prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#81155
Ja, jutri 7.1.2007 bo treba spet zagrizt.
Z Mirotom kreneva ob 7.50 iz Radizela, ob 9.00 spodnja postaja vzpenjače, zmerni tempo gor do Bellevueja, na Areh, nazaj do Mariborske koče in mimo pljučne bolnice čez Ranče v Radizel.
Če se bo kdo pridružil na celi trasi ali pa od vzpenjače do Areha ...

Torej vsaj ob 9.00 spodaj...

LP
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#81174
ZdravkoC napisal/-a:... Z Mirotom kreneva ob 7.50 iz Radizela, ob 9.00 spodnja postaja vzpenjače, zmerni tempo gor do Bellevueja, na Areh, nazaj do Mariborske koče in mimo pljučne bolnice čez Ranče v Radizel.

Vse je šlo po planu, le kandidatov je manjkalo. Kolesarska tahitra ekipa je šibala, še Šalamun se jim je pridružil, po kateri poti je šla Grandovčeva pa nimam pojma. Dol po jonatanki je priskakljal "legendarni" Zvone, tako da sem ga končno spoznal v živo. Po stari fiski se je dalo še kar vredu vzpenjat. Težje je bilo proti Arehu, saj je vse poledenelo. Snega skoraj nič, vse se je toliko odtalilo, da je pomrznilo v nevaren led. Iz teh razlogov se z Mirotom nisva vračala proti Mariborski koči po vrhu, temveč kar po asfaltni cesti do pljučne bolnice, pol pa po stari trasi dalje. Vreme pa ni bilo nič zimsko. Sonce ...
Če res ne bo vrglo nič snega, bo naslednjo nedeljo enaka tura. Javite se Pohorci in ostali interesenti.
Uporabniški avatar
 Vreme
#81185
Že nekaj let nisem več doma v Mariboru, sem pa do takrat hodil kar redno na Pohorje. Eno leto mi je skoraj uspelo priti 100x gor, pa me je zima zafrknila pred prazniki pa sem končal s 96 vzponi, je pa to bilo v okviru akcije Pohorje moj hrib! A še obstaja ta akcija, ve kdo med vami???

Http://www.sladkivrh.vreme-si.net
Uporabniški avatar
 INOT
#81187
rajkor napisal/-a:Že nekaj let nisem več doma v Mariboru, sem pa do takrat hodil kar redno na Pohorje. Eno leto mi je skoraj uspelo priti 100x gor, pa me je zima zafrknila pred prazniki pa sem končal s 96 vzponi, je pa to bilo v okviru akcije Pohorje moj hrib! A še obstaja ta akcija, ve kdo med vami???

Http://www.sladkivrh.vreme-si.net



Akcija seveda še obstaja.Ravno 5.1. je bil članek o tem v Večeru.Žal je treba za link o tem plačat,tako,da poglej v tiskano izdajo.Zmagovalec je pa opravil kar 711 vzponov.
Uporabniški avatar
 Vreme
#81189
Zmagovalec je pa opravil kar 711 vzponov.


Čestitke zmagovalcu.....a torej so šli ponovno ,da lahko opraviš več vzponov na dan,en čas vmes je veljal samo en vzpon :D

Vsekakor pa je še vedno velja, da je Pohorje moj hrib :cast1:
Uporabniški avatar
 marčni zajec
#81194
evo članek:

"Rekoder z 711 vzponi na Pohorje
Ob 15. obletnici akcije Pohorje, moj hrib, ki se je iztekla z letom 2006 bodo čez nekaj dni podelili 28 pokalov. Franc Kebrič, ki že vrsto let akcijo: "Pridružuje se nam namreč vedno več ljubiteljev Pohorja, ki so v teh petnajstih letih opravili že več kot deset tisoč vzponov od spodnje postaje vzpenjače do hotela Bellevue. Mihajlo Teljega iz Ložan pri Pernici je dosegel še izjemni rekord, saj se je v minulem letu vzpon opravil kar 711-krat! Tako je osvojil pokal za prvo mesto, na drugem mestu je Dušan Kupčič iz Maribora s 540 vzponi, na tretjem pa Andrej Kaučič, prav tako iz Maribora, s 430 vzponi. Uspešne pohodnice so tudi ženske. Na prvem mestu je Sonja Melita Novak iz Hoč z 250 vzponi, na drugem Marija Strman iz Maribora s 135 in na tretjem Danica Veselko iz Bistrice ob Dravi s 119 vzponi."
Uporabniški avatar
 50cent
#81227
ZdravkoC napisal/-a:
ZdravkoC napisal/-a:... Z Mirotom kreneva ob 7.50 iz Radizela, ob 9.00 spodnja postaja vzpenjače, zmerni tempo gor do Bellevueja, na Areh, nazaj do Mariborske koče in mimo pljučne bolnice čez Ranče v Radizel...
Če res ne bo vrglo nič snega, bo naslednjo nedeljo enaka tura. Javite se Pohorci in ostali interesenti.


Čao Zdravko.

Evo en lep pozdrav v novi sezoni 2007.
Za mene se je na novo začela, za mnoge pa verjamem, da se sploh ni končala :D . Skratka, danes sem prvič malo noge pretegnil za kakšno urco in moram priznati, da sem se po teku počutil, kot da bi se na novo rodil :) . To nedeljo sem zahinavil za na pohorje, ker sem delal v soboto ponoči tako, da mi ni zneslo....za naslednjo nedeljo pa bom spet zahinavil :oops: :oops: , ker delam v Nedeljo zjutraj tako, da me spet nebo.....
Kaj čem...sam sem silil v takšno službo...ampak upam, da se res kmalu vidimo in odlavfamo kakšen kilometer ali dva v prijetni družbi 8) ali pa kot si rekel Zdravko....zmerno gor na pohorje potem pa spust nazaj v Radizel...
Lepo se imejte v 07 pa veliko uspešnih kilometrov vsem... 8)

Se vidimo.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#81446
50cent napisal/-a: ... upam, da se res kmalu vidimo in odlavfamo kakšen kilometer ali dva v prijetni družbi 8) ali pa kot si rekel Zdravko ... zmerno gor na Pohorje, potem pa spust nazaj v Radizel...8)

Tega se vseselim, da se nas več nabere na turi iz Pohorja za Radizel. Ni problema 50cent, če ne moreš ta vikend, bo že še priložnost, da le razmišljaš o tej varianti.

Ta vikend bo pa, kot zgleda, vseeno bolj brzinski. Če prav vem, se bosta nama z Mirotom pridružila brzinski Damjan in hitri Klatez iz Slovenske Bistrice. Naj se vidi, kdo smo Pohorci :!: Mogoče se pridruži še kdo :?: Zato ponovno kratki potek gibanja:

:arrow: 7.50 Radizel (iz bistriške smeri točno na koncu Radizela, ko je že tabla Slivnica, točno tam je na levi strani gostilna Zupanc - Štart) tolerance par minut za razmigavanje
:arrow: tek do spodnje postaje vzpenjače v Radvanju (ca 11 km ravnine)
:arrow: 9.00 pri spodnji postaji vzpenjače zbor (mostiček iz parkirišča) z morebitnimi drugimi interesenti za krajšo progo in tudi takoj start (le par minut za raztezanje)
:arrow: v zmernem tempu vzpon do Bellevueja in oddaja listkov za "Pohorje moj hrib"
:arrow: 10.00 najkasneje odhod preko stolpa v smeri Areh (v hotelu na Arehu polnimo bidone, če ne že prej?)
:arrow: Iz Areha povratek mimo Mariborske koče, Hotela Tisa, Pljučne bolnice, Ranče in pristanek v Radizelu. Tu bi bili predvidoma ob 12.30 uri ali kakšno minutko kasneje - odvisno od nas. Na cilju pijačo častim jaz.
:arrow: če bo potrebno koga iz Radizela zapeljat do spodnje postaje vzpenjače, se javim, ni problema.
:arrow: GREMO POHORCI, ŠTAJERCI, SLOVENCI, €PEJCI in ostali

Proga je dolga recimo 42,195 km, tako da se da v res zmernem tempu opravit odličen dolgi zimski tek z nekaj višinskimi metri gor-dol (menim, da ni dosti več kot 1.000 m gor).

Če ne to, pa naslednjo ... nedeljo. Vse dokler ne bo snega za tek na smučeh, bo navedena proga laufala vsak vikend.
Uporabniški avatar
 Damijan
#81483
Res je, bilo je impresivno, po svoje tudi dokaj čudno. Vreme bolj spominjalo
na konec marca. Namesto snega na Pohorju ptičje petje, namesto tekaških
dilc pa kar laufarske patike.

Pred tole rundo sem imel kar malo treme - še nikoli doslej nisem tolko časa
tekel: 3h50min!

Dodajam še profil proge, kot ga je zabeležil Polarjev višinomer. Za razdalje
in GPS posnetke pa bo že Klatež poskrbel, a nej da ja?

Slika
Uporabniški avatar
 klatez
#81499
Hoj!

Tole smo pretekli:
Slika

Več "satelitskih posnetkov" je na:
http://www.tekaskiforum.net/galerija2/thumbnails.php?album=83

Razdalje?
Meni je Garmin nameril takole:
Radizel-vzpenjača 10,6km
vzpenjača - Bellevue 2,9km
Bellevue - Areh 6,7km
Areh - Radizel 15,8km
skupaj: 36km

Sem kar nekajkrat izgubil signal, tako da so odstopanja možna.
Za primerjavo sem preveril, koliko je dolga vzpenjača (2,54km), tako da bi podatek vzpenjača - Bellevue lahko bil točen.
Uporabniški avatar
 poldy666
#81506
BRAVO fantje :clap:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#81658
Zdravo
Mislim, da je vse še bolj jasno, po zaslugi starih asov (hvala pubeca :D )
:arrow: Damjan je dodal profil in višine
:arrow: Klatez je dodal pogled iz vesolja in razdalje
Ostane še samo akcija ... v nedeljo
Se vidimo ... urnik ostaja nespremenjen
GREMO POHORCI, ŠTAJERCI, SLOVENCI, €PEJCI in ostali
Uporabniški avatar
 Vreme
#81688
Kolikor razumem je sedaj to tek okoli Pohorja ne pa peš na Pohorje!! :lol: :lol: :clap:
Uporabniški avatar
 Damijan
#81689
Rajko, ne čisto okoli. To prepuščamo kolesarjem.
Pa tudi "baza" je ostala enaka: ob 9,00 pod vzpenjačo, gor se gre peš.

Uživajte jutrišnji dan... brez mene.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA