Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#354099
Po 2 letih znova na Istrskem polmaratonu in tisti klanec v Izoli se ni nič zmanjšal v tem času. :lol:

Tokrat nisem šel na kake rekorde, tako da me ni nič kaj veliko zmotilo, ampak fascinantno, da se ljudje še vedno ne znajo postavit v prave cone. Problem je bil delno sicer tudi na organizatorju, ki je postavil tako širok štartni prostor, začetek teka pa gre po ožji cesti in smo se vsi zgostili tam in prehitevanje praktično ni bilo mogoče. V Izoli pred 2 letoma jim je to veliko bolj uspelo, kjer je bil štart na dokaj ozki cesti, takoj zatem pa je šla trasa na širšo cesto.

Nato krog po Kopru in ob obali v Izolo. Potekala je psihološka priprava na omenjeni klanec. Jah, še vedno je kar naporen, sploh zadnji del. Je pa fino, da se ravno tu vrnejo tekači, ki gredo že nazaj. Ko sem šel gor, sem lahko opazoval tiste precej hitrejše od mene. Za nazaj sem bil pa jaz hitrejši od tistih, ki so se še vzpenjali gor. Tako dobiš nekako vpogled v to, kako dobro "stojiš" na progi. Običajno na tekih gledaš le tistih nekaj tekačev pred sabo, nazaj se ne oziraš, tu pa samo dobili ta pogled nazaj.

V zadnjih tretjini proge znova ob obali, Koper je bil vse večji in cilj vse bližje. Vmes nas je prehitel rešilni avto, upam, da niso peljali kakega tekača. Prihod v cilj je vedno čudovit, tudi tokrat je bilo tako. Dobil medaljo za spomin, počakal sem še zmagovalca maratonske razdalje in to je bilo to. Bil je lep in izpolnjen dan.
#354108
SORY Valentina :( in hvala za opozorilo ... cel dan me je računalnik je...zil.Šele sedaj opazil da mi jih je nekaj zbrisal bom poskusil popravit..glede tistih p..,pa tole če bi vsaj 1% tistega držalo se nebi kar naprej sukal ob tebi... SUPER SI.. :P :oops:
#354111
Na kratko za jubilejni 30. maraton.
Blo je toplo. Razgledi čudoviti. Prostovoljcem bi vzel pametne telefone in naj raje usmerjajo .... Dvakrat nisem vedu kam zavit. Za pijaco fajn poskrbljeno. Škoda, da so tolko redcili tiste vodene energetske napitke. Publika pa fajn navijala in bodrila.
#354112
Čisto na kratko za začetek, pol si grem pa izlit dušo. F.A.J.N.
Ni me zvilo, celo moj najhitrejši istrski polmaraton je bil! He, he... Na harmoniko nisem igrala, sam mičkeno je bilo orglic vmes.
Tale istrskomaratonski zrak je očiten zdravilen zame.
In kaj me je najbolj fasciniralo in ostalo v spominu? Navijačica, ki je tulila:"NE DAJ SE INES!" tja grede in nazaj grede. S SLOVENSKO ZASTAVO :laola :laola
Naslednjič te kušnem, pa čeprav sva obe babnici!
Ej, kdo je bil to? Mogoče ZZ TOPKA ;) ?
#354119
Ah, me nejki srbi in se moram spraskat... 8)

V vseh medijih na veliko hvalijo, kako je Aleš prišel v cilj s slovensko zastavo.
Vse lepo in prav. Zastavo sem mu par sto metrov pred ciljem dala v roko. In Aleš je odtekel z njo do konca. Morda bi lahko dobil pred ciljem še kje kako drugo zastavo, če moje ne bi bilo? Ne vem. V Planici zagotovo, med tekaškimi navijači pa...??? :shock: Ne vem, če sem jo videla.

No in jast grem seveda za njim v ciljni prostor, da mi ( upam, da ne zahtevam preveč :| ), ko opravi z vsem fotkanjem in intervjuji, zastavo vrne. In pač čakam. Tam, v enem kotku... :?
No, in pole mi Aleš zastavo vrne. Mu še lepo čestitam in hočem ven. In pole pride najprej en redar, pole še en.
"Kaj počnete vi tukaj?"
"Ojej, nič, jast sem sam navijačica in sem prišla po zastavo k zmagovalcu, k sem mu jo posodla... :oops: "

Me prime pod pazduho in šibaj, ženo, napolje, če bi rada še vidla sončni zahod danes 8) :lol: !!!!

In uni ta drugi me je kar z očmi prestrelil celo.... :evil:

"Ja, gospa, kaj bi pa blo, če bi vsi lahko tako v cilju bluzili?"
"Ja, ne vem, če bi... zastavo dam samo zmagovalcu. Je eden dovolj."
" Beži, ženska, beži..."

In sem šla.
Sej, oni so samo opravljali svoje delo, jast pa?

Jast pa sem se še enkrat več prepričala o reku, da je dobrota sirota.
In še dosti botov se bom.... :D
#354122
Čisto sama si kriva . Zašla si v kontaminirano območje. Kaj se mešaš v ravninske teke - med debile. Ti sodiš v hrib, trail, vertikal; tam je domačnost in hvaležnost doma. Ravnina je ena sama dobičkarija in dušebrištvo, kot omenja Vencelj.
Valentina, glavo pokonci in se ne sekiraj!
Dobrodošla z zastavo ali brez na Kriško, Jošt, Vipavo...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA