Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

 TONEK
#358975
Včeraj nas je na Vegov hrib, Murovica (743m) imenovan, ki je zrasel med Savo in Moravčami, priteklo 26 tekmovalcev. Dež, ki bi moral že zjutraj zalivati Bazovico :mrgreen: ni upošteval vremenskih napovedi ampak se je oglasil že uro pred štartom v Dolskim. Štarter ga je na srečo odgnal in se ni več pojavil. Kljub majhnemu številu udeležencev je bila tekma izpeljana na visoki ravni. Oznake proge so bile super, mostiček čez potoček uporaben, čaja na štartu, cilju in na podelitvi brez omejitev in malica, kot se za nedeljo spodobi. Tekmovalci so bili tokrat večinoma domačini, kar pa ne zmanjšuje odličnih rezultatov zmagovalcev, saj sta Timotej in Jasmina dosegla odličen čas, slednja je celo podrla enajst let star rekord proge. Naj omenim, da je bila trasa na nekaj mestih zaradi blata zelo zahtevna, nekaj sto metrov pred ciljem pa je bil ovira predirajoč sneg. Uradnih rezultatov še ni, moj čas je sekundo boljši od lanskega. :D https://www.facebook.com/slogorskiteki/ ... =3&theater
Uporabniški avatar
 zz topka
#358979
Čestitke, Tonek. Res lepa prireditev z nerazumnim številom tekačev... :shock: No, sej, tako sem se tudi jast čudila pred leti za naš Jesenski tek Lože, pa tudi za npr. lanski Vipavskitek, ...pa še za kjerga... :shock:
Čestitke tudi ostalim in seveda orgamizatorju. :laola
 TONEK
#358980
Hvala, Valentina!
Ta tek je v okviru krajevnega praznika, posvečen Juriju Vegi in ni bil nikoli množičen. Dolgoletno povprečje je okrog 33 tekmovalcev in je ob prijaznem vremenu (in organizatorjih) zares lep tek.
 bartely
#358982
Kot že vrsto let se okoli teka in pohoda na Murovica trudimo člani ŠD Partizan Dolsko, ŠD Zagorica in TD Dolsko. Vseh skupaj nas je bilo letos verjetno celo malo več kot pa nas je bilo tekačev, ki smo se spopali zaradi razmočene podlage in snega še z bolj zahtevno Murovico. Pa nič zato smo zelo veseli, da vsak, ki se udeleži prireditve tako tekač kot pohodnik, na koncu podelitve nagrad in kolajn zadovoljen odkoraka v dolino s polnim trebuščkom. In da tudi nihče ne suhopari s pohvalami.

Termin izvedbe Murovice je bil vsa leta v mesecu marec ko 23. občina Dol praznuje rojstni dan Jurija Vege. Letošnjo Murovico smo postavili v prvo polovico marca, tako da smo prehiteli pohod na Limbarsko goro po nagelj, Kraški maraton, tek k Sv. Primožu, skoke v Planici,... in še bi lahko naštevali.

Hvala vsem za udeležbo in se vidimo naslednje leto, ko se bomo prav tako potrudili!

In še uradni rezultati.
Priponke
(207.59 KiB) Prenešeno 79 krat
(201.87 KiB) Prenešeno 69 krat

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA