področje za debato o tekaški literaturi na splošno ter za predstavitve knjig v slovenskem in tujih jezikih. pa še seciranje njih vsebine ...
Uporabniški avatar
 Matej
#1000
novo knjigo Jeffa Gallowaya "Marathon - You can do it


Res je, da lahko preko Amazon.com dobimo skoraj vso možno literaturo o teku. Pa vendar me zanima, če kdo ve, kaj se da dobiti po knjigarnah (ali drugje) o teku pri nas. Za marsikoga bi bila še posebej uporabna literatura, ki je napisana v Slovenščini.
Ker sem kar malo sumničav o bogastvu tovrstne literature v maternem jeziku, bi vprašal ali so pri Poletu kaj premišljevali, da bi članke, ki so izhajali v reviji izdali v knjižni obliki. Mislim, da bi se pri trenutnem zanimanju ljudi za tek, knjiga kar dobro prodajala.
Uporabniški avatar
 sbojan
#1109
Vem za naslednje knjige o teku v slovenščini:


Jeff Galloway: Od joginga do maratona
Janez Penca: Tridest tisoč korakov
France Cokan: Eno življenje je premalo (zanimiva avtobiografija + triatlon)
Wim Luijpers: Sproščeni tek
Dušan Mravlje: Neskončne ceste
Glenn Town: Plavaj, kolesari, teci

Prve tri sem že prebral in so odlične :D , druge tri pa še nameravam (mogoče med prazniki).
 dragons
#1113
Dr.Ivo Belan - Jogging
Uporabniški avatar
 ero
#1131
sbojan napisal/-a:Wim Luijpers: Sproščeni tek


tole knjigo imaš? ko jo boš prebral, te prosim, da na forumu objaviš kratko recenzijo.

podrobne vsebine namreč ne poznam a ... ko so pri nas imeli predstavitev, mi je kolega, ki je bil na njej, povedal, da so bili precej 'pridobitniško' usmerjeni, kar mi nekako ne gre v koncept in filozofijo knjige :?
Uporabniški avatar
 Z*
#1132
Zanimiva je tudi naslednja knjiga:
Toby Tanser: Treniraj trdo, zmaguj z lahkoto (o kenijskih tekačih)
Uporabniški avatar
 Matevz
#1204
ero napisal/-a:
sbojan napisal/-a:Wim Luijpers: Sproščeni tek


tole knjigo imaš? ko jo boš prebral, te prosim, da na forumu objaviš kratko recenzijo.Knjigo Sproščeni tek sem ravno predvčerajšnjim opazil v radovljiški knjižnici. Če jo rabiš, lahko posredujem.
Uporabniški avatar
 ero
#1206
Matevz napisal/-a:Knjigo Sproščeni tek sem ravno predvčerajšnjim opazil v radovljiški knjižnici. Če jo rabiš, lahko posredujem.


ne, ne, saj ni blema a vseeno hvala. gotovo jo imajo tudi pri nas. a rad bi vsaj vedel, če se mi jo 'splača' vzeti v roke. zadnje čase namreč knjige berem zelo na obroke in stalno se dogaja, da Pia iz knjižnice prinese par knjig še zame, rok izposoje poteče, jaz se jih pa še dotaknem ne :(

mogoče pretiravam a kolegov vtis s predstavitve me zaenkrat odvrača od tega, da bi jo vzel v roke. če me pa prepričate v nasprotno ... :)
Uporabniški avatar
 miro
#1225
Mislim , da ne boš zamudil nič posebno pomembnega.
Pač ena nova teorija , kako naj bi človek tekel -gibal naj bi se kot otrok , ki še nima pravega ravnotežja ,tudi s pomočjo gravitacije ,ravno nasprotno kar svetuje Galoway.
Pač ena nova teorija.
Lp
Miro
 dragons
#1305
Bob Anderson: Stretching
Uporabniški avatar
 Pjotr
#1353
Zelo dobra knjiga je knjiga z naslovom "Mladostni za vedno", avtor dr. Ulrich Strunz. V knjigi je napisano tako o teku, kot tudi pravilni prehrani in priloženimi jedilniki. Knjiga je polbnakoristnih nasvetov in knjige ne moreš kar tako odložiti saj te popolnoma "posrka vase". :P

LP Peter
Uporabniški avatar
 runner
#1670
Ali ima kdo originalno (angl. verzijo) knjigo od Jeffa Galloway-a.
Imam, namrec slovensko "od joginga do maratona" in sumim da je nekaj narobe s prevodom programov za maraton.
Rabil bi je samo ze en dan.

runner
 lewis
#1840
imam original, letnik ponatisa 1992. Ne posojam, lahko pa ti skopiram in pošljem strani s programi za maraton. Če te zanima, mi pošlji pm(ZS) z naslovom.
Uporabniški avatar
 runner
#1852
Pozdravljeni lewis,
Problem ki ga vidim v slo izdaji knjige je v tem da se razlaga treninga ne sklada s tabelami za maraton ki ji sledijo. Npr. Lydiardov trening (ki ga je v svoji knjigi Galloway prevzel) se sestoji od osnovnega treninga, teka navkreber in hitrostega teka (stran 54 slo izdaja). Pri razlagi teka navkreber je opisan program kot navaden osnovni trening s tem da se enkrat na teden izvaja tek v hrib. Zacelo naj bi se le s stirimi ponovitvami (150-200 m) in napredovalo do 8-12 ponovitev. Ko pa v tabelah pogledas program za maraton v stirih urah (stran 125) so samo tri tedna rezervirana za tek v hrib. Ob nedeljah naj bi bil planiran daljsi tek in ne tek navkreber. Ta nekonsistenca me je ponukala da preverim kako je s tabelami v originalni knjigi.
Torej bi rabil originalno razlago treninga in tabele da jih lahko primerjam s slovensko izdajo. Na avtorevom http://www.jeffgalloway.com web naslovu je moc najti vec treningov ki, zal nimajo nobene povezave s treningi ki so opisani v knjigi.
Za vaso pomoc se vam vnaprej zahvaljujem.


runner

P.S. naslov vam posljem po ZS
 _jst_
#15864
jst bi sam prpomnla d si morte res prebrat knjigo o kenijskih tekačih (Treniraj trdo, zmaguj z lahkoto) ker ne boste verjel kva use tej kenijci nardijo da so tok dobri...mene bi pobral po dveh dneh....

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA