Uradni forum za domačo in mednarodno podporo Slovenskemu alpskemu maratonu, ki se dogaja vsako drugo soboto v septembru - official forum support for SAM which is year held on every second Saturday in September

Moderatorji: SAM, milan

Uporabniški avatar
 S*
#72904
Evo, samo eno lahko rečem: da sem presrečna. 35 km! Celo tekmo sem uživala (tudi zadnja 2 km, ki sta bila neverjetno dooolga). In še moj najdaljši tek do zdaj. Vse je klapalo: vreme, organizacija, počutje, okolje, družba. Ma ni, kar ni. Še danes sem nekam vzhičena. Polna elana. Edina škoda, ma res edina, da nisem imela s seboj fotkiča, je bilo tooolko lepih slikc. :D

Prispela sem že v petek zvečer, se udeležila testeninke in predavanja dr. Knapa, prespala v "kopalnici" (in bilo je pametno) :wink: in res malce zavidala Zdravku za njegovo turbomaksimo blazino (mene je ena kost celo noč žulila :twisted: ). Mrzlo jutro in adrenalin sta me takoj napolnila s pozitivno energijo za lauf. Na avtobusu sem se zabavala z ugibanjem, kdo je za 50 in kdo za 35. V Tržiču sem poklepatala s prijazno Finko Nino, ki se ja na SAM-u znašla po neverjetnem naključju (ker je odpadel maraton v Poreču pa je od razočaranja kar sedla na avtobus za LJ, pa še vedela ni, da gre za gorski maraton; a po teku je bila navdušena).
Štartala sem malo prehitro, ker se res dolgo ogrevam, a do Kofc sem bila že pošteno "in". Malo me je potem matral bodec, pa na enih 25 km sem razmišljala, kako se bo telo obnašalo, ko ni vajeno takih razdalj. A je kar šlo, predvsem se moram zahvaliti št. 316, mi je bil zelo všeč njegov tempo in ful me je motiviral. Na spustu sem čutila desno koleno (čisto po pričakovanju) in se na koncu borila s ciljno ravnino (v stilu "kdo bo koga"). In potem sem zmagala. Mislim, to je bila čisto moja osebna zmaga. Pa posledice: v nedeljo je pri hoji navzdol bolelo koleno, danes pa ni nobenih bolečin več, ostal je le čudovit občutek in želja, da še pridem. Organizatorjem pa velike čestitke! :clap: Izjemno dobro delo, da ne omenjam nizke štartnine (menim, da je verjetno tu obilo prostovoljstva).
Uporabniški avatar
 hamlet
#72905
Ojla,
moj prvi SAM (35 km) in vsekakor ne zadnji! Zadovoljen z vsem.
Hvala organizatorju za to enkratno doživetje :cast:

nasvidenje drugo leto, lp
 marjan
#72919
Hribovc

Lepo in prav je, da si uspešni prireditvi namenil pozornost in da si jo prikazal v realni luči, ker si vsi zaslužni zato zares zaslužijo pohvalo in ustrezen odziv v medijih. :D

Marjan
 ursad
#72925
Zdi se, da je bilo o SAM-u 2006 povedano že skoraj vse. Naj dodam še en kamenček v tem mozaiku pohval.
Kmalu po štartu ostanem sama (kakšna podobnost z imenom teka -SAM) s svojimi mislimi. Ko se približujem prvi okrepčevalnici pri Završniku,
zaslišim harmoniko. Kurja pot mi gre po celem telesu. Harmonikar ubira počasno melodijo. Ko me zagleda, pospeši ritem. Ne morem si kaj, da ne pospešim tudi sama, čeprav so noge že kar težke. Od ganjenosti se mi naredi cmok v grlu in oči so polne solz. Odhitim naprej, da me ne vidijo, da jokam... Hvala vam - čudoviti ljudje!
Brez vas tudi SAM-a ne bi bilo!
Iskrena hvala vsem za nepozaben dan!

Hvala tudi moji spremljevalni ekipi (Andreji, Ireni, Dadi, Alenki in Dani),
še posebej hvala Andreji - brez nje bi bili zadnji kilometri še daljši
Uporabniški avatar
 matej712
#72940
Tole sem napisal že na forumu mT, pa sem skopiral še semle. Na računalnik sem izlil malo vtisov. SAM je sicer moja prva tekaška preizkušnja (če odštejem par tekov, ki sem se jih udeležil še v srednji šoli pred khmm 20 leti :oops: ), vendar vseeno lahko rečem, da je med bolje organiziranimi športnorekreativnimi prireditvami. Organizatorji in vsi prostovoljci si res zaslužijo vse pohvale!

Copy paste iz foruma mT.com

V zadnjem tednu s treningi nisem pretiraval. V torek sem pretekel še 16km s približno 500m vzponov/spustov. Tekel sem v tekaških copatih in sem imel na gozdnih poteh kar nekaj težav z oprijemom - odločil sem se, da za tekmo uporabim manj udobne treking čevlje z "vibram" podplatom.
V četrtek sem se še malo zapeljal s kolesom (20km) in se začel basati z makaroni. V petek počitek in spet makaroni.

V soboto je hladno jutro obetalo lep dan. Na štartu sem bil kako uro prej. Jutranji obrok testenin sem že lepo prebavil, pojedel še banano in se malo hidriral. Obvezno ogrevanje. Kljub temu, da je med potjo veliko okrepčevalnic, sem s seboj vzel torbico z bidonom. V zadnji žep kolesarske majice sem dal še gel in nekaj ploščic. Nato pa štart, kolona se je hitro raztegnila, na začetku nisem pretiraval. Ko se je začel klanec sem lepo ubral svoj tempo. Kolona je bila že razredčena, s prehitevanjem ni bilo težav. Bi si pa kmalu sam nakopal težave. Na prvi okrepčevalnici sem popil preveč in nato mi je nekaj časa v želodcu malo "klompalo". No na srečo večjih težav ni bilo. Pojedel sem eno ploščico, malo čokolade, pest rozin. 6km, druga okrepčevalnica. Pojem gel, popijem vodo in dolijem iso v bidon. Kofce, tretja okrepčevalnica, gel, rozine, čokolada, iso. Oskrbim se z geli in ploščicami za nadaljevanje. Šija, vmesni čas 1:20. Kar presenečen, do sedaj mi gre dobro. Klanec navzdol, moja šibka točka, prehiti me nekaj tekmovalcev in tudi končna zmagovalka na 35km. Sledi ravninski del do Dolge njive. Vmes dve okrepčevalnici, pojem par kosov banan, pest rozin, polščico iz svoje zaloge. Dolga njiva 2:11. Kar dobro mi gre. Pojem gel, se oskrbim s hrano za nadaljevanje poti. Sledi zadnji težji vzpon. Brez problemov, lovim tekmovalce pred seboj. To je zadnja priložnost, da še pridobim kakšno minuto. Na spustu bom raje previden. Najvišja točka, spet okrepčevalnica, iso in pest rozin. Sledi položen spust preko travnikov. Opravim brez problemov. Pečovnik, zadnji vmesni čas. Pojem gel, popijem iso, dotočim vodo. Sledi močvirnat ravninski del in strm spust. Stegenske mišice me bolijo, ne zmorem prav hitro, vendar težav s krči nimam. K sreči je strmine kmalu konec, sledi makadam in asfalt do Jezerskega. Vmes na okrepčevalnicah pojem malo rozin, napolitank, popijem iso. Asfaltni spust na zadnjem delu je najtežji. Vsi tečemo po bankinah in iščemo mehko podlago. Jezersko 2 km do cilja - vase spravim le še vodo. Časa je še 12 minut. 6 minut za km. Upam, da bo pod 4:00. Ravnina, makadam. S sotekmovalcem rečeva par besed, ravnina mine hitro, pulz še dokaj visok, kot kaže sem dovolj jedel med potjo. Vroče je, malo se hladim z vodo iz bidona. 500m pred coljem "presenetim" ženo in hčerke, ki so ravno parkirale. Komaj me utegnejo slikati. Cilj 3:57:48. Neverjetno. Čestitke, par posnetkov, nato pod tuš in na makarone in pivo. Kasneje pojem še obilno porcijo juhe. Izčrpan nisem, bolijo me stegenske mišice in vezi desnega kolena (stara poškodba).


Seveda, da ne pozabim: vse pohvale organizatorjem. Organizacija na nivoju svetovnih prvenstev. Na cilju v živo vmesni časi s treh (na 50km štirih) postaj na progi. Tuši s toplo vodo. Vse okrepčevalnice. Res super! Hvala tudi moji družinici za podporo in navijanje.

PS: koliko višincev je na 35km. Meni je polar (axn300) prikazal:
1730m vzponov
1325m spustov
1694mnm najvišja točka
in še 3939kcal, pulz 154/174/190


PPS še slikca iz cilja
Slika
 Iztok-SAM
#72952
Hvala tekačem za pohvale, za katero je zaslužno veliko število prostovoljcev. Upam, da so vsi prebrali vaše komentarje, kajti to je neprecenljivo plačilo.
Bila je prijetna sobota in ostala bo v lepem spominu.
Iztok
 Jožko
#72957
Pozdravljeni!

Lep pozdrav vsem skupaj, ki ste odtekli Slovenski alpski maraton, in seveda iskrene čestitke za vložen trud. V prekrasnem dnevu, ki je bilo za tek kod naročeno, ob odlični organizaciji Iztokove ekipe je SAM lahko nepozabno doživetje.
Vse čestitke organizatorjem, posebno pa še Iztoku. Po vseh težavah, ki pridejo ob organizaciji takega maratona je največja pohvala in zadoščenje prebiranje vtisov, ki jih napišejo zadovoljni udeleženci.

Pa lepo se imejte in lep pozdrav iz prelepe Baške grape. Jožko
Uporabniški avatar
 Pingo
#72959
Kdaj bo naslednji SAM se že sprašujem :wink: Moj prvi SAM in sigurno ne zadnji.Skozenj šel lagodno v uživaškem ritmu in družbi dueta Bojan&MojcaU.Mal pričali mal pogledali pa mal matrali smo se.Rezultat nima veze meni je bilo važno da sem užival ob prelepi trasi in razgledih.Ob povprečnem pulzu 136 je res šlo z lahkoto.Drugič pa malo bolj hitro al pa daljšo v istem ritmu pičm :wink:
Organizacija pritiče renomeju teka--BRAVOOO vsej ekipi.
Uporabniški avatar
 MitjaG
#72966
Zares odličen tek in tudi jaz že komaj čakam september 2007 da se spet zapodim v tiste prelepe klance.
Odlično vzdušje že od starta naprej, fajn vreme, lepa proga, tako da so noge kar same letele čez hribčke in dolince :P
Uporabniški avatar
 Dule
#73032
Nimam kaj dodati, vse je že lepo opisano zato se ne bom ponavljal :wink: .
Se vidimo zopet naslednje leto kajti občutek priteči v cilj, ko te navdušeno pozdravijo in čestitajo prijatelji tekači in tekačice je nepozaben in odtehta vse "garanje" na progi :!: Hvala, čestitam vsem za dosežene rezultate :clap:
 marjan
#73089
Pia napisal/-a:Po polarju porabila 4.600 Kcal na Logarski 75 km


Zanima me koliko ste porabili na SAM 50 km.

lp
Marjan
 Iztok-SAM
#73401
Vsi tekači, ki niste dobili diplome šestega SAM-a lahko le te do 28.9. naročite na mail iztok@boltez.si ali po telefonu 041-647-509. Najkasneje do 3.10. vam jih bomo (brezplačno) poslali po pošti.
Kdor bi želel CD s fotografijami in rezultati letošnjega SAM-a, ga lahko na isti naslov naroči po ceni 500 SIT (plačilo po povzetju).
Iztok
Uporabniški avatar
 miri
#74327
leta 2005 sem tekel SAM 50 6:52 s povprečnim utripom 137 (155 max) in porabil 4234 kcal (vendar sem progo zrešil :evil: in tekel cca 30-40 minut več).

letos - 2006 sem tekel SAM 50 6:02 s povprečnim utripom 144 (160 max) in porabil 4264 kcal.

lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA