hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

#367122
Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola, ŠC Kranj smo se prostovoljno lotili trasiranja Pisateljske poti po slovenskih pokrajinah. V prvi fazi bomo na zemljevid s pomočjo Lidar tehnologije oziroma laserskih posnetkov tal vrisali okoli 100 rojstnih hiš slovenskih pisateljev. Verjetno ne bomo vrisali rojstnih hiš pisateljev, ki so živeli oziroma živijo v zamejstvu (Avstrija, Italija). Med posameznimi rojstnimi hišami bomo s pomočjo laserskih posnetkov tal potegnili pot oziroma GPS sled.

Obračamo se za vse zainteresirane tekače, pohodnike ..., ki živijo na območjih rojstnih hiš pisateljev, da bi preizkusili našo načrtovano gps sled v naravi, kako funkcionira (Ali je prehodna ali neprehodna? Ali bi se morda lahko potegnila boljša trasa, ki jo poznate kot domačini? ...) V obliki video-vodičev vam bomo posredovali navodila, kako se uporablja gps program na pametnem telefonu "Viewranger", kako se vrisuje v Google zemljevid ipd.

Druga možnost pa je, da posnamete pot s pametno uro in jo delite na Stravi (Strava: Janez Černilec).

Naša spletna stran:
Trasiranje slovenske pisateljske poti

Na ta način bomo lahko vsi zainteresirani prostovoljno prispevali k kulturnem turizmu v Sloveniji. Vljudno vabljeni!

Slika
Nazadnje spremenil jcerni, dne 02 Maj 2021, 10:50, skupaj popravljeno 5 krat.
#367141
Če je morda kdo iz Zagorja ob Savi, Krškega, Svetaga Jurija ob Ščavnici ali Trbovelj bi mu bil hvaležen, če bi napisal na kateri ulici so hiše, ki jih dobite na povezavi: https://docs.google.com/document/d/1Wcghuj3mCLE_e7W0Z9XCZN4tMQ4eZ0cJRaob_zo1F-k/edit

Hvala za morebitno pomoč.

Lep pozdrav
Janez Černilec
#367146
Slovenska pisateljska pot sem naredil za pisalno mizo. Uporabljal sem daljinske pešpoti kot je E6, E7, Pot kurirjev in vezistov, Jakobovo pot v Sloveniji, Alpe Adria Trail, Slovensko planinsko pot ... Velik del poti je zarisan po novih trasah glede na domovanja slovenskih pesnikov. Uporaba je na lastno odgovornost. Pot ni testirana na terenu razen prej navedenih poti. Dolžina poti 1.622,56 km. Vzpon in spust 53.511 m.

Klik za zemljevid Slovenske pisateljske poti, avtor: Janez Černilec

Vir: Forstnerič Hajnšek, Melita in ostali. 2013. Slovenska pisateljska pot. Radovljica: Didakta.
Nazadnje spremenil jcerni, dne 07 Avg 2020, 01:38, skupaj popravljeno 1 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA