Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 mare
#3653
Odzadnjak napisal/-a:
mark napisal/-a:Meni se zdi, da na maratonu tekmuješ predvsem sam s sabo in si zmagovalec že s prihodom v cilj.


... no, jaz bi vseeno dodal, da ni prav nič narobe, če na maratonu nekateri tekmujejo tudi z ostalimi in ne samo s sabo. Saj gre vendar za tekmo! :wink: Pa dobri naj vsaj za superge zaslužijo, saj je v vseh drugih športih zaslužek glede na vloženo delo bistveno večji...

Ej odzadnjak, vidim, da si se nekaj spravil name (morda preveč kvasim neumnosti). Poglej kako jaz vidim tekmovanje v maratonu. Pri stadionskih tekih tekmuješ predvsem s sotekmovalci in nekateri to počnejo s tempom, nekateri se zanašajo na finiš, nekateri pa na komolce Dobri maratonci tekmovalci tekmujejo predvsem s progo oz. samim sabo. Tudi na olimpijskih igrah si večina tekmovalcev zastavi svoj tempo, kakršnega je sposobna teči dobre 2 uri i le malo jih za vsako ceno teče v vodilni skupini, ker vedo, da bi potem pri 35 km škripnili.

Pri slabših in neizkušenih tekačih-rekreativcih je past, da se zaženeš za najhitrejšimi in z njimi tekmuješ. Zato tekmuješ predvsem sam s sabo in s progo, primerjaš se predvsem s svojimi prejšnjimi teki, s svojimi načrti itd. Seveda si tudi želiš biti čimvišje na lestvici, a je tvoja uvrstitev bolj odvisna od števila udeležencev (odvisno od vremena, reklame, koledarja drugih tekov itd.) za najboljše tekače npr. na ljubljanskem maratonu pa npr. od tega, ali bodo šli najboljši slovenski tekači raje v New York ali Atene oz. Berlin in koliko Kenijcem bodo plačali udeležbo.
Uporabniški avatar
 ero
#3657
mark napisal/-a:za najboljše tekače npr. na ljubljanskem maratonu pa npr. od tega, ali bodo šli najboljši slovenski tekači raje v New York ali Atene oz. Berlin in koliko Kenijcem bodo plačali udeležbo.


in od tega, katera razdalja velja za državno prvenstvo in če jim ta naslov (oziroma bonitete, ki pridejo z njim) sploh kaj pomeni...
Uporabniški avatar
 matjaz
#3667
:D :D :D V cem je problem? A se bojite da boste ve dobile manjso nagrado? Ce gledam po tisti plati, da smo vsi enaki bla bla bla, imate vecina prav. Vendar pa moski, ki zmaga mali maraton nekje v 1h in 6 min, je za marketing dosti bolj zanimiv, kot pa zenska, ki zmaga recimo z 1h 24 min. Tako pac je! Denar je sveta vladar.
 Odzadnjak
#3675
mark napisal/-a: Ej odzadnjak, vidim, da si se nekaj spravil name (morda preveč kvasim neumnosti).


Ej, ne, nisem se spravil nate ampak samo na nekatera tvoja mnenja.
Tudi zdaj se ne morem strinjati :cry:

mark napisal/-a: Dobri maratonci tekmovalci tekmujejo predvsem s progo oz. samim sabo. Tudi na olimpijskih igrah si večina tekmovalcev zastavi svoj tempo, kakršnega je sposobna teči dobre 2 uri i le malo jih za vsako ceno teče v vodilni skupini, ker vedo, da bi potem pri 35 km škripnili.


Ni res! Jaz mislim, da se vsi zaženejo (ker šteje le zlato) in če jim ne gre dobro že veliko prej odstopijo. Le redki se matrajo do konca. Osip je velik prav med elito! Oni tečejo samo za denar in morda še za zlato na OI.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA