uradni Poletov program vadbe v letu 2003 za začetnike in za tekače, ki so že pretekli 21 km (povzeto po magazinu :polet, avtor Beno Piškur)
Uporabniški avatar
 ero
#366
28. teden - vadba za začetnike

četrtek
ogrevanje, 15 min lahkotnega teka. Gimnastične vaje in stopnjevalni teki. 5 x 800 m, vmes 3 min odmora v obliki hoje ali počasnega teka.

petek
počitek

sobota
daljši kros, 16 km po nezahtevnem terenu. Tečemo počasi po občutku. Po krosu naredimo gimnastične vaje in vsaj 5 stopnjevalnih tekov.

nedelja
počitek

ponedeljek
počitek

torek
kros, 8 km po zelo razgibanem terenu. Po teku naredimo gimnastične vaje in nekaj minut izteka, ki je lahko v obliki hoje.

sreda
počitek28. teden - vadba za tekače, ki so že pretekli 21 km

četrtek
počitek

petek
kros, 12 km teka. Prve 3 km pretečemo s hitrostjo ogrevanja, nato tečemo 7 km hitro (tekmovalni tempo na 21 km), zadnja 2 pa počasi. Na koncu 6 stopnjevalnih tekov na razdaliji 100 m in veliko gimnastičnih vaj.

sobota
počitek

nedelja
kros, 24 km v počasnem tempu po razgibanem terenu. Po teku gimnastične vaje in vsaj 6 ponovitev stopnjevalnih tekov.

ponedeljek
počitek

torek
kros, 12 km po nezahtevnem terenu. Tek v zmernem tempu. Tečemo po občutku. Nato gimnastične vaje in 6 x 100 m stopnjevalnih tekov.

sreda
Za ogrevanje 15 min teka. Gimnastične vaje in nekaj stopnjevalnih tekov. Intervalni teki 5 x 1600 m. Odmori med teki so dolgi 3 min. Po intervalnih tekih nekaj min izteka.


povzeto po :polet #29, 31. julij 2003
avtor: Beno Piškur

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA