Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 5rca
#3832
[quote="stasa"]Skoraj! Namreč... ubadam se z mislijo, kaj oblečt /quote]

hmmm ... :roll: s seboj vzemi vse tri dolžine pa boš tam videla, kaj bo najbolj primerno. predlani smo imeli burjo s snegom, lani pa lep sonček ... tako da nikoli ne veš, kaj bojo pogruntali z vremenom na Krasu .. ajaa ... pa na rokavice ne pozabi :lol:
Uporabniški avatar
 Fotr
#3833
stasa napisal/-a: Saj ne , da se sekiram, ampak enkrat mi je en pijanček za šankom rekel, če sem fuzbalerka, ker imam taka mečla, tako da ne pričakovat preveč :)

Ker je videl dvojno, :shock: kar pomeni, da mu ne verjemi in da sekirancijo za polovico znižaj! :!: Verjemi, nam, klenim, treznim, trdnim možem in fantom, :D ki vemo kaj je res in kaj ne! Smo te videli in smo imeli same pozitivne pripombe! :lol:
Uporabniški avatar
 bigfrik
#3858
Tudi jaz ti svetujem da vzames cim vec stvari sabo in se sele tam odlocis,o nogah lahko razpravljamo pa na licu mesta,ko jih vidimo :lol: :twisted:
Uporabniški avatar
 AndrejaT.
#3863
Jaz ti pa svetujem, da kiklco oblečeš. Tako ne bo nihče mislil, da si fuzbaler, noge bodo prišle do izraza, pa še bolj zračna je, sploh v burji. :lol:
Uporabniški avatar
 Tjaša
#3882
Dragi forumovci!

Ali lahko kdo od vas ekspertov, meni začetnici-nevednici, malce pojasni BRUTO in NETO čas rezultatov. Nekaj se mi svita, pa ne vem točno, kaj to dejansko pomeni.

Nekje sem zasledila, da je šel nekdo iz ozadja šele 3 minute od dejanskega štarta skozi štartno črto. Ali to pomeni, da so te tri minute vkalkulirali v čas teka?

Pozdravček,
Uporabniški avatar
 MihaPR
#3883
Bruto čas se začne meriti ob trenutku štarta in je za vse enak, torej, ko slišiš štartno pištolj je začetek bruto časa in to traja do trenutka, ko prečkaš ciljno črto.
Neto čas pa traja od tistega trenutka, ko dotična oseba prečka start in do takrat ko prečkaš cilj.
 Lučko
#3884
OK. To je jasno. Kdo pa zmaga? Recimo štartaš čisto zadaj kolone 3min od poka pištole. V primerjavi s tistim, ki štarta prvi izgubi proti tebi pol minute, ampak pride še vedno prvi v cilj. Ti imaš pa najboljši čas, ker si bil za pol minute hitrejši, pa nisi prvi v cilju. Kater čas, kdo je winner.
Uporabniški avatar
 miro
#3885
Tjaša
Neto čas začne teči takrat , ko s čipom pretčeš štartno črto in konča ko s čipom pretečeš v ciljno črto (preproga ob kateri reagira čip).
Tiste tri minute so se štele v bruto čas ne v neto.
Na velikih mednarodnih maratonih traja kar nekaj časa , da prideš na štartno črto , zato je sistem bruto - neto.
Upam , da nisem preveč zakompliciral!
Dobro teci v Sežani!
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 MihaPR
#3886
Lučko napisal/-a:OK. To je jasno. Kdo pa zmaga? Recimo štartaš čisto zadaj kolone 3min od poka pištole. V primerjavi s tistim, ki štarta prvi izgubi proti tebi pol minute, ampak pride še vedno prvi v cilj. Ti imaš pa najboljši čas, ker si bil za pol minute hitrejši, pa nisi prvi v cilju. Kater čas, kdo je winner.


Ja če jest prou razumem sistem in pravila, zmaga tisti ki ima najboljsi neto čas, logicno je pomoje tko.
Uporabniški avatar
 Matevz
#3907
Zmaga prvi čez ciljno črto.

Neto čas je samo za osebno evidenco.
Uporabniški avatar
 MihaPR
#3908
sej se mi zdel, da s5 ne upostevajo logike. To pomen, da nekdo starta v prvi vrsti in porabi za 21 km 1:35:00 in pride prvi cez cilj in je prvi, jest pa startam uzadi in pridem cez start sele cez 5 min in mam na konc cas 1:36:00 in pridem na cilj recimo 2. Torej ne bom zmagal, ceprav sem porabil za isto razdaljo manj časa :?: :?: :?:
Uporabniški avatar
 sbojan
#3911
Na koncu se vse nekako uredi. Tisti, ki imajo možnosti za zmago oz. prva mesta, štartajo v prvi liniji, za ostale pa ni več tako pomembno, če so zaradi bruto časov npr. 620 čeprav bi bili po neto času 615.

Lahko noč pred jutrišnjim tekom.
 Odzadnjak
#3913
MihaPR, verjemi, da se vsak potencialni kandidat za zmago (absolutno, v kategoriji, za medaljo itd...) postavi bolj spredaj in ne čisto zadaj. Velikokrat celo bolj spredaj, kot bi mu to po rezultatih pripadalo. Zato ima na velikih prireditvah, kjer bi se kdo res lahko "izgubil" v množici, elita svoj in ograjen prostor kamor ostali ne morejo. Tu je iskati abs. (in neto) zmagovalca, drugi nimajo šans...
Uporabniški avatar
 MihaPR
#3914
:) ne sej to men cist jasno. Sam tko, ne wem, a mam jest narobno logiko ampak pomoje bi mogu zmagat tist k prelaufa razdaljo najhitrej, torej po neto časih :)
 Ursa
#3915
Logika včasih odpove, zato je sekirancija okol tega le odvečna izguba energije in časa. :twisted:

Trenutno svojo energijo šparam za to, da jutri na cilj ne bom prišla zadnja... se pa prepričujem, da bo čez kako leto verjetno že bolje :)

Se vidimo jutri in en lep lahko noč!

Urša

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA