Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#364156
lepo napisano in opisano....hvala tudi za omembo v clanku..hehehe....res si cool in druzabna....zelo mi je vsec, da sva se spoznala v zivo in to na kraljevski etapi....upam da se se kje vidmo....ni mi zal da sem startal pa ceprav 20 minut do starta se nisem bil preprican, zaradi dezja seveda....
#364158
@vinkop, sem spremljal te le prek foruma da bo tvoja prva gorska tekma, kakšni so "obutki" bi rekli na RTV :-).

Po svojem nordijsko gorskem krstu v soboto v Avstriji lahko rečem le poklon vsem ki vkreber tečete tisoče metrov, sploh če je še vročina zraven. Mi bolj ležijo ravnine ampak kakšen klanček bo pa še kdaj.
#364160
@lecko, obcutki so krasni, super je bilo vse skupaj razen dezja....tudi jaz tecem v glavnem bolj po "normalnem" terenu in mi je bil tale Grintovec bolj kot izziv....

ali se mogoce ve kaksen cas je dosegel temnopolti? nikjer nisem uspel najti njegovega rezultata....
#364162
Ko sem se spuščala v dolino, so me dohiteli moj in Mihaela in Urša. Moj me vpraša, kje imam zastavo in jast hitim razlagat, da jo ima Luka...pač..., nakar mi izza hrbta da zastavo Mihaela. Jo je moj našel na mestu, kjer sem stala in jo vzel s sabo, ker je mislil, da sem jo tam pozabila... :? 8)
No, zdaj je zastava doma na gvišnem.... :D
#364169
Hvala za poročilo in slike, Valentina. (saj od koga drugega ga niti ne pričakujem)
Kot je bilo slutiti že dan prej, se je ponovilo leto 2011, s ciljem na Kokrškem sedlu. Baje je na vrhu gore pihal orkanski veter s sodro pri treh stopinjah celzija. Organizator razumljivo ni imel niti minimalnih pogojev, da tekmo izpelje do vrha in prav se je odločil. Verjamem pa, da bi večina tekmovalcev raje videla cilj na vrhu gore ampak proti naravi se ni moč zoperstaviti. Pogoji za tekmo so bili enkratni, gorivo (primerno hladen zrak) je bila 100% mešanica, kar so vrhunski tekmovalci dokazali tudi s svojimi odličnimi časi. Seveda je mene namakalo še enkrat več časa, kot Luka, vendar več kot moker ne moreš bit. :mrgreen:
Dušan je svojo ero zelo lepo zaključil, jaz sem spremljal cel program zaključne prireditve in si zasluži najvišjo oceno. Močno si želim, da bi nekdo peljal zadevo naprej, vendar iz zgodovine poznam same neuspešne poskuse. Mislim, da bo na zadnjo tekmo še dolgo spominjala neplanirano globoko zorana njiva, po kateri je parkirana vozila reševal močan traktor.
S samo tekmo rezultatsko nisem najbolj zadovoljen, saj me je 'ravnina' kot vedno močno namučila in pri žičnici Ivan z metlo ni bil prav daleč za mano. Na srečo je sledila znana strmina in do cilja mi je uspelo prehiteti kakšnih 20 tekmovalcev. Rezultat je vseeno za dobrih 11 minut slabši kot pred osmimi leti.
O okrepčevalnicah, dobro označeni in pokošeni trasi, malici, toplem čaju na vrhu, podelitvi..., ne bi zgubljal besed, saj je bilo ob mojem videnju na vrhunski ravni. Nisem pa preveril, če je bila najboljša navijačica vseh časov, deležna čaja in makaronov v cilju. :o
Še enkrat: Luka, Dušan, Valentina - moj globok poklon.
24. 8. Pohorje ultra trail.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA