Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#173149
Odpiram temo s kratkim opisom.
Dule nas obvesti o 8 urnem poskusu osvajana Šmarne gore in nas povabi v družbo. Nekaj se nas javi, tudi sam, a še nisem odločen.
Skoraj do konca ne. Dule in AVI skomunicirata podaljšek na 12 ur z začetkom ob dveh ponoči. Takim divjim idejam se težko odpovem. V petek zvečer praznujemo rojstni dan v okviru družine. Sledita 2 uri spanja in gremo v akcijo.
Na parkirišču srečam Klasa. Odbrziva na štart, ura je 2 in gremo v hrib. Nekaj še iščem, ko vidim, da so ostali štirje; Šavsi, AVI, Klas in Dule že odbrzeli. Se zaženem in ujamem ritem z AVI-jem. Nočni krogi se vrtijo hitro, tudi pod 40 minut. Kljub dokaj svetli noči, je baterija obvezna, posebej za navzdol. Nočne vzpone greva z AVI-jem skupaj, proti jutru zmanjšam, ker mi je bilo prehitro. ŠAVSI drvi dalje. Ponoči se za nekaj časa pridruži Gašper. Klasa čakajo družinske obveznosti in nas zjutraj zapusti. Kasneje pride še JanezU in obrne nekaj krogov. Vzdušje na progi je bilo prijazno, tekači bodrimo drug drugega. Če smo bili ponoči sami, pa je v toku dneva zacvetela božja pot v vsem svojem sijaju. Eni so bili našemu podvigu bolj naklonjeni, drugi manj.
V enem trenutku se zavem, da bom najbrž vztrajal 12 ur. Psihično to sploh ni kar tako. Tudi prav pretirano natreniranega se tudi nisem počutil.
Ampak marsikaj je res v glavi. Izračunam si, da lahko izpeljem 16 vzponov. Na koncu je ostalo dovolj motivacije in moči, da mi je to z nekaj minutami rezerve tudi uspelo.ŠAVSI je bil poglavje zase. Pa vsaj vsi vemo, kako dober je za tovrstne preizkušnje.
Izapdlo je, da sem na prireditvi za katero sem izvedel nekaj dni prej, doslej najdlje vztrajal na nogah. Pa se jih v dobrih 30 letih nisem udeležil ravno malo.
Skupaj sem premagal dobrih 57 km, ravnine ni bilo ravno na pretek.
Višinska razlika 5760 gor, 5400 dol.
Poudaril bi, da je bilo vzdušje med udeleženci zelo prijetno.
V imenu vseh udeležencev se zahvaljujem Duletu in AVI-ju, ki sta nase prevzela organizacijo tega lepega in prav nič lahkega dogodka. :) :wink:
Toliko za zdaj.
Lep pozdrav, Peter
Uporabniški avatar
 Dule
#173152
Bilo je lepo :D in prav nič dolgočasno saj so se razni dogodki dogajali vseh 12 ur. Res super doživetje, hvala skrbno izbrani družbi za sodelovanje in veselo družbo, ostalim za vzpodbujanje in upam da se ob letu osorej zopet srečamo na 12ur rekorda ŠG :P

Hvala Alji za slike, ki bodo lep spomin 8)

Počutje odlično, danes je zopet lep dan za ven v naravo :!:

ČAU ČAU
 Jožko
#173154
Bravo Dule in ostala druščina prekaljenih gorcev. Sami potencjalni kandidati (eni so že) za GM4O sekcija EKTREMNO :D
Uporabniški avatar
 AVI
#173167
...ko se zbistrijo misli, ter bo nekaj več čas :lol: pa sledi moj pogled...

...čestitke vsem in hvala za podporo....bilo je supre.....fenomenalno....
Uporabniški avatar
 MihaPR
#173174
Čestitke, vidim, da se aktivno pripravljate na treking :)
Uporabniški avatar
 damajanty
#173186
Bravo, super ste! Sama sem bila precej daleč stran, sicer bi prišla vzpodbujat na vrh!
 spela*
#173202
Bravo!
:laola

Tudi fotke so super. :D
Uporabniški avatar
 raziskovalec
#173211
Čestitke,
sam lahko rečem le :shock: :clap: :cast:
 spela*
#173212
raziskovalec napisal/-a: :shock: :clap: :cast:


"Besede" si mi vzel iz ust. :lol:
 marjan
#173267
Tudi z moje strani en velik :cast1: Če se ne bi podil po Šentiljski, bi bil z vami.

lp
Marjan
 Vinci
#173402
Norci. :wink: Ne vem, kako vam lahko noge tako dobro delajo. Mene vse boli že po polovici vzpona, še najbolj pa me boli ponos! :oops: Saj ne, ampak meča me pa res bolijo.

No, mogoče se vam naslednje leto pridružim.

Čestitam vsem, najbolj pa najboljšemu.
Uporabniški avatar
 AVI
#173427
12 ur rekorda Šmarne gore 2009

Že kar nekaj minut pred drugo uro zjutraj prispem do Vesele brunarice, kjer sta že pripravljena Dule in Šavs....ne glede na zgodnjo uro, sta prav živahna in vesela. Dule je že pripravil zvezek za vpisovanje pri brunarici, zvezek za »vrh« pa je prepustil meni....ko je že kazalo da bomo sami trije pričeli z vzponi v noči, se iz teme prikažeta še PeterM in klas.

Opremimo se še z »home made« napisi...ker nismo kar tako, pa da se bo vedlo za kaj je šlo.... (pa še prav lepo so izpadli)

Slika

...in že se podabo na prvi vzpon proti vrhu Šmarne gore...prvi ogrevalni vzpon mine v udobnem tempu...Šavs si pridobi že nekaj minut prednosti vendar nas na vrhu počaka...nastavim zvezek...

Slika

se vpišemo...in že odbrzimo proti dolini.....

Potem se vzponi in spusti kar vrstijo, tudi na račun dobre družbe....do sedmega vzpona tako s Petrom lepo napredujeva...noge se odlično držijo...izjema je peta, ki me pri enem spustu prične nekaj opozarjati...vendar se že pri naslednjem premisli.... :lol: :lol: :lol:

Ura kmalu odbije 6. uro zjutraj in pred nami je »samo« še en »šiht« :). Pridruži se še Tone, med tem ko nas klas in Gašper zapustita. Na »gori« pa se je začelo že svitati, ptički so začeli žvrgoleti in sonček je lezel vse višje in višje....tako se bolj kot s samo potjo ukvarjam s prečudovitim pogledom na obsijano okolico živo rdečega sonca ter poslušanjem žvrgolenja ptic. Tako smo bili priča čudovitemu prebujanju narave. Vzponi in spusti pa se kar vrstijo.... :)

Na poti srečamo že prve obiskovalce, ki pa se jim verjetno niti sanja ne kaj za vraga se mi gremo. :lol: :lol: :lol:

Kmalu se pridruži na enem od vzponov še Alja, brez katere ne bi imeli tako čudovitih slik, eno sem si posodil za tale opis.... Hvala, Alja! ---še povezava
še1PR napisal/-a:Jutranje FOTKE


Med celotno potjo kar lepo jem in pijem in tako skrbim, da mašina ne bi ostala brez bencina.

Kmalu za tem se pridruži še JanezU, ki poskrbi, da mi en od vzponov skoraj tako hitro mine kot februarja Rekord Šmarne gore, saj sva »nakladala« celo pot proti vrhu...ne vem ravno kako mi je uspelo v klanec gor, po trinajstih vzponih še govoriti ampak mi je.... :lol: :lol: :lol:

Na poti srečam še Žineta na vrhu pa Cormi. Naših dvanajst ur pa se počasi izteka.... zadnji spust in vzpon sav opravila skupaj s Šavsom s sloganom »lagano sportski«...noge pa so že pošteno trde...ampak vseeno, zadnjič je pač najslajše, sploh če te na cilju pričakuje tvoja draga..... :D :D :D

Odzivi ljudi na poti pa od začudenja do navdušenja. Ampak vseeno mi je kaj si mislijo, samo da mi uživamo..... :lol:

Seveda pa po 12 urah analiza ne izostane....
Slika
Uporabniški avatar
 Vreme
#173428
Čestitke, najprej za idejo nato pa še za izvedbo, če se ne motim so vaše oči zazrte že v naslednje leto :D
Uporabniški avatar
 AVI
#173430
...vreme, obveščevalna deluje :lol: :lol: ...res je, pogledi kar lepo uhajajo v naslednje leto, glede na uživancijo in dobro voljo ni vrag, da ne bi drugo leto ..... :lol: :lol: :lol:

P.S. Analiza časov vzponov in spustov pa v kratkem....nočem uporabiti besede rezultati, saj je šlo prvenstveno za druženje in ne tekmo....

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA