Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 bojanm
#59246
Jest tečem,če tko rečemo,že celo življenje,tekaških prireditev se udeležujem zadnjih sedem let,član TF-ja sem kako leto(to se mi zdi zelo fajn,sej veste sami fejst ljudje)tečem pa iz čistega zadovoljstva,tolk za enkrat.
Uporabniški avatar
 Junc
#59247
tečem bolj zares eno leto (no, še malo manj), član TF sem tudi 1 leto (recimo), tekaških prireditev se tudi udeležim, da se vidimo z ostalimi TF, včasih tudi skupaj treniramo. Tedensko tečem 4 do 5 krat tedensko po 10 km. Zakaj sem začel? Da sem dobil kondicijo in da sem malo shujšal, sedaj pa ne ve več zakaj to počnem. Mislim da me je zasvojilo, sedaj si postavljam tekaške cilje za motivacijo (maraton, čas,...)
Uporabniški avatar
 Pingo
#59249
Ma jest po malem tečem kakšno leto ampak res po malem,ko pride pomlad me kolo prevzame in potem furam bajk.Sedaj zopet tečem malo bolj redno ker imam en lep izziv--Sežana- pa upam da mi jih nou zmanjkalo za naprej.Je pa full lepo tečt zvečer,pa snežinke,pa sneg ki škriplje pod supergami pa soj petzlovke eee to je to kar mi je ušeč da o švicanju ne govorim :wink:
 gibson
#59253
Jaz tečem že vsaj 15 let, kolesarim, pozimi tečem večinoma na smučeh. :D Šele pred letom dni sem se pa odločil, da se preizkusim na kakšni tekmi. Tako sem odtekel kar nekaj tekov, med drugim tudi ljubljanski maraton in ugotovil zakaj to že prej nisem počel. Letos pa nameravam biti še aktivnejši. :D :D :D
lp
Nazadnje spremenil gibson, dne 02 Feb 2006, 23:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 incic
#59267
milim da od 6leta
aktivno pa od 10.... no to da sem začel trenirat.... prava atletika pa se začne po 17letu ali pa še pozneje
na TF sem pa se vpisal ker je to edini forum na katerem se kaj na to temo piše
Uporabniški avatar
 INOT
#59272
Nikol nisem tekel ampak samo laufal (tud na smučkah) :D
Tečete tisti,ki ste na drugi strani Trojan :D ...
Začel sem pa laufat že v prejšnjem stoletju,ne vem več točno kdaj.Nekaj malega sem do sedaj že prelaufal,mogoče pa bom kdaj začel tud teči :wink:
Kako pogosto? Še premalo :twisted:
Uporabniški avatar
 kustus
#59282
LP

No jest sem začel prvič z tekom lani januarja. Predvsem zaradi shujševalne in gibanja sedaj se pa redno ukvarjam z tekom in v njem lahko rečem že uživam.
Uporabniški avatar
 Nadj@
#59283
CIAO

No jest sem pa začela maja lani najprej sem samo spremljala moža na tekih potem pa ugotovila da bo bolj pametno da tudi jest tečem ne pa samo stojim in čakam v cilju.
Sedaj sem v POLETovi ekipi .

:P :P :P :P :P :P :P
 G-spot
#59285
jaz sem športnik že celo življenje ... no nekje od 10. leta naprej. treniral sem košarko, pa namizni tenis v osnovni šoli, vmes pa stalno kolesaru ... laufal bolj občasno. v 1. letniku faksa, ko sem se preselil v Ljubljano, pa bicikla najprej ni blo kam dat v stanovanju in začel sem teči ... tega je zdaj 4 leta ... rekreativnih prireditev se udeležujem 2 leti ... zadnjo sezono sem treniral zelo ornk ... pa še bolj bom ... tudi dosti teoretične podlage sem pridobil ... izziv mi je, da vidim, na kakšen nivo se lahko kot amater spravim. dosti tudi kolesarim, pa vaje za moč v fitnesu, športno plezam, pa hribi in gorski tek ... in se mi zdi da s to raznolikostjo ful boljše napredujem ... če se kaj zasitim teka, malo povečam dozo kolesarjenja ali obratno ...
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
#59288
V teku sem našel smisel življenja - pred devetimi leti, ko sem preživel zelo hudo prometno nesrečo; ko sem s svojo trdno voljo uspel prehoditi od vozička do prvih korakov in kasneje do teka.

Teku se danes lahko zahvalim, ker mi je pomagal prebroditi težke čase.

Tek mi je sedaj način življenja, brez njega ne morem več. Tečem vsak dan, ne glede na mraz, vročino ali dež. Bolj resno treniram pol leta in lani sem se začel udeleževati rekreativnih tekem.
 galjagalja
#59289
Jaz pa tečem dobri dve leti, odkar sva z možem začela z mojo shujševalno kuro. On je že prej tekel in še mene navdušil, tako da zdaj tečeva oba. V dvoje je lepše :juhuhu: :juhuhu:. Zadnjih devet mesecev samo počivam in se samo sprehajam (nosečnost) ter spremljam moža na rekreativnih prireditvah. Po drugi strani pa že komaj čakam, da bova lahko spet skupaj tekla.
 Ursula
#59327
Živjo!

Zgolj rekreativno tečem peti mesec. Začela sem postopno saj sem bila s kondicijo na nuli. Zelo težko sem se spravila k teku in sem se kar dolgo časa silila ven. Po naravi sem bolj anti športnik in mi je to bil kar problem. Zaenkrat še vztrajam in upam, da bom tudi v prihodnje. Razlog za tek je bilo predvsem okorelo telo in pogosto močne bolečine v križu. Bolečine so občasno sicer še prisotne, vedar zato ne bom prenehala z aktivnostjo. Mislim, da se sedaj počutim bolje in sem na splošno bolj okretna. Ko se vrnem s pol-urnega teka sem polna energije in imam zelo dober občutek saj vem, da sem nekaj dobrega storila zase, za svoje zdravje in dušo. Veliko nasvetov sem našla tudi na tem forumu, ki mi je bil v nekaterih trenutkih tudi podpora, da sem vztrajala v svojih začetkih.

Lp,
Uršula
Uporabniški avatar
 Darja
#59332
Živjo!
Jaz sem bila dolga leta zaprisežena odbojkarica, nakar sem morala po prometni nesreči odbojkarsko žogo za vedno pospraviti na zgornjo polico.
Prej sem občasno tekla zgolj za kondicijo, potem pa sem, sicer po sili razmer, ugotovila, da je tek lahko tudi nekaj več in sedaj se mi že pretaka po žilah.
Ja, tako je to bilo pri nas. Izgelda, da res v vsaki slabi stvari tiči nekaj dobrega, če ti le uspe to izbrskati in seveda uporabiti v svoj prid (a ne, Mariolino?!)
Uživajte, Darja

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA