prostor za obvestila in debato o forumu samem - delovanju, uporabi, težavah, predlogih, ... torej tehnični in ne vsebinski vidik uporabe foruma
Uporabniški avatar
 milkec
#66614
Forum obstaja v taki oblikigre že 4. leto (?? - saj sem zadel mar ne) in od samega začetka se ni kaj veliko spreminjal. Še vedno je strukturiran kot klepetalnica o vseh zadevah.
Ker se je v vseh teh letih nabralo ogromno informacij jih je zdaj tudi težje najti. Zato me zanima, kakšno je vaše mnenje o tem, da bi se forum nadgradil v nek portalski način, kjer bi določene zadeve bile strukturine, nekateri deli bi pa še vedno ostali kot klepetalnica. Ima kdo kakšne drugačne ideje, poglede... Ste preveč navajeni na tako obliko ali pogrešate kakšno strukturo (mene npr. ful moti, ker kljub ustreznem topicu ne morem najti kontaktnih podatkov željenih članov, ker jih je enostavno preveč, iskalnik je pa neuporaben).

Vsaka vaša pripomba, predlog, komentar in podobno zelo zaželjeno!

Obenem me pa tudi zanima kaj mislite o samem delovanju TF-ja. Bi si želeli še več strokovne aktivnosti (testi, organiziranje prireditev, prevajanje tuej literature, objavljanje strokovnih člankov specializiranih oseb - npr. fizioterapevtov), tudi malce bolj odgovorno!

Ne vzemite tega kot kaj čudnega, zgolj zanimajo me vaša mnenja!
Uporabniški avatar
 Barb
#66621
Spremembe so vedno potrebne :roll:
Ljudje potem rabimo samo določen čas, da se na njih privadimo 8)

Sigurno se pa najde nekaj ljudi, ki jim določene stvari potem niso všeč :? , kar pa je tudi prav.

Milkec, samo tako naprej :arrow: snovanje idej pa prepuščam drugim :wink:
Uporabniški avatar
 Vlajko
#66624
Predlog je vsekakor vreden premisleka. 8) Žal pa je zame še malo prezgodaj za uporabne ideje. :oops:

Je pa bilo v temi, na katero sem obesil tale link, nekaj zaporednih postov tudi v zvezi s tem. :!:

A si imel kaj podobnega v mislih, Milkec. :wink:
 Nataša
#66625
Milkec, meni se zdi, da bi bila taka "prenova" že zdavnaj nujno potrebna. Ero je že večkrat omenjal, da bo naredil vsaj neko vstopno stran z osnovnimi podatki, vendar mu čisto verjamem, da nima časa.

Sama vidim dve varianti:
- le nek vhod v forum -osnovni podatki, kako postaneš član, podatki o članih (mogoče pod geslom), fotke...to bi bla bolj statična varianta.
- potem pa dinamična - da sproti daješ gor obvestila o tekmah in treningih in ostalem ločeno od same klepetalnice - ampak se bojim, da tega nihče ne bo imel časa res redno ažurirat in potem postane neuporabno. sploh pa se ti podatki dobijo drugje ali pa se naredijo linki direktno na teme.

Potrebovali bi še kakšna navodila za prijavo na forum pa etični kodeks obnašanja na forumu (prva točka bo: Nta, ne serji po resnih temah :wink: :lol: ).

S tako vstopno stranjo bi se mogoče lahko izognili temu, da nas skoraj vsak dan kdo obvesti, da je začel teči in kako lahko postane član. Which is a good thing, ampak zelo, zelo povečuje št.tem.

Upam, da sem kaj koristnega povedala :roll:
glede ponudbe "strokovnih storitev" pa osebno nimam mnenja. se mi zdi, da bi bilo mogoče treba začeti z manj in potem dodajati, če bo potreba.

Milkec, maš podporo in samo reci, če ti kaj pomagamo.
Uporabniški avatar
 bojanu
#66632
Nekaj je načel že Pegaz http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?t=4284 o pogostih vprašanjih, ki se tičejo TF (poleg Pomoč pogostih vprašanj, ki se nahaja na vrhu strani in v pove osnove rokovanja s phpBB). Bi bilo gotovo koristno napisati kaj na to temo za pomoč novim uporabnikom.
TF je kar resen forum, mogoče zato, ker mladina ne teče in so obiskovalci malo starejši :roll: Razen nekaj reklam, ki niso imele veze s tematiko foruma, ni bilo nič kaj posebnega. Tudi nabijanje postov je v mejah normalnega, večinoma v za to odprtih področjih, kjer je že iz naslova področja jasno, za kaj gre. Tako imajo tudi administrator/ji in moderatorji manj dela. Hvala Eru in ostalim za trud :laola
Jaz bi z zgoraj omenjenimi dodatki ohranil forum tak, kot je. Ureditev portala okrog foruma tudi ne bi škodila, zahteva pa nekaj več dela in urejanja, da je vse skupaj aktualno. Luščenje znanja iz postov in strokovno urejanje raznih nasvetov bi bilo gotovo zanimivo, a kdo bo to naredil :shock:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
#66633
bojanu napisal/-a:Nekaj je naèel že Pegaz http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?t=4284 o pogostih vprašanjih, ki se tièejo TF (poleg Pomoè pogostih vprašanj, ki se nahaja na vrhu strani in v pove osnove rokovanja s phpBB). Bi bilo gotovo koristno napisati kaj na to temo za pomoè novim uporabnikom.
TF je kar resen forum, mogoèe zato, ker mladina ne teèe in so obiskovalci malo starejši :roll: Razen nekaj reklam, ki niso imele veze s tematiko foruma, ni bilo niè kaj posebnega. Tudi nabijanje postov je v mejah normalnega, veèinoma v za to odprtih podroèjih, kjer je že iz naslova podroèja jasno, za kaj gre. Tako imajo tudi administrator/ji in moderatorji manj dela. Hvala Eru in ostalim za trud :laola
Jaz bi z zgoraj omenjenimi dodatki ohranil forum tak, kot je. Ureditev portala okrog foruma tudi ne bi škodila, zahteva pa nekaj veè dela in urejanja, da je vse skupaj aktualno. Lušèenje znanja iz postov in strokovno urejanje raznih nasvetov bi bilo gotovo zanimivo, a kdo bo to naredil :shock:



Ne vem kaj mislite da bi v okviru portala ali kaksnih blog-ov ponudili vsem sodelujocim moznost kjer bi lahko objavljali pol-strokovne ali strokovne clanke na temo teka, spremljajocega zivljenskega sloga ter aerobne vadbe. Tek pa mora ostati rdeca nit med vsemi temi tremi zgodbami.
Uporabniški avatar
 milkec
#66696
Dajte mi povedati, če prav razumem:

Načeloma bi radi imeli nekatere stvari strukturirane (npr. koledar, novice, kontatkni podatki).... To je jasno vsem. Kako pa je s komentiranje teh struktur.

Če se namreč osredotočim na koledar oz. na en dogodek v koledarju. Zdaj se na to temo vežejo 4 in še kakšna, in sicer:
Vabila na prireditve,
Poročila s prireditev,
Rezultati,
Fotogalerija
...

To bi se potem izključilo iz foruma in bi se naredilo strukturirano. Samo jaz vem, da bi vsi še vedno radi čvekali o tem dogodku, če ne drugega kdo bi šel, kdo ne bi šel, kdo se bo s kom peljal, kako je kdo tekel... Pa še kaj. Če se to ukine, bi bilo povzročene več škode kot koristi. Tu se verjetno vsi strinjamo...
Me pa zanima kako bi to komentiranje, čvekanje ... izgledalo? Na povsem isti način kot zdaj, ali bi bilo dovolj mnogo bolj preprosto, recimo le okno s prispevki, brez smileyu, brez vsega zraven, saj bi tu imel prispevek resno vsebino?!

V glavnem dve možni izvedbi sta:
a) da se komentiranje, čvekanje in podobno naredil preko foruma, ki se ga malce modeficira in ohrani vse trenutne funkcionalnost
b) da se naredi lasten čvek, lastno komentiranje, ki je mnogo bolj oskubljeno in preprosto

Prosim za vaše mnenje!
Uporabniški avatar
 še1PR
#66699
Jest ne znam več pisat brez smajlijev :!: :oops: :cry: :wink: :) :D :lol: :arrow:
Glasujem za smajlije :!: :roll: :laola
Uporabniški avatar
 MihaPR
#81764
A se je kaj razmisljalo o prireditvi pogleda foruma za PDA oz. Mobilne telefone. Sicer ne vem koliko dela to zahteva, ampak vseeno predlog oz. Izziv.
Uporabniški avatar
 tomaz ny
#81805
Glede na kritičnost prispevkov imam tole mnenje: Lahko bi bili tisti, ki imajo (imamo) strokovno podlago za razne komentarje oz. vprašanja na voljo ter bi pač v neki rubriki odgovarjali na razna vprašanja iz svojega področja. Vsi, ki si usposobljeni specialno za kakršnekoli teme - trenerji, zdravniki, fizioterapevti, nutricionisti.... bi se pač malo obelodanili in ponudili neke vsesplošne informacije za vse člane oz. odgovarjali na vprašanja TFjevcev npr. v rubriki: STROKOVNJAK ODGOVARJA.
P Lep tekaški pozdrav! :)
Uporabniški avatar
 tomaz ny
#81806
Pa še tole: Trgovine oz. firme, ki forumovcem ne nudijo nikakršnih ugodnosti po mojem ne bi smele oglaševati na TF.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
#81810
tomaz ny napisal/-a:Pa še tole: Trgovine oz. firme, ki forumovcem ne nudijo nikakršnih ugodnosti po mojem ne bi smele oglaševati na TF.

:laola
Je že vse povedal moj soimenjak vsaj po imenu :lol: .
ČAO!
Uporabniški avatar
 MihaPR
#81814
Kdo pa zdej plačuje prostor na strežniku, kdo ve?
Uporabniški avatar
 pegaz
#81817
Saj TF je tudi ugodnost za forumce.
Torej - imamo vsi prav. Lahko ste ziher, da ne bo na TF nobene reklame samo zaradi dekorativnega učinka. :)

Dobro jutro, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 milkec
#81819
MihaPR napisal/-a:Kdo pa zdej plačuje prostor na strežniku, kdo ve?

TF gostuje na "našem" strežniku, ki ga pač financiramo tudi "mi". Je pa res, da to zaenkrat ni edina stvar na tem strežniku, zato ni problema.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA