vabila na predstavitvene in potopisne večere ter predavanja

Moderator: ero

Uporabniški avatar
 alan
#59130
Ja, nekaterim je zal, pa vseeno... ce imam na izbiro gledanje manga
na sliki ali pa rezanje sunke, klobas in sirov v zivo... hmmm... :lol:

Bostjana ste pa res razgovorili, da sva potem se midva marsikatero
temo razgovorila, pa trikrat je nastel vse forumovce, ki ste bili na
predavanju... :D
 Nataša
#59131
alan napisal/-a: pa trikrat je nastel vse forumovce, ki ste bili na
predavanju... :D


a mu je ratal vse naštet? ker prej se mu je mal zatikal...sej mu ne zamerim, smo si že mal podobni mogoče :twisted:
Uporabniški avatar
 alan
#59134
Nataša napisal/-a:a mu je ratal vse naštet? ker prej se mu je mal zatikal...


Kako pa naj vem, ce me prej ni blo zraven? :roll: Vseh 26 imen je slo gladko :wink:
Uporabniški avatar
 pegaz
#59148
Ja, bilo je enkratno! Hvala Staška za povabilo!

(a ta Boštjan tud kaj teče? Da ne bo samo pohajkoval, ne? Za vzgled mu je lahko tisti Burmanček, ki teče gor in dol po hribu z dvema ogromnima culama tovora :) )


Nataša napisal/-a:
alan napisal/-a: pa trikrat je nastel vse forumovce, ki ste bili na
predavanju... :D


a mu je ratal vse naštet? ker prej se mu je mal zatikal...sej mu ne zamerim, smo si že mal podobni mogoče :twisted:

He he
Kokr gdo. ;)

LL Pegaz Potovalka :)
Uporabniški avatar
 Staša
#62460
Pozdravljeni,

na prvi pomladni dan, v torek, 21.3., vas ob 19. uri vabi Matjaž Napokoj, učitelj geografije in strastni popotnik, da se mu pridružite na razburljivem in zanimivem popotovanju:

"Potovanje bomo začeli v Čilu. Mestece San Pedro, ki leži na robu slanega jezera, predstavlja center sušne Atacame - "velike dežele". Je izhodišče pristopa na bolivijsko visoko planoto, preko katerega sem potoval v najetem terenskem vozilu. Višina nad 4500 m nad morjem in čudovita pokrajina Altiplana. Pokrajini so vtisnili pečat vulkanski vrhovi obeljeni s snegom in raznobarvna jezera pod njimi. Pa doline z gejziri ter blatnimi vrelci in skalnati osamelci, katerim so vetrovi vtisnili svoj pečat. Spozanli bomo del življenja preprostih ljudi, ki živijo na tej skopi, od Boga pozabljeni planoti. Na slanem jezeru Salar de Uyuni, pa v mestecu Potosi, kjer v osamelih jaških še vedno brskajo za srebrom in kositrom.

Od slogana "Potosi, zaklad sveta in zavist vladarjev" ni ostalo čisto nič. Sprehodili se bomo skozi prestolnico La
Paz, kjer branjevke na trgu čarovnij, ponudijo vse kar potrebujemo za odganjanje zlih duhov iz naših domov.
Zgodovini se izogniti ne da. Bogata kulturna dediščina je ohranjena v številnih arheoloških najdiščih. Kljub temu, da večina nas Tiwanako kar dobro pozna in so zgodovinarji o njem ustvarili razlago, je marsikaj o njem še vedno velika neznanka. Skrivnosti, katerim sodobna znanost ne najde primerne razlage, nas spremljajo povsod na poti preko Andsko - indijanske amerike. Za zaključek pa si bomo privoščili še spust po cesti smrti...Navadno ne preživi nihče. No, s kolesom je pa šlo!..."


Vidimo se ob 19. uri v Zemljepisnem muzej, poleg trgovinice Kod in Kam na Gosposki 16.

Lep pozdrav,
Staša Mesec, Ljubljansko Geografsko Društvo
Uporabniški avatar
 pegaz
#62480
tooooo Staša!

Eni smo že trpeli odtegnitveni sindrom potopisov!
(Da se problem isputuje PRESS)

Se vidmo,
LL, Pegaz :)
 Nataša
#62491
Uau, Cile je poleg Fidzija moja najbolj zazeljena destinacija v prihodnosti, tko da ce bom le lahko, pridem!! :wink:
Uporabniški avatar
 Staša
#64060
Petra Draškovič: ALJASKA

»Zapri oči in vdihni težek z lososi nasičen zrak. Prisluhni orlom kako se smejejo njihovim skrhanim klicem. Pazljivo poslušaj, ko tanki led morja zvončklja kot kockice v kristalnem kozarcu. Aljaska bo odmevala v tvojem spominu še dolgu potem, ko jo boš zapustil.« nagovarja bralce fotografinja in pisateljica Natalie Fobes v svoji knjigi I Dream Alaska.

Res je. Prvič sem okusila njeno lepoto poleti 2003, ko sem se kot študentka biokemije pridružila znanstvenikom, biologom in raziskovalcem Ameriškega geološkega znanstveno raziskovalnega inštituta v Anchorageu, z njimi preživela nekaj krasnih dni na terenu, se podila s kanuji in kajaki po številnih jezerih v okolici največjega aljaškega mesta Anchoragea, lovila kanadske gosi in jih obročkala. Spoznavala sem ledenike in doline ter svet arktične tundre in obale arktičnega morja te mogočne pokrajine, ki s svojimi 1 477 262 km2 zajema petino Amerike. Z majhnim jeklenim ptičem sem poletela visoko v nebo, zaokrožila okoli najvišjega vrha severne Amerike, Mount Mckinleya, pristala na ledeniku pod vznožjem McKinleya ter spoznavala hribe in doline z vso floro in favno znamenitega Denali Parka. Sanjala sem o njenih prostranstvih doma vprežena v raziskovalno delo in študij, a se poleti 2004 vrnila na Aljasko še enkrat. Doživetja so tokrat bogatejša za nenavadno življenje z Eskimi na severozahodu Aljaske, za modrosti ob iskanju zlata, nepozabna doživetja z medvedi in zame skoraj usodni vzpon na Sheep Mountain. Ob vsem tem pa spoznavala neizmerno toplino in domačnost tudi pristnih Aljaških prebivalcev.


Vljudno vabljeni na tokratno redno predavanje Ljubljanskega geografskega društva, ki bo v danes, 18.aprila ob 19. uri, v dvorani Zemljepisnega muzeja (poleg trgovine Kod in kam; Gosposka 16).
Uporabniški avatar
 Staša
#75165
DANES...

Andrej Grmovšek: Vzponi v pogorju Quionglai

"Slovenska alpinistično raziskovalna skalaša (SARS) sta svojo odpravo poimenovala Tanja in Andrej Grmovšek. Njun prvotni cilj je bilo premagati nekaj pet in več tisočakov v pogorju Qionglai v Sečuanu, poleg same alpinistične oprave (plezanje, garanje, plezanje) pa nam bosta seveda predstavila tudi kitajski kras in ostale bolj ali manj pričakovane prigode, ki so se jima zgodile na poti."


Lepo vabljeni na predavanje geografa in alpinista!

Vidimo se danes, 17.10.2006, ob 19. uri v dvorani Zemljepisnega muzeja na Gosposki ulici 16 v Ljubljani.
Uporabniški avatar
 Staša
#80031
19. 12. 2006: Matej Ogrin: Kolesarjenje po Britanski Kolumbiji in Aljaski

Matej Ogrin, mladi raziskovalec na Oddelku za geografijo, je ti dve severni pokrajini prekolesaril. O načinu takega potovanja, za tiste kraje menda ne tako redkega načina, ter predvsem o zavarovanih območjih bo govora na decembrskem predavanju LGD.

Predavanje bo danes ob 19. uri v dvorani Zemljepisnega muzeja ZRC SAZU na Gosposki ulici 16 v Ljubljani.
Uporabniški avatar
 Staša
#81493
PAVLE KOZJEK: TRAPECIO, ANDI

Andi so najdaljše pogorje našega planeta, saj segajo od Srednje Amerike na severu do skrajnih južnih meja Ognjene zemlje. Sestavljajo jih številne gorske verige, perujska Cordillera Huayhuash pa šteje med maloštevilna gorstva sveta, ki jim je danes še uspelo ohraniti svojo prvobitnost. Tudi zato so stene in vrhovi tega lepega pogorja toliko bolj vabljiv cilj za plezalce. V steno 5644 metrov visokega Trapecia se je pred točno dvajsetimi leti zagledal ameriški alpinist Jeff Lowe, ki ga brez pretiravanja lahko imenujemo živa legenda lednega plezanja. A stena je takrat pokazala zobe in Jeff se je moral umakniti, preden je dokončal zamišljeno smer, plezanje v Trapeciu pa je označil kot eno najtežjih
preizkušenj v svoji nadvse bogati alpinistični karieri. Smer je kljub novim
poskusom ostala nedokončana in z leti postajala pravi izziv in preizkusni kamen perujskih Andov. Predavanje z diapozitivi in dokumentarnim filmom predstavlja doživetja male slovenske odprave, ki se je napotila v to pogorje in končno preplezala legendarno smer prav do vrha Trapecia.


Predavanje bo v torek, 16.1.2007 ob 19. uri v dvorani Zemljepisnega muzeja GIAM ZRC SAZU na Gosposki ulici 16 v Ljubljani.


Lepo vabljeni!
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
#81524
Kako je mogoče, da se vse take zanimive stvari dogajajo ravno v tistih tednih, ko imam službo popoldan :evil: :( :x :cry:
Uporabniški avatar
 pegaz
#81560
Staša,
a lahko recimo mal prej objaviš tale predavanja :( :(
takla mamo.
Pegaz :(
Uporabniški avatar
 Staša
#83682
Dušan Prašnikar: Argentina, dežela nogometa, tanga, nesramno dobrih zrezkov in še mnogo več

Argentina. Slaba dva meseca potovanja po Argentini, od slapov Iguazu do Ognjene zemlje, in delu Čila sta predavatelja navdihnila z raznovrstnimi lepotami. Največ časa si je vzel za trekinge, kjer je v potu znoja neposredno doživljal patagonske gore in nepredvidljivo vreme, mogočne ledenike in bučanje tihooceanskih valov. A brez Buenos Airesa, kjer je začel in tudi končal svoje potovanje in stike s Slovenci v Argentini, in ostalih mest ni šlo. Ker pa ni opravila v deželi gaučov brez čaja mate, ga boste v virtualnem izletu na južno poloblo deležni tudi vi.

Torek, 20. februar 2007, 19 15, Dvorana Zemljepisnega muzeja, Gosposka 16, Ljubljana


VABLJENI!
 aleksander
#83690
Ja to je enostavno za tiste,ki niste preveč daleč od ljubljane,pa ko popoldan nimate službe,pa..... :wink: :wink: :twisted:

LP Aleksander

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA