teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 Ata smrk
#365220
Zdravo,
kdo pozna restavracijo, kjer bise dalo dobit neko zdravo varianto... da je hrana kvalitetna, ne preveč mastna itd. Po možnosti na bone?
Uporabniški avatar
 čara
#365224
Skoraj povsod. Sicer ne vem kaj se vsi toliko (zdravih) maščob bojite, nimate pa strahu pred škrobom in sladkorji :D

Včasih je pač treba naročiti brez tega in onega.

Ne vem, pa če se lahko z boni preveč izmišljuješ, včasih se ni dalo. Imaš pa seveda opcijo, da si sam kuhaš.
 Ata smrk
#365230
Malo bolj konkretno bi prav prišlo... sem nov v LJ in trenutno živim od solatk in puranjega fileja na žaru v sparovi restavraciji, pa bi se prilega sprememba... nekako se mi zdi da je pri kosilu bolj problem preveč olja(to zame ni zdrava maščoba) kot pa cuker.
 vinkop
#365231
jaz pa mislim da je zelo tezko dobit kvalitetno hrano povsod pri nas...vsi nekaj pogrevajo od prejsnjega dne, pa trikrat prevreta olja itd....blahhh, najveckrat si kar svez sendvic umislim z boljsim kruhom...
#365239
Bolje bi bilo, da bi povedal kaj točno rad ješ. Sicer na bone nisem jedel prav veliko, pa se mi nikjer ni zdela prav mastna hrana, razen v menzah, kjer ni veliko izbire in imajo vsak dan 5 standardnih kosil. Poglej malo po seznamih, kateri lokali imajo bone. Sam sem jedel v Emonski kleti, Mirju, Dabudi, Foculusu, Klopčiču, Mercator menzi, Boccacio piceriji, Cantina Mexicana. Verjetno je tudi odvisno iz katerega konca si in kater faks obiskuješ. So pa bili takrat seveda boni v nekaterih zgoraj omenjenih lokalih najdražji, kako je sedaj nvm(ali ploh še imajo bone) :lol:

Za kak predlog ti prilagam še eno povezavo:
https://slo-tech.com/forum/t473322

Sem pa v svojem času študija spoznal, da si je res najbolje kuhati doma... :lol:
 Nejc1986
#365242
Zanimiva tema.

Sam najraje jem doma ; stehtana hrana, vem katero olje in predvsem mir pri obedu...

Ampak, ker sem terenski delavec in delam 3-4x na teden po 12h, zelo dobro poznam okoliske gostilne...

Tako da v 90% jem v Guliverju na Vilharjevi (minus je ker so odprti le cez teden in še to le do 17h), probal "fitnes meni" v "baza no.1" v Savsem naselju. Probaj tudi "petrinka" ...

Na koncu je najbolje si hrano vzeti s seboj od doma ali pa ne kolmpkicirati prevec, ker so gostilne tam-tam, kar se tice sestavin (po moje).

Lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA