Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 MihaPR
#868
evo, pretečena rdeča proga od živalskega vrta, super pot, ostale pridejo še na vrsto. Glede na to, da je opisano vse ze v poletu nima smisla objavljati fotografij. Drugače pa, je kdo razmišljal kdaj, da bi se podobno uredile tekaške poti tudi po Golovcu?
Uporabniški avatar
 Matevz
#871
Glede na to, da je Golovec en dolg greben, prav veliko smerokazov ni potrebnih, saj gre ena pot po vrhu od Observatorija do Orl in potem naprej po cesti v Podmolnik ali na Urha, ostalo pa so le ceste in poti od spodaj na vrh. Smiselne bi bile morda km oznake, to se pa lahko eden spravi s kolesom in fluorescentnim sprayem.

Jaz se tega ne bom lotil, ker tečem le še 2-3 krat letno tam . :(
Uporabniški avatar
 MihaPR
#873
ziv, tole ni slaba ideja s kolesi, sam bi blo fajn da gre zravn se ksn, k nism cist zihr da men moj stevc prou kaze :) zihr je zihr pravjo :) :)
Uporabniški avatar
 ero
#876
ja, ni slaba ideja, da bi z uradnimi oznakami (tako kot Rožnik) opremili tudi Golovec. mogoče progo teka trojk. letos sem že parkrat razmišljal o tem, da bi za trening šel od Urha do observatorija in nazaj. oznake na tej poti (in mogoče kakšna variacija poti, da se ne bi vračal čisto po isti poti) bi kar prav prišle.

do sedaj smo namreč vedno tekli le v eni smeri in problem različne začetke in končne točke reševali z več avtomoobili.
Uporabniški avatar
 MihaPR
#877
ziv. jest sm naceloma tud za uradne oznake, zanimiva pa tale ideja za tek trojk. Naslednjega teka trojk se bom upam da lahko udelezil (obveznosti na faxu) :( , tako da moram kdaj tud to progo pretečt. Idej je polno, sam na plano z njimi :P
Uporabniški avatar
 Matevz
#878
Možnosti za variacije na temo ni prav veliko. Morda greš lahko pod Urhom pri prvi hiši pred ovinkom (če se spoščaš) desno in potem se priključiš normalni poti z Urha na Orle tik pred zadnjim daljšim klančkom (ko se pot malo zoža). Vse druge variante so povezane s tekom po asfaltu v "dolini".

Sicer ne vem, če poznam res vse variante čeprav sem cca. 16 let tekel v povprečju 2-3x na teden po Golovcu - ampak večinoma le na varianti observatorij-PST-Orle-Urh.

Pa se nikoli nisem naveličal. Sedaj, ko sem se preselil na Gorenjsko mi je prav za Golovec najbolj žal (kar se športa tiče).
 Gaja
#879
Tudi jaz večkrat tečem po Golovcu oz. na Orle in še naprej proti Molniku. Največkrat začnem na Rakovniku (pri bajerju zadaj za bloki in fuzbal placom oz. rakovniško cerkvijo) ali pa začnem že na PST in potem nadaljujem po južnem robu Ljubljane do Golovca in naprej.
Morda je ena od prednosti Golovca tudi v tem, da je gneča ljudi po poteh vseeno malo manjša, kot pa na Rožniku ali kje na PST med Koseškim bajerjem in Brdom.

Zato sem bolj za to, da se na Golovcu vsak malo sam pomatra in si poišče svoje neoznačene potke!!!

Na Rožniku pa sem tekla malo več šele zadnji čas, ker me firbec matral, kam me bodo pripeljale na novo postavljene table, ki označujejo nove tekaške poti. No od četrtka naprej mi je zadeva bolj jasna. Sem sprobala zeleno in rumeno varianto. Fino.

Držim pesti, da se bodo table in smerokazi ohranili čez zimo, da jih bodo za to odgovorni redno (občasno) vzdrževali in da si bo folk našel kakšen drug način sproščanja svojega ega, kot pa je uničevanje oznak.

Ker definitivno v Ljubljani (v Sloveniji) se nekaj dogaja. Folk je začel migati in teči in upam, da bo ta atmofsera spodbudila se kakšne nove akcije s strani mesta, države in športnih zvez.
Lep pozdrav!
 t
#882
http://www2.arnes.si/~gander/Legende/leg2.htm

Tu zgoraj je povezava na zemljevid Rožnika, staro orientacijsko karto še iz časov taborništva. In case, če se hoče kdo "orientirat" kje ga vodijo sveže oznake za tekaške poti po Rožniku.
A dela tale povezava, ki jo pošiljam?
Uporabniški avatar
 ero
#922
ste že kaj listali današnje Delo? v njem je na sedmi strani (iz naših krajev) objavljena novica o uradnem odprtju tekaških stez na Rožniku, ki se je zgodilo včeraj. omenjeni so Slavko Slak, Beno Piškur in Jaka Fetih.

na konču novičke je še napoved, da se bo "...projekt, imenovan tudi Tekaški raj sredi Ljubljane, prihodnje leto nadaljeval z označitvijo stez na Golovcu in Šmarni gori ...".
 dragons
#956
No pa se je najdu spet nekdo ki upajmo da ne bo zavrl ustvarjalcev tekaških prog.Mislim na članek v Dnevniku z naslovom Morajo drevesa res trpeti.Začetek članka se glasi " Smo ljudje ,ki tečemo ,res tako butasti da ne ločimo poti od druge narave"
Je komentar sploh potreben.
Uporabniški avatar
 bojanu
#957
Sto ljudi, sto čudi :idea: Bom pa najprej prebral, preden se razpišem :twisted:
Uporabniški avatar
 Matej
#981
živio,
v sredo sem prvič tekal po mostecu in rožniku (rdeča proga - 10,5) in moram reči, da je tek v takem okolju pravi užitek. na predstavitveni strani vseh prog sem prebral, da je možno proge med seboj tudi kombinirati (predvsem takrat, ko si želimo malo daljši tek). zanima me, če je kdo od vas to že poskusil. predvsem me zanima kakšni so kilometrski odseki delov, ki jih dodajamo osnovni progi.

lep pozdrav

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA