Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Zvezdan
#368190
Kolikor vem tole še velja:

Pri sprehodih na zelenih površinah in športno-rekreacijski dejavnosti, pri kateri je mogoče do drugih posameznikov neprekinjeno vzdrževati najmanj tri metre medsebojne razdalje, ne glede na določila drugih odlokov posameznikom ali osebam iz skupnega gospodinjstva ni treba nositi zaščitne maske.

Vir:
https://www.gov.si/novice/2020-10-25-no ... -obcinami/

Ne vem zakaj bi se potem silil teč z masko, sploh če običajno srečam le nekaj ljudi.
Uporabniški avatar
 Koci
#368192
Se strinjam, v naravi ob upoštevanju razdalje najmanj 3m, maske niso obvezne, se pa lahko nosijo.
Meni na kolesu, sedaj ko je hladneje, kar paše maska iz šala preko ust in nosu (šal ki smo ga dobili na Ljubljanskem maratonu seveda pred leti)
 spela*
#368193
Koci napisal/-a:Meni na kolesu, sedaj ko je hladneje, kar paše maska iz šala preko ust in nosu (šal ki smo ga dobili na Ljubljanskem maratonu seveda pred leti)


Poskusi z očali. ;)
Takrat postane kolesarjenje z masko nevarno ...
Uporabniški avatar
 Koci
#368194
Meni se z očali ne zdi nevarno, če misliš rosenje očal. Očala so nekoliko višje, maska pa nižje :D
 Urška89
#368197
Pred začetkom teka in takoj po koncu imam na ustih in nosu buff/ruto, ki jo med tekom spustim pod brado. Če je kdo izjemno blizu, ko tečem, jo nadanem, drugače ne (izogibam se izredno obljudenih poti in raje zavijem kam drugam). Spoštljivo se umaknem, če gre kdo mimo, da držimo priporočeno razdaljo, sicer pa tudi tečem zato, da imam mir pred ljudmi :lol: . :D
 Nejc1986
#368199
Jaz laufam z buffom . Ne samo letos ,ampak vsako leto,ko so temperature pod 6stopinj recimo.

Načeloma se ne vtikam v tuje stvari, dokler neposredno ne škodijo meni... Če je nekdo smrkast in mi kiha za ovratnik,sem mu vedno povedal svoje (ne samo letos),oziroma se po hitrem postopku umaknem (ne samo letos). Če nekdo priteče nasproti brez buffa ali maske, probam doseči 2m razmaka,tako da se umaknem... Mi na kraj pameti ne pade, da bi ga šel opominjati; raje tecem naprej.

Malo drugače je na kolesu; tam dajem buff gor-dol (pod brado),glede na trenutno temperaturo in vzpon-spust.... Ampak.... Ko se približujem tujcu,si dam buff čez usta in nos..
Ne toliko zaradi sebe (bi se dalo debatirati o učinkovitosti prepotenega buffa), kot iz nekega spoštovanja do mimoidočega (nekdo pred mano je to lepo napisal).

Sem pa zagovornik mask, razkuzilo je pri meni nonstop, sem zagovornik fizične distance in ozkega kroga družbe.

Vem,malo sem zatezen in velik zagovornik mask,mogoce zato ker delam v prvi bojni vrsti v zdravstvu.
 spela*
#368200
Tudi jaz zagovarjam maske. In jih dosledno nosim v zaprtih prostorih in ko sem npr. zunaj v kaki vrsti. Med tekom pač ne. In ja, se umikam drugim ljudem. ;)
 Urška89
#368201
Seveda tudi jaz, da ne bo napak razumljeno, absolutno nosim masko v vseh ostalih okoliščinah - samo in zgolj med tekom sem brez. Kot pravi spela*, pa je v močnejšem hladu buff tako ali tako obvezna oprema.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA