Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#185372
Bravo člani SD 3ŠPORT :clap: .... res ste se odlično odrezali :cast1: .
Meni se na žalost stran z rezultati ne odpre :--(

Sicer pa fajn tek, v domačem okolju, vreme idealno (veter je ponehal), čeprav v minimalnem številu tekačev. Moj rezultat je bil nad pričakovanju, vrjetno zaradi tako močne konkurence. Odtekla sem 2,5 in 5km. Krajšo varijanto sem izbrala bolj za ogrevanje pred daljšo :lol:. Na 5 km sem pa dihala kot lokomotiva :oops:.
Žal se podelitve priznanj :beer: nisem udeležila :twisted: .
Kljub tako majhni udeležbi kar nekaj TF obrazov: devince, arabo, lonely, aisha, zoki :TF)
#185403
Po teku v Bevkah (7 km) in na mašunu (12 km) sem se udeležil tudi "domačega" teka v Kopru (10 km).

S svojim rezultatom, predvsem časom sem izredno zadovoljen, saj sem presegel pričakovani čas med 45 in 50 minutami. Tudi neuradno uvrstitev na absolutno 15. mesto je v redu, saj rezultati še niso objavljeni na spletni strani organizatorja.

Izkazalo se je, da se je nas na vseh "daljših" tekih zbralo vsega skupaj manj kot 100 udeležencev (že najbolj izbran je bil tek na 10 km), kar je po mojem mnenju za mesto Koper velika "sramota". KAr tako na oko lahko z gotovostjo trdim, da se kakšen dan med tednom na Bonifiki zbere več tekačev (sicer ne ob isti uri in na isti razdalji). Žalostno je, da je veliko tekačev, ki nimajo "jajc", želje, volje ali ... ne vem, kaj in si ne "upajo" na tako prireditev. Pride mi, da bi vsakega, ki ga bom srečal na Bonfiki ali ob obalni cesti v naslednjih dneh kar pljunil. Zato moram zares čestitati vsem sodelujočim, predvsem pa najpočasnejšim in verjetno najbolj korajžnim. :cast1:

Zaradi sorazmerno nizke udeležbe (sicer večja, kot sem predvideval) gre graja organizatorjem kot vsem športnim delavcem v Kopru. :argue: Menim, da so storili premalo za uspešnost in masovnost prireditve. Očitno gredo tudi oni po Popovih stopinjah in brez osebnih "privilegijev in zaslužkov", nimajo drugih ambicij. Ker se (predvidevam) financirajo predvsem iz davkoplačevalskega denarja je za razmisliti o njihovi bodočnosti.

Glede same organizacije teka pa nimam posebnih pripomb. Verjetno bi bilo dobro označiti s črto vsaj štartno linijo in na koncu teka označiti konec teka. Prav tako bi bilo lepo videti uradno uro z tekmovalnim časom.

Na koncu bi rad le še kot osebno pripombo dodal, da je bilo v napovedi teka povedano, da bomo vsi udeleženci prejeli medaljo. Jaz je nisem dobil, ne vem, če so jo drugi? Prav tako so na koncu teka nekateri prejeli še dodatna "presenečenja" in glej ga zlomka spet sem izvisel (čeprav so jo prejeli tekači, ki so bili uvrščeni za mano), čeprav kot sem razumel s spikerjevih besed, da naj bi bili s posebnim presenečenjem počaščeni vsi udeleženci na 10 km progi.

Glede uvrstitve in rezultata pa sem imel po končani prireditvi odšel domov delno razočaran, ker sem ob prihodu v cilj slišal, kako je spiker povedal, da je pravkar prispel 10 tekmovalec v cilj, jaz pa sem mogoče nekaj sekund za njim (prepričan sem bil, da sem bil 11 uvrščeni). Na koncu pa iz uradnih rezultatov vidim, da sem 15.
#185418
@Arabo danes si pa hud......in realen.....čestitam ti za "trojček".

Vse kar si napisal popolnoma drži...slaba reklama za tek..nekaj pomanjkljivosti v sami organizaciji....slab odziv lokalnih rekreativcev.

Čestitam ŠD 3ŠPORT na odličnih rezultatih (in promociji društva)...kakor tudi tistim ki so prišli iz notranjosti SLO....ter seveda našim TF-članom....arabo-riba-aisha-sTina-dvince (zmagal na 5km-17:02).
#185428
Ja, res. Se opravičujem. Dvince-ju in ribi ter zoki-ju čestitam za dosežene rezultate.

@ lonely - tebi, Boštjanu iz Ajdovščine in Denisu (aisha) pa se zahvaljujem za spodbujanje in navijanje. Vsekakor se priporočam za slike. Res mi je žal, da nista mogla teči zaradi poškodb. Naslednje leto, če bo kot letos bo prilika za reprizo.

Pohvaliti moram tudi vse iz društva 3šport, ki so se udeležili teka in poskrbeli za množičnost in seveda odlične rezultate.

Pogrešal sem več članov tekaških skupin Polet (sicer je bilo kar nekaj Tekačev z Obale- preštel sem jih 4) in drugih športnih društev.
#185464
Arabo ima popolnoma prav, ker je edina pozitivna stran tega teka, da se je glede organiziranega teka v KOPR-u premaknilo z mrtve točke. Upam, da bo organizator teka držal besedo in bo organizacija teka v naslednjem letu za nivo boljša. Vsaj promocija teka je bila letos izpod kritike.
Čestitam vsem tekačem TF-članom za dosežene rezultate. Posebaj moram pohvaliti Dvince-ja za zmago na 5km in za zmago na gorskem teku v Zadlogu na Špičasti vrh, katero je dosegel naslednjega dne.. :laola
#185465
@Arabo: o medaljah ne vem nič, sem pa dobila priznanje za udeležbo. To sem vprašala kar tam pri pultu, kjer je bil prevzem štartnih številk (zgleda, da sem tud jaz zamudila, ker sem se šla preobleč). Dobila sem tudi "presenečenje"... brisačo, kolegica pa vrečko polno Nestle žitaric.
#185480
Meni je bilo prav super teč po Kopru ob popolni zapori ceste in spodbudi naključnih sprehajalacev in navijačev. Koper je prav luštno mesto iz tekaške perspektive in brez avtomobilov. Vidiš okolje in določene podrobnosti, ki jih drugače sploh ne opaziš.
Pogrešal sem edino več tekačev in predvsem boljšo konkurenco. Tako sem odteku mojo prvo tekmovalno petko v svojem tempu brez taktiziranja in šparanja. Mislim, da sem dal vse od sebe, čeprav sam pulz je bil povprečno nižji od pričakovanega. Z mislimi sem bil bolj na nedeljskem teku, mogoče me je to malenkostno blokiralo :D

Čestike tudi vsem ostalim tekačem za udeležbo na koprskem teku in zahvala organizatorju za izvedbo te prireditve. Obala rabi več takšnih tekaških akcij :!:
#185532
Arabo napisal/-a:
Izkazalo se je, da se je nas na vseh "daljših" tekih zbralo vsega skupaj manj kot 100 udeležencev (že najbolj izbran je bil tek na 10 km), kar je po mojem mnenju za mesto Koper velika "sramota". KAr tako na oko lahko z gotovostjo trdim, da se kakšen dan med tednom na Bonifiki zbere več tekačev (sicer ne ob isti uri in na isti razdalji). Žalostno je, da je veliko tekačev, ki nimajo "jajc", želje, volje ali ... ne vem, kaj in si ne "upajo" na tako prireditev. Pride mi, da bi vsakega, ki ga bom srečal na Bonfiki ali ob obalni cesti v naslednjih dneh kar pljunil. Zato moram zares čestitati vsem sodelujočim, predvsem pa najpočasnejšim in verjetno najbolj korajžnim. :cast1:


Tekači iz obale,čuvajte se. Arabo je jezen. :D :wink:
Nazadnje spremenil RoKo, dne 08 Jun 2009, 17:50, skupaj popravljeno 1 krat.
#185536
Na kratko bi še sam nekaj napisal.
Udelažba skromna ( po pričakovanjih ).
Ambient za tekaško prireditev je super super!
Organizacija dobra.
Skupna ocena ODLIČNO!
S strani letošnjega organizatorja se že pojavlja vabilo za naslednje leto.
Sam bi predlagal še to:
1. tek na 21 km
2. uvede naj se elektronsko merjenje časa ( čip )
3. promocija
Za zaključek bi povedal da Koper je res eno samo gradbišče,vendar se razvija v eno najlepših mest.
Prava škoda bi bila, če v naslednjem letu se ne bi udeležilo večje število tekačev iz vseh vetrov.
Prostora za vse je ob morju in po pomolih več kot dovolj,samo priti je treba in se prepričat.....
lp
ps:
Na teku na 10 km še vedno ne vem ali sem bil zadnji ali ne....
#185551
Vlado.
Hvala za pohvale in graje tudi drugih. Porodni krči v prvi izvedbi bodo počasi shodili in drugo leto bo prireditev nadgrajena. O vseh predlogih že razmišljamo in jih imamo v prvem planu. Vsekakor bomo s prireditvijo nadaljevali, saj je kot ste sami omenili lokacija res odlična, s tradicijo pa se bo tudi število nastopajočih definitivno večalo.
Zadnji niste bili, ker je bila mlada dama srednjih let na tem mestu, le informativno.

Hvala za udeležbo in se vidimo na naslednji prireditvi.
lp
#185570
Padlo je kar nekaj predlogov, menim oziroma predlagam (ker sem o tem tudi nekaj slišal ob progi, po teku,...), da bi bil tek zelo bolj zanimiv, če se ne bi dogajal v krogih ampak bi bila proga razširjena po vseh predelih Kopra (Šalara, Olmo, Prisoje, Semedela, Žusterna), proga pa bi lahko bila še vedno skoraj povsem ravninska. Problem je verjetno predvsem v organizaciji prometa in okrepčevalnic, označb proge,....
#185599
Berem tele komentarje, pa se mi zdi, da samo kritizirate :)
Meni je blo super! Na kraj dogajanja sem uletela popolnoma nenačrtovano na poti z morja in se odločila, da se udeležim teka. Proga je bila prijetna (tudi štirje krogi vsaj mene niso preveč motili, čeprav načeloma tega ne maram), ambient prav tako odličen za tek, pohvaliti pa moram tudi organizatorje in vse, ki so pomagali pri izvedbi prireditve! Vsaj jaz sem čutila, da so fantje in dekleta 3športa s srcem pri stvari (ful imate lušne klubske majčke), kar je zame največ in odtehta tudi kakšen organizacijski kiks, ki jih navajate drugi, sama pa jih niti nisem opazila. Očitno nisem tako zahtevna :wink: Udeležba res ni bila najbolj številčna, vzdušje na progi, ob njen in v cilju pa zato ni bilo nič slabše :!:

Presenetila me je bogata darilna vrečka ob prijavi in lepe nagrade za najhitrejše, pa tudi super nagrade v žrebanju, kjer pa kot ponavadi nisem imela sreče :D Priznanja za udeležbo pa tudi jaz nisem dobila, očitno sem bila prezadovoljna že z vsem ostalim in se niti nisem pozanimala zanj :D

Jaz bi se na tem mestu še enkrat zahvalila organizatorjem za njihov trud, dobro voljo in pozitivno energijo, ki so jo dajali na prireditvi, še posebej, če je bilo tole prvič :clap: Naslednjič bo verjetno samo še bolje in s tem še več zadovoljnih udeležencev :!:
#185698
Dodala bi še kratek komentar... Ker Primorci verjetno bolje poznamo kakšni so pogoji v Kopru, bi lahko pričeli razmišljati o organizaciji športnih dogodkov. Mogoče bi bilo koristno, če bi se združili obalni klubi ter mogoče že prihodnje leto organizirali podobno prireditev. Mislim, da bi bili zeloo uspešni...

Lep pozdrav
ŠD 3ŠPORT

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA