- 13 Avg 2014, 10:35
#329268
Zdravo!
Imam težavo pri kupovanju olivnega olja in rad bi jo rešil.
Mnogo krat slišim, da ljudje rečejo: "Ah, to olivno olje je tako dobro, da bi ga lahko jedel na žlice."
Pa je temu res tako?
Kupoval sem že olje v Hoferju, Lidlu, Sparu, a v kvaliteto teh olj malce dvomim. Potem sem 2x kupil olje v teh raznih "bio, eko, te on speko" trgovinah in naletel na ... fuj, fej, olje grenko za popizdit.
Dobil sem informacije iz primorske, da je olivno olje lahko grenko v dveh primerih:
- ali če je res sveže, da potem je grenko
- ali če se ga napačno shranjuje
Kupljeno olje je bilo res drago, bilo bi naj od nekega kmeta iz slovenskega primorja, ampak kvaliteta je ... bljak.
Kaj predlagate, kje naj kupim olje (denar ni problem, hehe), da ga bom dal z veseljem na solato in kje ter kako ga hraniti, da ne bo grenko ...
Vsakega nasveta bom vesel!
Hvala že vnaprej...
LP
Imam težavo pri kupovanju olivnega olja in rad bi jo rešil.
Mnogo krat slišim, da ljudje rečejo: "Ah, to olivno olje je tako dobro, da bi ga lahko jedel na žlice."
Pa je temu res tako?
Kupoval sem že olje v Hoferju, Lidlu, Sparu, a v kvaliteto teh olj malce dvomim. Potem sem 2x kupil olje v teh raznih "bio, eko, te on speko" trgovinah in naletel na ... fuj, fej, olje grenko za popizdit.
Dobil sem informacije iz primorske, da je olivno olje lahko grenko v dveh primerih:
- ali če je res sveže, da potem je grenko
- ali če se ga napačno shranjuje
Kupljeno olje je bilo res drago, bilo bi naj od nekega kmeta iz slovenskega primorja, ampak kvaliteta je ... bljak.
Kaj predlagate, kje naj kupim olje (denar ni problem, hehe), da ga bom dal z veseljem na solato in kje ter kako ga hraniti, da ne bo grenko ...
Vsakega nasveta bom vesel!
Hvala že vnaprej...
LP