaško prireditvijo. Ta mi je sicer požrla vsaj en lep izlet v gore, vendar človek ne more bit povsod. Že za ogrevanje sem si izbral parking v Srednji Šiški :mrgreen: , saj me vsako leto vedno znova skrbi, kam ga bom zjutraj vtaknil :? Ob prihodu na mesto dogajanja, sem bil malce razočaran, saj je 'Stroj mašine', ki mi vedno dvigne dlake pokonci, letos močno izgubil svojo ostrino. Vrst praktično ni bilo, niti pred skreti in je zares vse potekalo gladko. Okrepčevalnice so še pojačali z vmesnimi vodnimi postajami v bojazni, da bo prevroče, pa začuda, meni niti ni bilo, saj bi se odrazilo v rezultatu, pa sem bil celo dve minuti hitrejši kot lani. Na tem dogodku je zares ogromno znanih obrazov, pa naj bo iz tekmovalskih ali navijaških vrst. Nisem pa uspel videti novega letošnjega vodje dogodka, g. Ferjančiča, ki je bil pred mnogo leti celo moj šef.
Ni pa mi najbolj jasno, kako je maraton dobil zlati znak, saj v razvrstitvah v startne bokse vlada prava anarhija, saj sem tazadnje 'bunkice' prehitel šele v petem ali šestem kilometru. Za vsakogar bi moral veljati prijavljeni čas, ki bi bil označen na štartni številki, redarji pa bi morali podatek striktno upoštevati in jih pravilno usmerjati v bokse.
V soboto pa lepo vabljeni na Goriško.
http://vw-ljubljanskimaraton.si/sl/news ... ti-nedelja
 KadilecSamo
#365113
Čestitam Tonek, glede na to, da si v mladinski kategoriji je čas pod dvema urama res izjemen. :-- Poleg tega pa tek po ravnem sploh ni tvoja primarna disciplina, tako da res samo kapo dol. Čestitke tudi vsem ostalim za uspešne nastope, navijanje, organizacijo in vse ostale stvari, ki spadajo zraven takega dogodka.
Uspešno regeneracijo in vse dobro.
Uporabniški avatar
 Franci65
#365115
Udobno sem parkiral pri živalskem vrtu. Sledi 3 km ogrevanja do startnega prizorišča. Turistični povratek z ogledom ameriške rezidence (zunanji del obzidja).
 TONEK
#365116
Hvala vama za čestitke in Samovo točno definicijo. Zares se bom veliko bolj domače počutil na bližnji tekmi 'treh vrhov', kjer ne bo veliko zoprnega ravnega asfalta. :D
 Urška89
#365117
Organizacija dobra, dovolj tekočine na postajah, lepo vzdušje in glasni navijači. :D V primerjavi z lanskim letom uspela izboljšati čas na 21 km za 7 minut, česar sem zelo vesela. :) Prehitevanje počasnejših pa je še vedno sestavni del ''boksov'' - nekateri se pač postavijo, kamor jim paše in ne kakršna so navodila - to je moteče za ostale udeležence.
Vreme? Toplo, verjetno ste na 42 km bolj trpeli kot mi na 21ki - že mene je malce zdelalo. Ste pa dobili malce barve. :D
 vinkop
#365120
a Tonek se je odlocil tekati med "bunkicami"? :juhuhu: :rol: :lauf: malo heca ne skodi, drugace pa cestitke vsem udelezencem...mene zaenkrat LJ maraton se ni pritegnil...
 spela*
#365121
Ljubljanski maraton, devetič zapored najdaljša razdalja. Končno me ni zeblo! :laola Res, vreme je bilo super! Veliko lažje prenašam vročino kot mraz, ampak saj tako ali tako ni bilo vroče. Ravno prav toplo za moje pojme. :)

Do 20. km mi je delal družbo prijatelj, ki pa je potem, zame nepričakovano, zavil v cilj. Takrat sem začela pospeševati, saj sem bila zaradi dotedanjega udobnega tempa relativno spočita, a naredila čisto začetniško napako. Nisem vnašala kake dodatne energije, ki bi jo zaradi hitrejšega teka v nadaljevanju morala, in na 35. km je tempo nenadoma močno padel. In takrat sem naredila drugo začetniško napako: da še vedno nisem vzela nobenega gela, ker za teh 7 km ga pa res ne potrebujem. :mrgreen:

No, saj ga nisem, za tisti tempo ne - hitreje pač ni šlo, ampak saj bistvo maratona v domačem mestu ni rezultat, ampak ogled najlepšega mesta na svetu z druge perspektive, in srečevanje ljudi. Še zdaleč ne le slovenskih navijačev, ampak tudi številne hrvaške, s katerimi se srečujemo na hrvaških prireditvah.
Nekaj minut sem tekla roblekom (seveda, spet on!), v cilju dala izjavo za medije. :)

V cilju skupaj z Mladenom še čakava Kairosa, ko srečava nekega njegovega znanca iz Zagreba. Ta me vpraša, če sem tudi jaz iz najlepšega mesta na svetu (Mladen je iz Splita). Odgovorim, da seveda sem, da mi je pa tudi Split zelo všeč. :)

Kairos pa je, če niste vedeli, bil tokrat v vlogi zajčka - in svojo vlogo je odlično opravil. Sotekačico je uspešno popeljal v cilj njenega prvega maratona! :laola
 spela*
#365122
Urška89 napisal/-a:
Vreme? Toplo, verjetno ste na 42 km bolj trpeli kot mi na 21ki - že mene je malce zdelalo. Ste pa dobili malce barve. :D


Vreme idealno!
#365124
Pozdrav!

spela* napisal/-a:Ljubljanski maraton, devetič zapored najdaljša razdalja. Končno me ni zeblo! :laola ...


Čestitam za nastop in hvala za poročilo. :)
Čestitke veljajo tudi Kairosu. Biti zajec ni šala. (Še posebej ne v teh dneh in na teh prostorih.) ;)

Lp, oranžni slon
#365125
Pozdrav!

vinkop napisal/-a:bravo spela*....9x zapored 42km res globok poklon od mene... :toast:

Se pridružujem globokemu poklonu. Enkrat, ko bom velik ... ;)

Lp, oranzni slon
 Urška89
#365126
Meni osebno je idealno okoli 10 stopinj, ampak ni bilo prehudo. Sama se precej močno potim in me to kar hitro zdela, čeprav zdaj začudoma nisem imela težav - verjetno ker sem res bila pridna že prejšnje dni s pitjem, ne le na okrepčevalnicah.

Drugače pa čestitke za deveti maraton! :cast1: :cast1: :cast1:
 spela*
#365128
Urška89 napisal/-a:Meni osebno je idealno okoli 10 stopinj, ampak ni bilo prehudo. Sama se precej močno potim in me to kar hitro zdela, čeprav zdaj začudoma nisem imela težav - verjetno ker sem res bila pridna že prejšnje dni s pitjem, ne le na okrepčevalnicah.

Drugače pa čestitke za deveti maraton! :cast1: :cast1: :cast1:



Maraton je bil sicer 21., ljubljanski pa deveti. :)

Hvala. :)
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#365133
s tekom sem začel leta 2005 spomladi in isto leto pretekel svoj prvi maraton, to je bil 10. Ljubljanski maraton. Od takrat sem manjkal samo enkrat, ko smo šli s Tekaškim forumom na maraton v Podgorico. Nepozabna zgodba. Torej moj štirinajsti Ljubljanski in menda dvanajsti v vlogi zajca.
Strinjam se, da je velik nered glede razvrščanja tekačev v bokse. Vse dokler se polmaratonci ne odcepijo v levo, moraš prehitevati in skakati levo, desno, na pločnik, po bankini ... da lahko ohranjaš svoj tempo.
in ja, čestitke vsem :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA