Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 larca91
#307265
Čao

Ker sem se odločila, da bom začela teč me zanima, če je čas teka za začetnika okrog 22-25 min dobra (pot je pa dolgo nekje 2,92km po najdi.si)? Seveda vse to kombiniram tudi z hitro hojo.

Moja trenutna tekaška 'pot' je okrog rožne doline in je cel čas po pločniku. Pa me zanima če ve kdo za kakšno dobro pot po Tivoliju, ki bi bila primerna za začetnike (ni predolga). Žal Tivolija ne poznam preveč dobro, še posebej ne kake 'gozdne' poti-bolj tiste sprehajalne, kjer je pločnik
pred mesecem dni sem si tudi zvinila gleženj in že zaradi tega bi rada neko pot, kjer ni toliko pritiska na gleženj.
#307315
Zdravo larca91,

za začetek je kar primerno, toda s časom se ne obremenjuj, ker ga boš pozneje želela vedno izboljšati, to pa za začeten, ni najbolj primerno. :shock:

Park Tivoli :D ponuja veliko možnosti tako za začetnike, kot tiste bolj zahtevne tekače. Tudi trenirani in vrhunski atleti se ga radi poslužujejo. Sam sem prav tako pričel s tekom na tek "stezicah" in sprehajalnih poteh. Moje skromno mnenje je, če je možno, se izogibaj asfalta.
Za halo Tivoli poteka zelo lepa Jesenkova pot ni preveč zahtevna, njena dolžina je cca 2do 2,5km, primerna tudi poleti, ko je vse povsod vroče, kot v kotlu, tam pa je prijetno hladno, tudi nekaj tekačev in sprehajalcev je vedno na njej, žau zvečer pač ni osvetljena, ker je v gozdu oz. na njenem robu. Zelo lep teren za tek, po mojem mnenju je predel PST smer Koseški bajer ali pa morda pot za živalskim vrtom, ki te pripelje v Mostec, ki je tudi osvetljena in primerna za jesenske dni, ko se dan prične krajšati. Malo poglej po netu, če je problem orientacija :wink:
Upam, da najdeš pravo, ki ti bo ustrezala in ti bo v užitek. Pa veliko uspeha pri teku.
:laola
Damjan
 larca91
#307316
Hvala

emm, kje se pa ta pot za ZOOjem začne? pa predel PST? za Zoojem sem gledala na zemljevidu od najdi.si pa ne vem če gledam ta pravo oz. če se sploh gori vid.
 icaa
#307486
Pozdravljeni!Imam problem, in sicer tečem že 1 mesec vsaj 5 krat na teden na tešče po 40 minut (6 km) ampak se nič ne zmanjša teža...pa tudi precej pazim kaj pojem in da ne jem po 7 uri zvečer. Rada bi shujšala vsaj 5 kg, maksimalno 8. Sem velika 1,60 m in težka 68 kg, Stara sem 25 let in sem pred dvema letoma še imela 60 kilogramov ampak ne morem nikakor več priti nazaj na to težo..Moti me pa da se mi maščoba najbolj nabira na stegnih in zadnjici. Zato me zanima, kaj naj naredim da izgubim ta stegna in ZAKAJ nisem še nič shujšala, čeprav hodim 5krat na tešče teč.. Moram omeniti še, da tiste dneve ko grem teč, vzamem eno uro pred tekom eno kapsulo lkarnitina, ostala dva dni na teden ko počivam pa vzamem eno kapsulo omega 3 . Najlepše vas prosim, da mi pomagate, ker sem že obupala in imam vsak dan manj volje da bi se sploh še ukvarjala s tekom in s katerimkoli športom,ker mi tako nič ne pomaga.. pomagajte mi prosim..ker sem že čisto nesrečna..
Uporabniški avatar
 Scooby
#307488
Najprej nekaj nasvetov:
- pri hujšanju je najbolj pomembna prehrana potem vadba
- "pazim kaj jem" še ne pomeni, da ješ zdravo
- za kurjenje kalorij so bolj primerni visoko intenzivni in visoko intenzivni intervalni treningi
- če že uživaš omega3 maščobe, jih uživaj vsak dan, na dan treninga vsaj eno uro pred ali po treningu, vsaj dve tableti na dan

Nekaj branja:
- Prehrana: http://maxximum-portal.com/Huj%C5%A1anje/2/1/
- Dieta: http://maxximum-portal.com/Prehrana/1/1/
- Vadba: http://maxximum-portal.com/Vadba/3/1/
 larca91
#307493
Razlog da sem jaz začela teč je tud v tem da bi malo zgubla okrog pasu.

Moj načrt glede prehrane je, da zmanjšam ogljikove hidrate, poskusim jest malo več zelenjave (posebej zvečer kakšno salato - ampak pred 6.), zmanjšat sladko (vendar trenutno malo manj uspešno na tem področju)

In upam da mi uspe. Se pa treba zavedati, da s tekom bo tehnica prvo šla malo dolj ampak potem gor, ker mišice, ki se jih pridobi, so težje. tako da se na tehnico ne preveč zanašati.
 icaa
#307496
Scooby zakaj je tako pomembno tako dosti omega 3 jesti? Kaj pa l-karnitin, a ne bo pomagal pri izgubi maščob? zato sem ga začela jemati.. Pa po katerem času bodo vidni rezultati?
Uporabniški avatar
 Scooby
#307506
Omega3 so zdrave maščobe in pomagajo tako pri hujšanju kot pri zdravem prehranjevanju. Preprečujejo vnetna stanja v telesu, uravnavajo krvni sladkor. Več o tem http://maxximum-portal.com/Prehranski%2 ... n_omega_3/

Dokler nimaš urejene osnovne prehrane, ti l-karnitin ali pa katerikoli dodatki za pomoč pri hujšanju, ne bodo pomagali (ne nasedaj raznim oglasom). Taki dodatki so samo pika na i, ko imaš vse ostalo urejeno. Drugače je to stran vržen denar.

Samo zato, ker jemlješ l-karnitin še ne pomeni, da bodo razultati vidni.

Še enkaj, kar se navezuje na post od larce91.

"Ne jesti po tej in tej uri" je bull****! Če si dejaven, če migaš, tečeš, delaš z utežmi, telo potrebuje hrano tudi za regeneracijo. najbolje je imeti lepo razporejene obroke, večkrat po malo. 5 do 6 manjših obrokov na dan. Za večerjo seveda kakšen lažji obrok brez OH.
 Uheeec
#307539
larca91 napisal/-a:aja? ups.- Sem mislila da pač z večjo mišično maso maš na koncu več kil


ja, imaš :) ampak na koncu, se nihče več veliko ne sekira zaradi kilogramov, ker mišice zgledajo lepše kot maščoba, četudi imaš na ta račun kilogram, 2-3 več, od teže-ki si jo zamisliš na začetku, ko pričneš z delom...ne z dieto, temveč spremenjenim načinom življenja :D :D

in ta 2 kilograma sta še veliko bolj efektivna pri sami teži :P
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA