Traili za mlado in staro od 1 - 100km: MINI GM4O 1 -3km, GT 12 km, GM4O 42km in UPT 100km. Tretji vikend v juniju je Podbrdo center gorskih tekov. Vse od dogajanju tudi v tem forumu.

Moderatorji: Jožko, Tedi, klavdija

Uporabniški avatar
 Dušan
#93173
Pozdravljen Marko!

Načeloma se strinjam s tabo, detajlno pa težko sodim, ker zadeve še nisem videl! Glede na to pa, da vem, kakšne travme doživlja Jožko ob gradnji kamionskih gozdnih avtocest v naši Grapi, mislim, da bo poseg opravljen tako, kot se šika! Je pa res, da se zna zgoditi, da postane ta del proge tudi zaradi tega vsaj kolesarska magistrala, če že ne kaj drugega!

V nedeljo, dobre tri tedne nazaj sem na stari cesti iz Podbrda na Petrovo brdo rože nabiral! Bilo je kot bi se v Grapi odvijala kakšna cestna motoristična dirka! "Welcome bikers" ... in napredek, ki ga prinašate! Drek pa zaslužek za par gostiln! Ja, tud Grapa ne bo nikoli več tisto, kar je bila ...

Ampak na maraton pa vseeno pridem ...

Držte se!

dušan
Uporabniški avatar
 Pingo
#93179
Jaa tisiti odsek poti je bil par let nazaj malo zoprn,no za peš prečkanje OK za tekače tiste ta hitre ki pičijo pa ...no sej vem da so vsega hudega vajeni.Drugače pa so ga Jožko&comp. verjetno popravljali vsako leto in tam zgubljali veliko delovnih ur.Sedaj so malo podaljšali ta interval.Pa vseeno,tisti konec poti bodo plazovi po vsej verjetnosti kmalu spravili v prvotno stanje z nanosom kamenja,razen če ne bodo vzdrževalci trase redno čistili tega odseka.Kmalu se bo ta del zlil z naravo,ko bo ozelenel in potem sploh ne bomo vedeli več kje je kaj bilo narejenega.Vem da ostaja priokus bagra v teh neokrnjenih predelih pa kaj hočmo,tudi iz stališča varnosti je tako pravilno.Sem gorski kolesar,tekač,pohodnik in pač mehanizacijo srečaš vsepovsod po hribih pa kaj moremo.Edini nasvet katerega bi dal je da se pot ne širi vse do Baškega sedla kajti potem bo postala avtocesta.V zadnjih letih se je zelo razširilo gorsko kolesarjenje in konci o katerih govorimo so postali zelo oblegani,še zame je to 1x na leto obvezna tura ker je pač prelepa.Tisti del me ni motil posebno ker sem ga prepešačil,da se potka še bolj ne razrije.
Sem pa bil pred kratkim kar jezen ko sem na Baškem sedlu videl enduro motorista ki se je pognal po potki proti Kovcam,gasaaa in vsa trava je frčala naokoli.Pa se je kmalu vrnil ker je videl da je potka vse ožja,izpostavljena in vse težje je obrniti motor :wink: ..Upam da vzdrževalna dela ne bodo razširila celo potko do sedla,kajti potem bo vse živo vozilo po njej,pa še kakšni ATVji....skratka adijo mir v tistih prelepih krajih.
Vzdrževalci so se torej potrudili in nam pripravili potko,ki se bo čez leto ali dva zarastla in kamlu bo poseg pozabljen.
Noo to je moje osebno mišljenje o vsem tem.Sem proti posegom z bagri pa vendar tam kjer je potrebno pač ni druge izbire.Včasih pa je tam potekala malo širša mulatjera,še dobro da ni več v zeloo ohranjenem stanju po celotni dolžini ker potem bi.... :roll:
 MARKO.Š.
#93184
samo tole še, potem bom dal pa mir:

kot sem že napisal:
-VSA ČAST JOŽETU IN OSTALIM, KI DELAJO ZA M4O....se zavedam (ali pa samo slutim) koliko dela in muk je treba za tako stvar...

- VEM , DA NISEM NEKI FAKTOR, KI BI LAHKO SODIL O TISTEM, ZA KAR NISEM NIČ NAREDIL IN SE SEVEDA LAHKO MOTIM...(vprašajte pa še druge, kaj mislijo)

Kljub temu moje mnenje glede popravljanja poti ostaja enako: samo minimalno potrebno, če se kje kaj posede ali nanese od zgoraj, da se vzpostavi prejšne stanje ....TO JE SEVEDA SAMO MOJE MNENJE....ki pa upam, da ga smem povedati.

SE TUDI OPRAVIČUJEM, ČE JE BILO VČERAJ "V ŠOKU" KAJ PREHUDO NAPISANO....

LP

P.S.:Sem pripravljen, v smislu zgoraj napisanega, tudi sam priti na roko preložit kakšen kamen ali odkidat kakšno lopato zemlje..
 MARKO.Š.
#93186
Sem pozabil napisati:

Tole mi rad zvedel: koliko je bilo na tekmi poškodb oz nevarnosti poškodb na odseku Kovce-Bačarsko sedlo v primerjavi z drugimi odseki M4O ...npr na spustu s Črne prsti ali Porezna?.....pa s tem seveda ne mislim, da bi bilo namesto odseka Kovce-Bačarsko sedlo treba popravljati ta dva odseka!!!

LP.
 janezu
#93257
jožko,če ste kaj znižali ali skrajšali progo je pa tud dobr.pridemo v soboto 16.v kontrolo. se vidmo na maratonu,pa pozdrav vsem organizatorjem ju
 Andrzej
#93258
Jožko napisal/-a:Pozdravljeni!
Tudi danes sem se podil po Poreznu v čisto drugačnem vremenu, kot včeraj. Ekipa koscev je štartala ob 6,00 in ob 9,00 smo že malcali pred kočo na Poreznu. Res lepo in koristno delo je bilo danes opravljeno in vsa zahvala koscem za dopoldansko akcijo.
Srečali pa smo, kar nekaj starih znancev in tudi nekaj novincev, ki so se spopadali z Durnikom. Kako jim je uspelo, bodo pa napisali sami. Po videzu sodeč nekaj ur kasneje mislim, da v redu.

:D Pozdravljeni. Eden novelših (svežih) javlja, da smo 3 kljuke 3.6.07 zelo uživali. Na Durniku (ura resnice) smo srečali Jožeta in tovarišijo, ki je čistila in pripravljala pot za dirko. Vsaka čast jim. Vlili so nam prepotrebne volje. No na koncu na PB smo se še enkrat srečali in si segli v roke. Mislim, kakšno doživetje, ko ti po 8 urah hoje harmonikaš zaigra V dolini tihi.....................in te zasrbijo podplati, ko se spomniš, da so še tam doli.
Pozdrav iz Loke, Andrzej
 Dorica
#93272
Glede na to, da sem bila včeraj na tej "avtocesti" in sva z Jožetom za malo zgrešila Marka, moram vsem, ki prebirate te vrstice napisati, kaj se je tu dogajalo. Na poti ni bil bager Primorja Ajdovščina, pač pa mali bager s katerim je Peter Čufer skrbno urejal samo poškodovane dele poti od Vrha Bače do Kovc. Jože je že napisal, da mu je prav sedaj uspelo dobiti nekaj sredstev za urejanje poti, sicer bi to napravili po maratonu in marsikdo še vedel ne bi, da se je tu kaj dogajalo. Vsi, ki Petra poznamo, vemo, da kot eden prvih gorskih tekačev, planinec, gorski reševalec - res ta pravi graparski kerlc, ni človek, ki bi naravi naredil kaj hudega in bi hitro ustavil tudi tistega, ki bi to počel. Ni res, da kamenje leži vsepovsod, pač pa ga skrbno pospravi za sabo, res pa je, da je bilo včeraj, v dežju malo mokro in blatno. Večkrat sem bila na Črni Prsti prisotna, ko so tekači in planinci razpravljali o poti in z zaneslivostjo lahko trdim, da najmanj 90% le-teh imajo radi UREJENE poti (brez kamenja, vej, da je pot pokošena, da se pot popravi, če jo poškoduje hudournik ali plaz).
Jože je vsako leto več dni na poti tudi s krampom, lopato, sekiro, žago, koso ...., tistih pa, ki pridejo pomagat, pa ni prav veliko.
Letos boste tekli po delu nove poti, drugo leto pa bo to lepa potka, kot je napisal Bojan. Prepričana sem, da zaradi tega ne bo prav nobenega motorista in kolesarja več. Več jih bo le zato, ker jih je vedno več.
PA SREČNO VSEM TEKAČEM 16.06. Dorica
Uporabniški avatar
 Kokiii
#93352
Mene pa zanima če se da na Petrovem Brdu al pa kje v bližini kje prespat v šotoru, tako v petek, kot tudi pol v soboto. Ni se mi za vozit tago daleč že navsezgodaj...
Uporabniški avatar
 Pingo
#93365
Verjetno da se da :wink: Še nekdo je napisal par postov prej da bo postavil šotor pa...no kr preberi si :wink:
Uporabniški avatar
 vencelj
#93366
Okrepčevalnic na progi je, če se prav spomnim, 17. Kaj se na teh okrepčevalnicah dobi :?:
Uporabniški avatar
 vencelj
#93382
Zgornje vprašanje se nanaša predvsem na energijske gele-na SAM-u jih imajo na dveh točkah, tekmovalci pa vnaprej vedo, kje jih lahko pričakujejo.
 Jožko
#93395
Pozdravljeni!
Se opravičujem za pozen odgovor na vprašanja. Pa kaj čemo je treba vse sorte postorit tu in tam na progi. No proga je vglavnem urejena in pripravljena za sobotnjo tekmo. Tudi na delu Š. magistrale ne bo težav. Samo vreme naj bo tako kot se zagre, pa bo vse okej.
No sedaj pa k odgovorom. Seveda šotor lahko postaviš tik nad planinskim domom in koristiš WC v domu in to seveda lahko tudi v petek brez problemov in seveda tudi v soboto, če ti bo tako lažje in seveda varneje. Ko sem se po opravljenem K24 vračal domov, sva z ženo skorj zapeljala malo s ceste pa ne namenoma.....!
Geli se dobijo tudi na našem maratonu na okrepčevalnicah od Črne prsti naprej. Moraš pa za gel vprašati in ti ga dajo. Drugače pa se dobi vse mogoče, tako, da še sam nevem kaj vse. Voda, isostar pa še razni drugi energetski napitki pa limone, banane, pomaranče, kivi, rozine še sam ne vem kaj vse. Na okrepčevalnicah so od vsega začetka isti ljudje in sami po svoji presoji dodajajo dobrote na svoj ŠTANT, tako le nič bat, samo dobravolja in veselo gas pa bo kar bo, in ne more bit drgač kot dobro.
Spoštovani prjatli, mi se bomo potrudili kot vedno in komaj že čakam, da jo skupaj urežemo po naših prelepih grapah in grebenih, čez drn in strn. Če tako pomisliš na štartu si dvajset metrov na isti poti, kjer pritečeš v cilj, da pa v cilj pritečeš je pa treba premagati, kar nekaj dolinc, predvsem pa samega sebe.
Kmalu na svidenje. :D
 Jožko
#93458
Hojla!
Tudi danes sem na poti iz Hudajužne do Porezna srečal nekaj tistih, ki so se spopadali z Durnikom in kot je bilo videti, kar uspešno.
No proga je dodobra "udelana" in se ni bati, da se izgubiš, več ali manj je pripravljena za sobotni preizkus. No če ste pripravljeni tudi Vi, potem tu ne sme biti problema in tekma bo sigurno zanimiva tako kot vsako leto. Rekord proge 3,21 min. je čas, ki si navadni smrtniki težko predstavljamo. Tudi kot organizatorji si ne upamo napovedati novega rekorda. Pa človeške zmožnosti ne poznajo meja in pustimo se presenetiti.
 Jožko
#93627
Pozdravljeni!
Vsem prijateljem gorskega maratona štirih občin, sporočam, da bo prijavnica na spletu delovala še do četrtka 14.6. do polnoči! Po tem času se tu ne bo več možno prijaviti. Seveda se bo dalo prijaviti tudi na dan teka na Petrovem brdu za isto štartnino. Opozoriti pa vas moram, da imamo pripravljene PRAKTIČNO SPOMINSKE NAGRADE, ki jih bodo prejeli udeleženci. V primeru, da bi jih zmanjkalo imajo prednost PREDPRIJAVLJENI tekači. Seveda bomo poskrbeli, da bojo tudi vsi ostali te nagrade dobili,(pa upamo, da jih ne bo zmanjkalo)pa vendar toliko v vednost.
Vse ostalo je klasika, kakor vsa leta doslej. Mašo za lepo vreme smo že plačali in upajmo na ugoden odziv z VRHA. :D
 Jožko
#93865
Pozdravljeni!
:D Vreme je tisto, ki nas do sedaj še nikoli ni pustilo na cedilu in upajmo, da bo tudi letos tako. :) Mokri bomo pa naj bo tko ali tko. No šalo na stran, res je vreme tisto, ki je tako ali drugačno in na njega nimamo vpliva, pa vseeno upamo, da bo vsaj kolikor toliko znosno.
Vse je pripravljeno in samo čakamo dan D! Upam, da bomo vsi skupaj, izpeljali zadevo v prid in dobro voljo udeležencem teka.
Vse ostale zadeve pa so kot prejšnja leta, dovolj bo parkirnih mest in tudi prijavnih mest bo dovolj, tako, da ne bo drena in tudi za vse drugo bo dobro poskrbljeno.
Pridite do časa, da v miru uredite birokracijo za vse ostalo pa bomo poskrbeli skupaj.
Tekma se zaradi ekstremno slabega vremena, lahko odpove samo na licu mesta, pa upamo na najboljše! :D
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA