Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 lojzeP
#3580
Po vsej verjetnosti, bom jaz mahnu solo varianto proti domovini mojih (pra)staršev - Sežani. : :D :D :D Prostora tako še nekaj bo, relacija Kranj - Sežana. 8) 8) 8)
Sicer sem lansko leto tekel 8 km - stvar je točno tako, kot je opisal Ero. :idea:
Biti v mestu teka vsaj cca 1 uro prej je zaželjeno :o :) ( parkiranje - pozni malce iščejo "ugodna" parkirna mesta, dvig številk - lani je bila kompletna stvar v kuvertah - pohvalno, ogravanje, ...).
Vzdušje je bilo lani kar precej pozitivno :) , tek je malce motila rahla burja :( na startu in cilju - v mestu Sežani - vmes ni bilo čutiti vetra.
Veselim se ponovnega snidenja, in seveda pašta, pivo, prijetna družba - kaj bi pa sploh še hoteli; se splača že samo zaradi tega pridi v vetrovno mesto. :D :D :) :) LP Lojze
Uporabniški avatar
 Tuareg
#3683
Tole sicer ne bo praktično vprašanje ampak bo pa vseeno praktično in
koristno za aklimatizacijo na primorski zrak in veter (dežja po zadnjih
napovedih ne bo).

V soboto, 27.3. organizira PD Valentin Stanič iz Kanala ob Soči 11. pohod po stopinjah Valentina Staniča, "kralja vsih tedanjih gorjanskih pešcov", kot ga je v "Drobtinicah" leta 1848 imenoval A.M.Slomšek. Skratka, vzornik gornikom in pohodnikom, pa še marsikomu drugemu.

Start bo od 6. do 9. na trgu v Solkanu (104 mnm), od koder se bomo povzpeli na Sabotin (609 mnm) do planinskega doma, od tam pa
pot vodi po grebenih nad Sočo in v 2 urah pripelje v Vrhovlje (420mnm).

Tu je polovička poti, možen zaključek prve ali pa začetek druge polovičke, odvisno od glasu ljudstva. Potem sledi nežen vzpon na Korado (812 mnm) in potem še 2 uri spusta do Kanala (104 mnm).

Skupaj torej 8 ur ali 4 ure (polovička) zmerne hoje, vmes okrepčila v trdnem in tekočem agregatnem stanju,na koncu v Kanalu pa topli obrok in nekaj hrane tudi za dušo, vse za 600 SIT. :lol:

Info: Marko Valentinčič 041/728561, Tušar Metod 051/344882, PD V. Stanič.

Pohodniki bodo šli po končani prireditvi počivat, forumovci pa gremo naprej proti Sežani,poiskat kakšno odprto osmico v bližini in po možnosti še posteljo ter navit petelina v najbližjem kurniku na 8. uro zjutraj. :roll:

Ostalo bo pa že po nedeljskem programu. Ma, oštja.
Uporabniški avatar
 BoštjanG
#3726
Kratko vprašanje; a je organizatorju v Sežani potrebno plačati ob prevzemu čipa tudi kavcijo(tako kot za Championchip v LJ)? Vkolikor je to neogibno, koliko znaša?
Da vidim, če bo potrebno najeti kredit!:=)
Uporabniški avatar
 milkec
#3729
Kolikor sem ugotovil od drugih ti ni treba plačati kavcije, ti pa zato takoj ko prideš na cilj veselo snamejo čip, tako da sploh ni treba skrbeti kdaj in kako ga boš vrnil!
Uporabniški avatar
 5rca
#3739
do sedaj kavcije za najem čipa ni bilo potrebno plačati ... namontirali smo si ga okoli gležnja (kot ena zapestnica je) in ko smo pritekli skozi cilj, so ga organizatorji sami sneli :wink: :lol:
Uporabniški avatar
 Dule
#3744
5rca napisal/-a:do sedaj kavcije za najem čipa ni bilo potrebno plačati ... namontirali smo si ga okoli gležnja (kot ena zapestnica je) in ko smo pritekli skozi cilj, so ga organizatorji sami sneli :wink: :lol:


Ja pri tej pogruntavščini so lahko za vzgled organizatorju Ljubljanskega maratona :roll: .
Uporabniški avatar
 bosin
#3755
Sistem merjenja časov in izvajalci le-tega v Sežani niso isti kot v Ljubljani. Odtod tudi različen način pripenjanja čipov. :roll:
Uporabniški avatar
 ero
#3783
bosin napisal/-a:Sistem merjenja časov in izvajalci le-tega v Sežani niso isti kot v Ljubljani. Odtod tudi različen način pripenjanja čipov. :roll:


hja, v Ljubljani trakcev ne dajejo zraven, ker tam plačaš kavcijo za čip in ti ga v bistvu ni treba vrniti. če pa čip vrneš, bi trakec lahko obdržal... sam tečem s trakcem že odkar imam čip. je pa res, da je 'montaža' z vezalkami 100% zanesljiva, pri trakcu pa obstaja (sicer zelo majhna) verjetnost, da čip izgubiš. pri teku se to skoraj ne dogaja, na triatlonu pa kar...

zakaj v Sežani ni kavcije? ker ti čip zaplenijo v ciljnem lijaku. in pa zato, ker te čipe lahko uporabljaš le pri WinningTime meritvah in torej sploh niso na voljo za nakup. Italijani imajo namreč svoj sistem prodaje - letno naročnino na posamezne športe. tam ti želijo za vsak šport prodati svoj čip, čeprav ni pametnega razloga za to. no ja, en je - profit. to me spominja na naša Telekom in SiOL :(
Uporabniški avatar
 Staša
#3821
Jutro!
Tako. Včeraj sem po terminskemu planu naredila še zadnji trening za pred Sežano: "Still into the taper. A week ago you did a 5-miler, the last of six workouts at that distance within three weeks. Today, run 2 miles, just enough to calm your nerves as you wait for your half marathon race over the weekend."
Torej sem pripravljena na izgubo polmaratonske nedolžnosti, na kar se pripravljam od decembra 03...

Skoraj! Namreč... ubadam se z mislijo, kaj oblečt - OK, gor ni problem - majčka za tečt, pa čez majčka TF, seveda. Spodaj pa... a dolge tekaške hlačke, a čist kratke ali one čez kolena (najbolj razmišljam o njih, pa ravno teh nimam...). Kaj je torej najbolj primerno za 21 km pri recimo 7 stopinjah? Moram danes v shopping? :D Ne bo treba? :cry:

Življenje je tako težko... :?
 Nataša
#3822
Staša! Nujno v šoping!!! manjkajo ti hlače čez kolena...za 21 km boš pa ja :D oziroma kot se vedno tolaživa jest in moja šopingerska kolegica - se splača, boš sigurno ful nosila!!! torej urno v BTC. :wink:
Uporabniški avatar
 bosin
#3823
Če bo nakup novih hlač pomagal k tvoji psihični stabilnosti in samozavesti, potem ni dileme.Šoping. Če te tišči denar: šoping! Če rabiš malo sprostitve: šoping! Če imaš lepa meča, ki bi jih rada pokazala, potem pa sploh: šoping!
Če bi jih pa kupila zato,ker misliš, da ti bo v dolgih vroče, da te bodo ovirale, da boš imela slabši rezultat,da.... Potem pa pozabi na nakup in si lepo pripravi dolge. (če si pa zeeelo hitra, zeeelo vroča in imaš zeeelo lepe noge., pa lahko tudi kratke :lol: )
Uporabniški avatar
 Z*
#3824
Vsem, ki se s takimi in drugačnimi tekaškimi nameni odpravljate v nedeljo v Sežano, želim prijeten, sproščen, odličen tek, predvsem morebitnim Virginijam in Virgilom na 21-tki (Dajmo, Nada et al.!Slika) Bom mislila na vas in mi bo kar malo žal, ker ste super družba ... :oops:

Na zdravje v osmici.Slika
Uporabniški avatar
 Tjaša
#3825
stasa napisal/-a:Torej sem pripravljena na izgubo polmaratonske nedolžnosti, na kar se pripravljam od decembra 03...
Skoraj! Namreč... ubadam se z mislijo, kaj oblečt
Kaj je torej najbolj primerno za 21 km pri recimo 7 stopinjah? Moram danes v shopping? :D


Staša ČESTITAM k tvoji odločitvi za polmaraton. Duš, si mogla bit pa res pridna čez zimo.

Kaj oblečt - večni problem žensk. :shock: Hvala Bogu, da obstaja BTC in da se dogajajo razne "priložnosti", da lahko ženske upravičeno zapravljamo. :wink: Pa lepa meča gor ali dol! Ti si kar privošči - boš za vedno vedela, kdaj si izgubila polmaratonsko nedolžnost!

Vso srečo v Sežani! :lol:
Uporabniški avatar
 Fotr
#3827
stasa napisal/-a:...ali one čez kolena (najbolj razmišljam o njih, pa ravno teh nimam...)...

Ja Staša! :!: Za Sežano boš pa ja nove hlače kupila. :evil: Jaz sem jih še za Socerb. Pa ne glej na ceno, ampak na lepoto, funkcionalnost, trpežnost, znamko, kvaliteto, ekskluzivnost, da te ne bomo občudovali :shock: samo zaradi tvoje odločitve ampak tudi zaradi hlač! :wink:
Uporabniški avatar
 Staša
#3830
Fotr napisal/-a:Ja Staša! :!: Za Sežano boš pa ja nove hlače kupila. :evil: Jaz sem jih še za Socerb. Pa ne glej na ceno, ampak na lepoto,...


Hja, z mojo pripravniško plačo... sem v pol leta prišparala 50 000 sit (na srečo je bil rojstni dan vmes in stara mama in njena penzija...) in jih prejšnji teden vložila v Galileo :) Imam dobička 300 sit :)
Zato moram tut mal na ceno gledat, ker je 5. in mojih 119k še daleč... ampak zdaj mi je pa že mal nerodno... Saj ne , da se sekiram, ampak enkrat mi je en pijanček za šankom rekel, če sem fuzbalerka, ker imam taka mečla, tako da ne pričakovat preveč :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA