Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Staša
#4985
:)
Sem ravno včeraj preletela Gallowayevo teorijo o razvoju do "pravega" tekača. Prej je faza "začetnika", pa "tekmovalca", pa "atleta"...

Ej, saj se strinjam tudi s tabo, ampak meni je pač lažje tako, da imam en trening, eno motivacijo, da zmorem. Ker sem bila prepričana, da ne. Mi ustreza, zadovoljna sem, ko naredim kljukco. Čisto enostavno. Verjamem, da je tudi začetniška navdušenost in vse ostalo, ampak tako pač je in kaj potem. Zaenkrat nisem obremenjena s časom oz. rezultatom, morda tudi to postanem, ampak saj ravno v tem je stvar, da tečem zase in če mi to ustreza... In če še komu, potem tudi jaz rada delim IMHO na podlagi štirimesečnih izkušenj.
Pa še to - če bi bilo težko, bi stoprocentno odnehala, sem tudi jaz bolj užitkar v življenju!

Skratka, dokler ob tem obrememnjujemo samo sebe... in če smo ob tem še bolj zadovoljni, kar vpliva še na koga poleg nas... ni problema, a ne?

Ti bom sporočila čez 10 let, kako se mi je spremenil pogled, velja? :)
 dpop
#5003
stasa...

zmenjeno... se "slisiva" devetega aprila 2014 okrog stirih popoldne...

bom do takrat pripravljal vprasanja :wink:

LP Darko

P.S. itak
 Ursa
#5013
Hvala za info Staša! Še to: ali si vmes imela še kakšno drugo športno aktivnost ala aerobika, rolanje, plavanje.. itd... ? Drugače pa bom za svojo prvo 21ko oktobra v Lj verjetno malo prilagodila tale program in delal po njem. Vsaj glavno logiko bom probala ujet, kot je bilo že napisano :) :)

Drugače pa, glede treningov po takšnih idr. programih, je Staša lepo napisala, ni kaj za dodat. Mogoče kvečjemu, da te kak tak programček, če pogledamo drugo skrajnost, lahko med drugim obvaruje prenapreznja, poškod in drugih težavic. :wink:

Lp vsem, Ursa
Uporabniški avatar
 miro
#5023
Bravo Staša
Kar nadaljuj! Človek mora imeti cilje , ter jih probati doseči in to čim prej , ne pa cincati in se bati možnih ovir. Staša jaz te podpiram in upam , da boš že letos pretekla maraton, potem pa nas boš častila nekje v Ljubljani. Samo pogum!
Miro
Uporabniški avatar
 lojzeP
#5062
Se strinjam z Darkom ( dpop ). Če glava ni na pravem mestu, je vse "đabe ". Sem sicer bolj načrten človek, a tečem zaenkrat LE za svoj užitek. Ko me bo kdo prepričal drugače ( nisem rekel, da se ne motim ), bom spremenil mnenje. Se rad pustim podučiti, ampak moja glava je pa vseeno trda. 8) 8) 8) 8) 8) 8)

2x LP
 dpop
#5072
tudi moja glava je trda...
da o drugih trdih stvareh ne pisem...
no ja pa bom...
kolena....trda
gleznji... mal se se dajo premikat
kolki... z WD40 se da premika

in to vse zato ker sem "rinil z glavo skozi zid"... se pravi
da ni bil adovolj trda... oziroma... glava je bila, samo od pasu navzdol je
bilo premeho in je popustilo

LP Darko

P.S. ampak nej se vsak na svojih napakah nauci...
to NAJBOLJ boli :twisted:
Uporabniški avatar
 Staša
#5441
Uf, zaostajam!

Takole:
Urša: Ob sredah in če je bil kakšen dan res čist adijo, sem šla na sobno kolo (ker je bila zima), ampak takole, za ene pol urce. Dvakrat sem šla plavat, ampak to skoraj nima smisla, da šteje, ker sem obtičala v whirpoolu :)
Po moje res ne pretiravat, sploh ker imaš dovolj časa. Ampak - a ne trenirate s trenerjem pri Zmorem??? Sem te videla v Journalu!?


LojzeP: Če ne boš na moji strani, ti nikoli več ne podarim svojega srca in tudi tvojega bom zavrnila :wink:

Dpop: V sredo, 9. aprila 2014 ob 16.00, je zame OK. Če kaj pride vmes, te obvestim.
Sicer pa, bolj ko te berem, bolj se mi zdi, da je pa morda ravno v tem bil tvoj problem, da nisi delal po kakšnem programu, pa si pretiraval. Ker ravno zato se mi je zdel tale moj trening zanimiv, da te je prav zaustavljal v smislu: "ne pretiravat, dolg trening te čaka v nedeljo, danes samo kratek tek, glej okolico..."
 Nataša
#5446
Ti, Staška, dej ti men povej dve stvari:
prvič - kuko kej smetišnca?? a je še kr lepa pa nova? :D
drugič - lej če grem v radence na 21, a miš da je za probat v ljubljani 42?
sej po svoje tud nisem za te "fast food" variante, sam pismo rosno, je pa izziv, a ni? sej ti si tud lani začela jesen tečt a neki tacga?

Darko, zdej jest Stašo sprašujem, tko da ne se mešat :twisted: :D :D
Uporabniški avatar
 Staša
#5450
Hoj!
Smetiška? Ja, po pravici povedano, ušporabljam še staro. Junija se selim v svoje novo stanovanjce, pa jo bom tam začela uporabljat.
42? Časa glede na ta trening, ki ga imam sedaj jaz, je verjetno dovolj. Tudi jaz računam, da bom šla samo tako, da grem samo skozi, verjetno bo treba vmes hodit... Je pa res, da se mal bojim, kako bo med poletjem, še na eno potovanje bi šla za kakšem mesec...
Po moje, da če delaš res po enem realnem programu (za zmogljivost in ne za čas) in imaš dovolj časa, da ga izpelješ do konca, da se da v tem času.
Dej, bova skupaj šli na en velik kos torte po maratonu! Pa v savno:)
 Nataša
#5452
me mika, me mika...ma tud Milkec po svoje prav, ko pravi, da je to vse prehitro, sam jest vseen mislm da si bolj ne morš škodit kot pa če tega pol leta, ko bi sicer treniral za maraton, presediš, prepiješ, prelenariš al karkol. bi vzela to tko - če bo šlo, bo šlo, če ne, pa ne. me pa zanima, kaj ta izkušeni pravijo na take želje. Miro?

drgač pa, Staša, na CELO torto, ne na kos. v savno me noben hudič ne zvleče!! whirlpool je pa že druga zgodba...
Uporabniški avatar
 Bor
#5453
Nataša napisal/-a:Staša, na CELO torto, ne na kos. ...


vaju jst peljem 8) :oops:

:oops: lp bor
Uporabniški avatar
 Staša
#5455
VELJA!!!!!!


Lohk tut že prej... :roll:
 Nataša
#5457
dober, tala ata Bor, a ni? no tko, po srcu :oops: :oops:
ne pa un s pesmcam...pa brez zamere he he :D :D
Uporabniški avatar
 bigfrik
#5486
Ne bi vaju rad odvrnil od maratona,ce se tako odlocita,potem itak ni kaj,je pa res da je v redu prej mogoce narest mal vec 21-etk,kot le eno ,pa tud sicer morda mal vec kilometrov,ker je res velika razlika med 21 in 42,v glavi in v nogah,ce pa bosta vendarle sli na 42,bomo pa na startu skupaj,kar je pa zlo cool :D ,tko da...... :shock: :?: :wink: :!:
Uporabniški avatar
 bigfrik
#5487
Aja,pa tud tortice se ne bi branu :!: :twisted:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA