področje za debato o tekaški literaturi na splošno ter za predstavitve knjig v slovenskem in tujih jezikih. pa še seciranje njih vsebine ...
#336990
Na prodajnih policah je že nekaj časa na voljo nova izdaja revije Tekac.si, v kateri smo se podrobneje posvetili masaži - kaj z njo pridobimo, na kaj moramo biti pozorni in kakšno vrsto masaže izbrati, pišemo pa tudi o samomasaži z valjčkanjem.

Pegledali smo tržišče športnih nedrčkov, preizkusili sedem parov tekaških copat in Garminov pametni pripomoček Vivosmart, Asics nam je zaupal del letošnje poletne kolekcije, Marko Roblek pa je prebral knjigo Davida Epsteina Športni gen.

Špela Strasser se je tokrat posvetila orientacijskemu teku, pri katerem ob hitrih nogah odločata še znanost in zbranost. Oglejte si tudi koledar orientacijskih tekov v Sloveniji!

Kmalu po dvomesečnih pripravah v Keniji smo se pogovarjali z velikim atletskim upom Janom Petračem, na treningu pri Marku Mraku pa smo obiskali Nino Pušlar.

V prehranskem delu tokrat najdete ideje za pripravo domačih ploščic iz suhega sadja, pregledali pa smo tudi prednosti in pomanjkljivosti regeneracijskih napitkov, od predpripravljenih regenracijskih napitkov do sirotke, kostne juhe in piva.

Serijo člankov o športnih poškodbah in vajah za samopomoč Luka Hren nadaljuje s plantarnim fasciitisom.

V Baški grapi smo člani redakcije obiskali tamkajšnje tekače in se podali po trasi Graparskega trimčka, ki bo letos del Trail Running Festivala.

Uvodnik lahko preberete na spletni strani http://www.tekac.si , kjer se lahko na revijo tudi naročite.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA