prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
#366118
ne boš dobil odličnega nasveta, ga ne moreš. pejt v trgovino, poglej po akcijah, probaj, če ti odgovarja na nogi, preveri podplat glede na tvojo željeno podlago in kupi. te prve superge ti bojo dale signal , kaj ti odgovaja, lahko pa tudi signal, kaj ti ne odgvorarja.

lp
#366119
Izbira je zelo velika, po drugi strani pa smo tudi ljudje tako zelo različni, da na tako vprašanje res ni možno dati konkretnega, točno določenega odgovora.
Copate je pred nakupom vsekakor treba preizkusiti. Obuti, z njimi narediti nekaj korakov...copate, pri katerih te že takoj na začetku nekaj (naj bo karkoli) moti, izloči iz izbora. Na tisto "nekaj" se ne boš nikoli navadil, lahko pa si narediš veliko škode. Poleg tega imajo proizvajalci zelo različne številke. Jaz, npr. uporabljam copate od številke 45 do 46 2/3...zato brez preizkušanja ne gre.
Katero znamko? Vsaka "resna" znamka ima v svoji ponudbi zagotovo tudi model, ustrezen tvojim zahtevam. Kateri ti res ustreza, boš moral ugotoviti sam. Glede cene mislim, da ni nobene potrebe, da posežeš po najdražjih modelih, prav tako mislim, da ne rabiš gore-texa (ta precej podraži copate), ne bi pa bilo slabo, če bi imel vsaj dva para različnih copat za izmenično uporabo.
Sicer so v trgovinah itaq skoraj stalno kakšne akcije, tako se copate da dobiti še ceneje, marsikdo pa res nakupuje preko spleta (iz tujine), ampak brez vnaprejšnjega ogleda bi ti to odsvetoval. Kje, v katerih trgovinah, bo pa povedal kdo, ki to prakticira.

LP, vencelj
#366120
Sedaj si me spodbudil, da sem pričel brskati po netu...materiala je veliko, da se dobiti nasvete in priporočila za nakup, večinoma pa gre le za reklamo, npr.:

https://siol.net/sportal/ljubljanski-ma ... ate-507278
https://www.hervis.si/store/izbira_copat
itd., to sta le dva od večjih, ponudnikov je še veliko. Morda se pa da dobiti pri "manjših" ponudnikih kakšno bolj ugodno ponudbo. Kupoval sem tudi že pri tomas sportu, pa amfibiji, vital extem...Tudi ponudba tekaške obutve Scott ni slaba (trgovina Grašca- Križe ali Valy- Kokrica)...brskaj! Znamk pa tudi kolikor hočeš...in še več. Tudi manj znane imajo dobre (ali morda še boljše ) modele.
Takole naštevanje ima sicer en problem: nikomur nočem delati reklame, nočem da bi koga izpostavljal in nočem, da bi koga izpustil...Aha, da ne pozabim na AGP:
https://agp.si/tekaski-copati.html
Trenerjevi nasveti : https://www.ljudstvotekacev.si/sl/nasve ... opate.html
Cela znanost... :roll: :shock:
Veliko sreče :!:

LP, vencelj

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA