teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
#367802
Jaz ga izvajam na različne načine. Če imam dopoldne čas za trening potem treniram kar na tešče. Za daljše treninge si zraven vzamem kakšen keto gel. V primeru, da delam intervale pa pojem kakšno žlico medu pred samim treningom.

Na splošno preskočim večerjo oz. večerjam čim bolj zgodaj do 6. ure popoldan prvi obrok pa imam ob 10. uri

Najpomembnejši obrok je vedno po treningu, da telo dobi dovolj beljakovin za regeneracijo.

Če kuriš veliko kalorij zna biti kar naporno prebavit vso hrano v osmih urah ampak se telo kar dobro prilagodi.

Zame ima takšen način prehranjevanja izjemne koristi. Se ga pa tudi ne držim čisto vsaki dan. Povprečno nekje 4-5 krat na teden in občasno kakšen 24-48 urni post včasih tudi brez tekočin.

Poleg vseh koristi mi je najbolj všeč ta, da se osvobodiš obsedenosti in zasvojenosti z hrano. Življenje se ti dosti bolj poenostavi, ko se odvadiš občutka lakote in včasih enostavno pozabiš na kakšen obrok, ker imaš stabilen krvni sladkor in ti ne skače gor/dol kot vlak smrti :D
#367832
Hvala za odgovor,
zanimalo me je prav to usklajevanje treningov in obrokov. Tudi sam nameravam ubrati interval hranjenja med 10. in 18. uro, problem pa je, ker se mi trening pogosto zavleče čez 18. uro, obrok po treningu pa je bistvenega pomena za regeneracijo. Tako da ni nič narobe, če na dan treninga "grešiš" z obrokom po treningu. Seveda je moj cilj poleg boljšega počutja in napredka tudi izguba odvečnih kilogramov. Treniram 3-4X tedensko (do 10km teka ali do 50km kolesa)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA