Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#101793
Zjutraj se zbudim z še vedno rahlo bolečim grlom. Sicer pa sem se počutil perfektno. Nekaj časa sem sicer okelval ali iti na tek ali ne. A nazadnje sem se po kratkem jutranjem osvežilnem teku, le odločil, da grem že 2. letos obteči jezero - pač bolj rezervirano.

Kljub oblačnem vremenu je bilo na Bledu presentljivo toplo. Spet idealne razmere za tekaško prireditev. Po plačilu štartnine in prevzemu startne številke, sem dobil boršo s sponzorskimi nagradami. Poleg številnih revij, majice in frizbija, sem dobil trak za ključe s pravo vilico, ki sem jo kasneje koristno uporabil za snedenje Blejske kremne rezine - kremšnite. Najbolj prav pa bodo prav gotovo prišla sončna očala, ki jih je podaril Bolle.

Z nekajminutno zamudo, zaradi razdeljevnaja številk, se je najprej začelo tekmovanje v hitri hoji. Zbralo se je izredno malo tekmovlacev, kar priča o tem kako (ne)popularen je ta šport v Sloveniji. Poleg tega ni bilo sodnikov, ki bi lahko diskvalificirali tekmovalce, ki bi tekli namesto hodili.

10 minut za tem se je začel še tek okrog jezera. Tu se nas je zbralo nekaj 100 tekmovalcev. Med drugim tudi državni rekorder v Maratonu - Roman Kejžar, ki je tek pregladko dobil, veslač Luka Špik, ter lahko bi rekli, da že stalen gost Bleda - naš ultramaratonski šampion - Dušan Mravlje.

Trasa je bila enaka lanski: z Grajskega kopališča okoli Riklijeve vile ter potem v nasprotni smeri urinega kazalca okoli jezera. Med tekom sem čisto pozabil na boleče grlo in se na to nimam kaj izgovarjati. Tekel sem ves čas svoj tek brez taktiziranja. Le tu in tam sem rahlo pospešil. Tudi vročine seveda ni bilo, tako da če ne bi bila to tekma, bi bil tek pravi užitek. Pa ni bil. Sploh proti koncu sem mislil, da bom bruhal. V cilj sem pritekel absolutno 11. v času okoli 23 minut. Na splošno lahko rečem, da sem zelo dobro odtekel glede na to, da nisem treniral 4 dni prej in da sem bil rahlo bolan.

To je bil moj že 3. zaporedni tek okoli Blejskega jezera, ki ga je organiziralo Športno društvo Radovljica. Opazil sem grozen napredek napram 3 leta nazaj, ko je šlo še za brezplačen tek s precej skromno udeležbo.

Med čakanjem na razultate se je pokazlo sonce in postalo je prijetno toplo. Na plaži sem se udobno zleknil v ležalnik in užival.
Uporabniški avatar
 zz topka
#101797
Ja, že vse napisanemu moramo dodati, da teh dobrih deset hodačev najbrž ni šlo na progo sleparit samega sebe, ampak so res hodili.
In kje smo bili? Na GORENJSKEM? To se pa na tem teku res ni videlo. BRAVO, Gorenjci! Toliko nagrad pa še svoj živ dan ne! In to takih, vrednih!
Mi smo drugo leto za ziher spet tam!
Uporabniški avatar
 tae
#101802
Bojan, čestitke za uvrstitev. Zanima me ali je bila proga enaka, kot pri Poletovem teku okoli Blejskega jezera ali ne ? Takrat je bila namreč razdalja 6 km, sedaj pa 6,3 če se prav spomnim.
Uporabniški avatar
 bigk
#101803
Tudi mene zanima koliko je bil ta krog dolg? Kakor so pravili naj bil bil "običajni" krog okrog jezera dolg 6,4 km. Drugače pa je bilo vreme idelano za tek, sama organizacija pa je bila tudi dobra. Pogrešal sem samo oznake na kilometrih - ali pa sem jih zgrešil.
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
#101805
tae napisal/-a:Bojan, čestitke za uvrstitev. Zanima me ali je bila proga enaka, kot pri Poletovem teku okoli Blejskega jezera ali ne ? Takrat je bila namreč razdalja 6 km, sedaj pa 6,3 če se prav spomnim.


Hvala

Proga je bila za ovinek okoli Rilijeve vile daljša, kot Poletov tek. Verejtno je v tem razlika teh nekaj 100 metrov.
 Rungirl
#101811
Bilo je lepo. Sama sem šla na hitro hojo. Res nas je bilo zelo malo..toda vseeno iz sebe rečem, da sem res hodila, za druge pa vedo samiker če bi hotela teči, bi šla teči...in če grem hoditi se potem tega tudi držim in ni dobro lagati sebi in dobiti nagrado na račun goljufanja....Kolikor sem pa videla, hodce pred mano...logično, da so stekli tudi kakšen km..toda vseeno...sebi lažeš...sicer pa so rezultati..in če so rezultati nekako realni...potem je okej.

Jezero je bilo tudi prijetno.
Uporabniški avatar
 zz topka
#101822
Krasne slikce.
Glede hitre hoje pa res ne vem, kateri je tekel. Sploh pa nismo imeli niti šans videti en drugega, ker je bila med nami prevelika razdalja. Razen na začetku tistih prvih 100m, a prvi trije, ki so nam ušli, zagotovo niso tekli, saj niso kar tako ( na račun sleparstva) svetovno priznani hitrohodci.
Na njih se lahko kvečjemu kaj naučimo glede hitre hoje.
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
#101828
No mogoče sem se malo narobe izrazil, ampak nikogar ne obtožuejm goljufanja. Lepo, da ste naredili reklamo še za to (precej redko) zvrst športa.


Ima kdo že uradne rezultate?
 Iggy77
#101847
Dodajam še en link s slikami:

http://picasaweb.google.com/TekaskaSekc ... kegaJezera

Še en lep tekaški dogodek, vreme se je ob pravem času prebudilo. Lepo število tekačev. Zmotile so me edino vilčke - medalja v cilju (hmm le kje smo to letos že enkrat videli). Dobra organizacija, mogoče manjkalo malo več izvirnosti.
Uporabniški avatar
 Janez F.
#101852
Pozdravljeni,

Oglašam se prvič, pa moram malo pokomentirati:
Kot ste že mnogi ugotovili, odlično za 10eur, pa še vreme je šlo na roke.
Bi pa predlagal organizatorju vsaj kakšno oznako na 3km za boljši občutek. Kremšnit je sicer zmanjkalo zame, ostalo pa je kar ok.
Iz Sor'ce smo bili 4-je in smo bili ful zadovoljni.
Pri poročenih je zmagal Roman (Sorica), pri neporočenih pa Marko (Sorica), se moramo malo pohvaliti.
LP pa še drugič kaj.
Janez

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA