Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#279089
Dobro je bilo tudi danes ko sem z Loni naredil še 6 vzponov in jih skupaj nabral 11. Prireditev je uspela z vseh vidikov, organizatorji s Petrom na čelu so se res izkazali, zato res velike čestitke :laola

Pri puncah se je Loni izkazala s 3 mestom in 15 prihodi. Padel je ženski rekord in sicer je Mojca Flerin postavila letvico na 19. Hoja (Helena) je 17 videla sv.Primoža. Čestitke z moje strani vsem dekletom.

Tudi fantje, še posebno TF-ovci so bili neumorni. Bravo za zmagovalca Igorja, matej-jethro je bil drugi in PeterM je bil tretji. :laola

Preslikali in posneli so nas z vseh zornih kotov. :wink:

Ma res, ta prireditev ima dušo.

lp
Marjan
Nazadnje spremenil marjan, dne 13 Maj 2012, 10:12, skupaj popravljeno 1 krat.
#279127
Da bo volk sit in koza cela :wink:

Alenovski napisal/-a:No, pozdravljeni! sem že doma :? .......ah ja no ja, stvar je doooolga, enkrat več kot dvanajst ur :D , pri sebi sem sklenil, da bo najbolj pametno, da za danes zaključim in se ponovno teka udeležim drugo leto, mladostna zaletavost bi lahko rekli.....prvih 10 vzponov je bilo čisto prehitrih, ko mi je pri ne vem katerem vzponu odzgoraj v koči rekel, da lanskoletni rekord prehitevam za par minut, no, takrat sem pa vedel, da sem zabredel/da bom zabredel v težave in nisem se motil....glava je odpovedala! Prvo bom moral pojesti še nekaj žgancev pa mleka, da bom skupaj spravil za cel dan teka!
No je pa tako, ko sem tekal gor in dol, sem kot vedno razmišljal za kaj in za koga že to delam, pa vedno pridem do istega odgovora, na te prireditve pridem zaradi odlične družbe, toliko koristnih nasvetov, misli.....pa ne samo tekaških, ma nekatere so prav življenjske, človek težko dobi.... :clap: Zato vsem prav ena velika HVALA, še posebna zahvala pa tistim s katerimi se srečavamo ob torkih :D največji "krivci" da me so me tek, hribi, ultramaratoni tako potegnili, da vas ne bom našteval saj veste kateri ste :D
Včasih se mi zdi, da je dan kar prkratek, da človeku zmanjka časa, da bi naredil vse kar si zastavi, no, na 24. ur Sv. Primoža sem pa videl, da je en dan čisto dovolj dolg, mogoče celo majčkeno preveč, hihih.....
Dobro, držim pesti za vse ostale na progi, vsi ste zmagovalci! Pa ena velika pohvala organizaorjem, domačinom in vsem, ki naredite tako fino vzdušje! :clap:

Hihhi, zdaj pa skočim malo na kolo, pretegnit te okamenele noge pa malo se posončit!
Tako izčrpnega poročila pa še nisem napisal.....
See ya 8)


iztok p. napisal/-a:Prispel domov končno ! Super tekma , čudovito vzdušje ! 15 x mi je uspelo. Zjutraj sem pogrešal Alena z njegovimi izkušnjami . Na srečo pa je bila tu še Loni ,ki mi je priskočila na pomoč s svojimi nasveti. Hvala LONI . MAKALU tebi tudi hvala, brez vaju sploh ne bi vedel da obstoja 24 ur Primoža . Marjan , Peter , Zdravc , Loni , Alen itd. ODLIČNA DRUŽBA. Se vidimo.


PeterM napisal/-a:Uradni rezultati bodo verjetno kmalu objavljeni.
Organizatorji so se okoli tega zelo potrudili.
Organizacija je bila sploh super.
:laola

Pri puncah je rekord postavila vojakinja Mojca Ferlin 19 z vzponi,
sledila je ena Helena iz Rogaške s 17 in Loni s 15-imi.

Pri fantih: Igor Alpner-Cicman 21, Matej Hribar-Matej-jehro 20,
Peter Macuh-PeterM 20, Damjan Zore 20.
Ob enakem številu vzponov, je za razliko od prejšnjih let, bolje uvrščen
tisti z boljšim časom.

Toliko za zdaj. Bilo je noro zanimivo in zelo prijetno.


MAKALU napisal/-a:Dobro jutro
11 in 12. maja 2012 je potekala šesta izvedba 24 ur svetega Primoža :clap: tudi če so danes noge utrujene bodo pretekli dogodki ob gledanju posnetka oživeli :D hvala vsem oseminosemdesetim udeležencem, ekipi organizatorja in navijačem, ki so se zbrali v tako lepem številu :laola še vreme se nas je usmililo, čeprav eno manjšo nevihto in nekaj grmenja smo doživeli. Padel je nov ženski rekord ( 19 vzponov - Mojca Flerin ) in izedno zanimivo tekmo v moški konkurenci kjer so dvajsetke kar deževale, le zmagovalec Igor Alpner je z enaindvajsetimi vzponi nekoliko odskočil. Čestitke vsem - še posebej mnogim novim obrazom, ki so prvič nastopili pri nas. Tu mislim predvsem Heleno ( Hoja ) in Iztoka P.
Da je v okolici Primoža res prava energija pove izjava enega udeleženca. Najprej sva bila z ženo v enem letu 3 x na Primožu, potem v enem mesecu, prejšnji teden v enem tednu in danes 3 - krat v enem dnevu :clap: a ni to nekaj lepega :laola zmagovalci smo vsi in to je največja vrednota našega planinsko - tekaško - pohodniškega in ne vem kakšnega še udejstvovanja :clap: hvala še enkrat vsem in mirno nedeljo še naprej :drink pa zaloge tekočine ne pozabite nadomestiti :D

Lep pozdrav Andrej


http://www.youtube.com/watch?v=Wl902NigqrY


MAKALU napisal/-a:Foto kolekcija sveti Primož 12. maj 2012

https://picasaweb.google.com/1019839967 ... ETIPRIMOZ#
#279186
Sram me je, sram, končna bilanca kaže, da sem 5 ur zabušavala :shock: . Torej sploh ne morem reči, da sem hodila 24 ur skupaj :shock:
Končna bilanca je temu podobna, 15 vzponov in 100ka, 100ka zato, ker sem zelo veliko časa prebila na poti od starta do nemobilne okrepčevalnice. Ležalnika sicer letos nisem rabila, sem se za dobri 2 uri zabubila kar v twingeca in odspala eno kitico. Povšter in dekce so prišle zelo prav.
Ni pa bilo vreme pisano meni na kožo, pa s tem ne mislim temperatur, ampak na pomanjkanje vlage v zraku. Za naslednjič si bo treba zrihtati mobilno vlažilno komoro ali kaj podobnega. Zadihati se je dalo šele v soboto, ko se je začelo daniti, kaka kaplja dežja bi mi prišla prav, tako pa je počakala čisto do konca.
No, ja, od tega, da sem že skoraj obrnila ključ v avtu in se odpeljala domov, pa do tega, da grem samo še enkrat in vidim, a bo kaj boljše kot prejšnjič in se potem odločim, sem to odločitev preložila na neznano kdaj. Saj vem, da imam Ventolin zato, da ga uporabljam, ampak to, da bi ga na čisto vsakem vzponu, mi pa nikakor ni šlo v račun. Tu je pa tudi moja (nes)pamet ugotovila, da morda ne bi bilo slabo kar odnehati, zato pa sem šla po šestem vzponu v horizontalo meditirat. Enkrat vmes sem se zbudila, zagledala Piskeca, kako jo maha s starta nazaj proti Primožu, in si rekla, da bom počakala, da pride naslednjič dol... No, nisem, nazaj v prestavo, je bilo pa zanimivo, tole nočno srečevanje, ko nisi točno vedel, kdo je kdo... No, nekje je bilo lučk malo morje, potem pa kak km nisi srečal nikogar. Nato pa jutranji pogled na Piskeca in Heleno, ravno po eni izmed mojih seans, a čem nehat ali ne, odločitev je bila dokončna, da pač počakam tisti svoj sladoled, če je že rekel, da se pripelje...
Vse bolj pa ugotavljam, da sem lačna prej in potem, vmes pa bolj švoh, Marjan me je moral vsakič posebej opomniti, da dam kaj v usta. Popila sem pa veliko, predvsem vode, ker mi nič z okusom ni pasalo. Še kave nisem pogrešala :shock:
No, ja, potem pa tista, grem gor 12krat, ok, 13krat, no, ja, 14krat in to je to. Vmes se spravim(o) še na Piskeca, češ da pa res ne more pasti trave gor pred cerkvijo toliko časa oziroma ne more iti domov brez da bi šel še enkrat gor. Dečko, res si fant od fare :!: Helena pa tudi, da je prišla sredi noči dvigati moralo. No, saj priznam tudi sama, da bi verjetno pri 12ki zaključila in okupirala ležalnik, če ne bi prišla senca, sicer brez sladoleda, a z novim parom superg in vodo, kakšne čudne želje ima človek sredi noči...
Iztok je bil tudi fajn družba, trasa je itak super, ker non stop koga srečuješ. Prvi jutranjiki so začeli hoditi že pred kurami, takoj si vedel, kdo je šel domov spat, ti so vsi odzdravljali z dobro jutro. Pozdravil je pa resnično vsak in to vedno...
Kar se pa organizatorjev tiče, Pero, kapo dol, da si en dec z velikim srcem, to verjetno že veš, ampak takšno zadevo spraviti skozi, ni kar tako. Pogruntavščina s tablo je bila pa res super. Super podporno ekipo imaš, tudi tega ne zmore vsak najti... Škatla jih poka vedno znova. Pa leteči fotoreporter, ki je letos nekam skoraj pozabil iti domov na počitek. Makalu, kapo dol tudi tebi... Pa Vinko, ki je po pljučnici še kar maširal gor in dol. Da ne pozabim najmlajše Katje z mamico... In vse ostalih brez imen.
Aja, pa en krasen mucek, ki nas je razveseljeval gor nad kmetijo, resnično vsakič je imel v gobčku novo miško, pa crkljati se je pustil 100 na uro. Miške so bile sploh aktivne, non stop si imel občutek, da bo kaj prihrumelo izza drevesa. Ponoči ima strah velike oči :roll:
Vmes so eni opravili še lov na modrasa, pa jim je samo jezik pokazal in zginil v luknjo.
Aja, pa vmes sem sanjala o viaduktu do cerkve, večkrat zgrešila kapelici, ker sploh nisem vedela, kje sem (ko samo maširaš in maširaš). Ugotavljala, da so cel teden prej prižigali sveče za lepo vreme in da so s tem malo pretiravali, ker na sončnih delih je ornk žgalo. Tista nevihta je prišla kot naročena za malo osvežitve.
Aja, lansko leto je bil Cveto tisti, letos pa Izi, kavalirja, da te kap (v dolino mi ni bilo treba peš)... Ker tistih 3,5 km se zna izredno pošteno vleči.
Ah, TF ekipa je pa itak zakon, vsako leto kak več. In tisti drugi ah, no, drugo leto gremo pa na trojke, aja, spet ne bo nič, ker bo Primož na isti dan :wink:

No, ja, noge nama je danes uspelo razhoditi, sladoled sem dobila, da ne bo surle do Gorenjske.
Nazadnje spremenil Loni, dne 13 Maj 2012, 17:59, skupaj popravljeno 1 krat.
#279209
Jst bom kr mal bol po domač napisu upam, da ne zamerte. K prov sam zato sm se prjavu na tale forum, da lahko podelim tole z vami. K drugač me itak folk ne bo resno vzel... Uglavnem, da kr preskočm uvod zato, k priprave so trajale za tale podvig lih tok kokr je dolg tale uvod.

Prejšn tedn sm ta tretjič prlezu na sv. Primoža v letošnjem letu, no sej lansko leto sm bil pa tud ene tolkkrat, če se dobr spomnem, skupi z svojo kolegico Špelco, ko mi je u glavo ''prletel'' letak 24. ur Sv. Primoža. Pa si mislm... pa kater norc si je spomnu 24 ur hodt na tale presvetli konc kjer tud gostilna ni vsak dan odprta... No prov en normaln lih ni mogu bit :D No, pa debata nanese na organizatorje pa gor pa pol-pa sm pa ke, pa Špelca me mal poduči k je že bla tlake na tej jebi pa, da nej grem. Ajej si mislm... pa kva mi je tega treba u življenju, da bom hodu sm gor 24 ur. No spotoma še vprašam še za dosedanji rekord. In dobim odgovor 24. Aha si mislm. No sej ta slovenija ma res tok enih norcev na kupu, da sploh ni čudn, da kdo ni že 30x gor prlezu. S tapravim dopingom bi verjetn še to šlo skoz. No, pa da ne bluzim preveč... Ja nč rečem Špelci... Pol pa grem. Sam ti greš zmano upam, da ti je to jasn. Ne bom se jst tmle sam jebu 24 ur u ta breg. Pa prav: OK! zmenjeno. No pa sva bla zmenjena... Še z nobeno babo se nism tok hitr neki zmenu :) Očitno je blo neki u zrak.

In tko pride sreda, 2 dneva pred štartom k men Špeli pove, da pa ona ne more k more pa it nekam neodložljivo. Ajej še to. Še sam bom 24 ur hodu u hrib. Ja sej, če se mi od tega ne zmeša pol se mi bo pa od ene in iste poti. In ni blo daleč od tega, da bi šu dam lepo spat in bi si reku ma ko vas j... Ampak ne... Grega ti si trmast ti morš it. Če si reku, si reku. In že smo pri petku. Dan D bi se rekl. Sej, da ne govorim, da u četrtek itak nism spal prov velik k sm se že z mrzlim švicom zjutri zbudu od treme pa od vsega. V petek sm itak raztresen k kura po trgovinah hodu kva nej kupm za jest k u 24 urah more človk tud kej vase vržt, bog ne daj, da še spil nebi kej. In tko sm oropu najboljšega soseda pa še trgovino z športno prehrano. K sm tm majstru za šalterjem povedu, da grem hodt u hribe za 24 ur me je tud sam čudn pogledu, če sm vredu ? :shock: No za mal pred 17to sm si pa še tazadni 2 kepci sladoleda prvošu k mi je prov pripadu u tanajboljši slaščičarni u Kamnku.

Evo opremljen, zrihtan, polikan, umit, nasprejan z old spice 24h k drži klinca 24 ur tle zavajate potrošnike mamicu vam :lol: prletim na parking pr Calcitu, dobim številko 33, se pofočkam pr vratarju pa pogledam se razgledam okrog sebe in vidm... Tist kar je najbolj težko vidt dans v tej ne tko več lepi Sloveniji. Same nasmejane face... Sami veseli ljudje... Sami dobrovoljčki pripravljeni na pogovor in za kakšno foro. Nobene politke, nobenga stresa, nobenih mrkih fac in kislih pogledov. Si mislm... Čak. kva se pa tle dogaja. Tlake vas čaka ena največja jeba vi pa tkole veseli k, da boste šli na vaško veselico. To je nekaj kar mi je takoj dal pozitivno začetno energijo... no sej pol k so babe mim mene letele ni blo več tko pozitivna energija. Ampak sm tud to požru. Tko k sm požru vse vzpone in spuste k sm jih splaniru. No, tazadnič k sm se spušču sm še en taksi ujel za 1 kilometr k so glih majstri teren za pašo prštimval pa so me do kmetije dol prpelal. Hvala vam!

In tko se je začel... Sej vem, da tole je na dolg in širok ampak hej... Tistmu k se neda brat nej kr preskoč tole. Najprej sm si taktiko naredu... Oziroma prvo sm si cilj zadal. Grega ti morš 10x gor prlezt pa če ps crkne. Nima veze kako. Po šterih, dveh, al pa po rokah. 10x boš gor prlezu. Taktiko sm pa tkole sklenu. No mal sm se zakalkuliru k je bla tale taktika mal prehuda tko, da sm jo nakonc mogu mal prilagodit. Ampak nima veze... Uglavnem... Taktika je bla, da za vzpon in spust ter obrat z pavzo nardim v uri in pol. In to tko, da nč ne bom šu spat k se mi itak neda cel prekisan spat v avtu pa še komu se bo zjutri navsezgodi z paraplegičnimi nogami sploh dal še km it, ja men ne... ampak, da bom lepo hodu non stop in pol bom lepo luštno lepo dam odpeketal v krevet se smilt sam seb ob takih prijetno nemarnih bolečinah k ti spat nedajo. Kokrkol nima veze... štartal smo pol bomo pa vidl kva se je zgodl. Prvi obrat urco pa pol. Že na tričetrt poti gor vidm taprvih par k mim mene prletijo k skere k jo že dol ženejo. Ajej si mislm. Te pa niso zdravi. Taki še umret ne morjo :lol: No, pol prdrvi vmes še par žensk kr precej starejših od mene lih mal za njimi. Hitr sm mogu jst tole odmislt da ženske tkole mim mene letijo k, če ne bi itak odnehu že po prvem vzponu. Pa sej vseen. Jst se bom držu svojga ritma lušno vi pa kr tekajte ko otroci. Nasledn vzpon sm mal pohitel za kšnih 10 minut k sm mogu mal u kljun vržt spodi k sm bil že mal lačn pa še brat je pršu me pozdravt. Tadrug pa ta tretji vzpon sm tud še lepo odpeketal k je lih moja polovica mi tud pršla mal krake raztegnt, da sm se vsaj mal bolj počutu. K tole morm še povedat. Tole je res trening za psiho. Med hojo sm čist vse aktualne in neaktualne teme predelu. Tud une z srečnim in nesrečnim koncem. Vse je blo na tapeti. Pa tud taktiko sm že začel mal prlagajat med potjo pa študirat kaj pa kako v primeru, da me na stran prime :) Ne sej ne... Stran sm gledu zato, k sm ugotovu, da je ful mejhnih mišk k tud osvajajo tegale sv. Primoža dneve in noči. No noči še posebi. In tko se je znočilo. Tekmovalcev zmeri manj men pa zmeri več nasmeška na obrazu. Pa sm si mislu... Vi kr pejte lepo dam pančkat jst bom pa lepo luštno svoje oddelu pol vas bom pa zjutri na kavici gor počaku k boste vi lih štartal spet pa se šli matrat. In tko sm bolj k ne ostal sam.


Tisti k ste hodil ponoč se boste mogoče mene spomnl zato, k sm mel tričetrt poti lučko ugasnjeno k sm se bal, da mi baterije ne crknejo, da se nam pol zbudu en enmu grabnu po nepotrebnem pa tud luna je lepo sijala iz totalno čistega neba z posejanega z zvezdami. Res odlična noč. No odlična je že bla... sam, ker pravjo, da noč ima svojo moč se je to še kako poznal pri moji moči. Psihični in fizični. Tm nekje ob 1h me je že mal začel potresavat verjetno od nespanja pa tud noge niso in niso več mogle ohranjat koraka. Enostavno niso mogle. Ne gre! Finito, konc, ende, the end. In pol se me še med zadnjim spustom ob 4h zjutri začel povratniki pozdravljat z dobro jutro in to prov z spočitim glasom sm jim jst sam neki zamrmral nazaj. Za zadnji spust sm porabu verjetno eno uro sej nevem kolk to bi mogu pogledat po tabeli ampak jst več nism mogu tud hodt ne. Kolena, stopala, meča... ja bolel me je še tist k me še u življenju ni. Nenormalne bolečine so me spremljale. Sej pomoje boste misll, da pretiravam sam za enga amaterja je tole ajej čist prevelik zalogaj. No in mal čez četrto zjutri je bila moja zgodba končana pr številki 8. Prlezu sm do avta... ga zakurblu mojo staro Hondo, pa ne zato, da bom šu dam ampak zato, da sm si lahko zakuru notr k me je prov zebl k prasca. Že tko sm bolj mrzle sorte in so mi ble dopoldanske temperature lih prov. Noge sm stegnu kokr se je dal in oddremu 2 kitici dokler se nism zbudu še v hujših bolečinah kokr k sm šu spat. Ura je bla mal čez 6. Ajej... kva nej pa zdej. Prjatu mi je že sms napisu, da sm reku, da bom šu 10x in 10x naj bo. Če ne ni to nč. Pa kje prjatu bom jst še 3 vzpone naredu sm si mislu ma ni pogojev. U avtu je blo ene 35 stopinj od tele moje stare honde, če dobr pomislm sm se lih zarad kurjave zbudu.

Grem vn. Zadiham svež kamniški zrak nardim par korakov. Ne ne, se bom jst kr še mal nazaj u avto usedu. Se usedem še za par minut, pojem na brzino eno banano in vržem vase še mal riža in se še enkrat razhodm. Ležaji u nogah so počas začel delat in počas sm začel z raztegovalnimi vajami k mi jih je polovica prejšnjo noč pokazala kva morm delat, da si raztegnem mišice. Grem napisat k vratarju številko 8 in jo odrinem okrog 6:30. Pa pejmo počasi. Spet sm mogu narest taktiko. Gor po krajših poteh nazaj po daljših poteh... Tazadn vzpon pa po dolgem in počez kokr se le da. In tko se je začela moja zadnja muka od muke. Med temi zadnjimi tremi vzponi sm samo še študiru na sonce in na mehko travo na kateri bom ležu in se sonču k martinčk do popoldneva pol pa tud če me dol odnesejo. No sej nakonc ni več velik manjkal. Če bi dež začel že zjutri bi jst lepo zaključu in jo lepo odrinu proti domu. Vsaka malenkost bi me zmotila. Tud žulj na nogi, če bi ga fasu bi sam obrnu pa šu dam. Ampak dež je še mal počaku zato, da zdej lahk mene še bolj noge bolijo, salamonke so opravile več kot odlično delo tekaških superg in tko je pršu ta jebeni deseti vzpon k je bil pa sam še višnja na češnji moje zmage katero sm si zadal. In tko sm jo prdrajsu na vrh te z soncem obsijane svete jebe lih ob ene 11h z mislimi, da nikol u življenju se negrem več teh iger, ker enkrat v življenju je tole čist dovolj. In tud k sm se tazadnjič pofočku pr prijaznih puncah na vrhu sm reku, da za drugič in tretjič prostora ni. No... sam neki bi rad pripomnu. Tko sm učeri ob 11h razmišlju.. A veste kva dans razmišljam. Človk je res ena čudna žvau. Dans k sm spočit delam taktiko kako jih bom drug let 12 oddelu. In ob tem trenutku lahko samo rečem...

Hvala vsem organizatorjem bili ste super. Vaša muzika, ki se je slišala u dolino je bla prov odlična popotnica za vse nas in res največje čestitke vsem tekmovalcem in tekmovalkam kot tud pohodnikom in pohodnicam. Še posebi tistim k ste mim mene letel k, da greste taprvič gor! Klanjam se! Čestitke pa tud tistim k vam je ratal tole prebrat.

Lepo vas vse pozdravljam in se vidimo naslednje leto!
Gregor

Slika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA