Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

#278981
Po uspehu, ki smo ga z akcijo „10 krogov za 10 nasmehov“ dosegli lansko leto, smo se odločili, da projekt postane tradicionalen. Tako bo v začetku letošnjega junija na vrsti druga ponovitev. Spet bomo v desetih krajih po Sloveniji tekli za deset socialno ogroženih družin. Podobno kot lansko leto bo tudi letos ves denar zbran iz startnin in prostovoljnih prispevkov enakomerno porazdeljen med družine.

Startnina: 10 € odrasli, 5 € otroci, vse v obliki dobrodelnega prispevka, ki ga lahko nakažete na TRR Športno humanitarnega društva Vztrajaj – NEVER GIVE UP (TRR: 020320259609009, Sklic: 00 1010, Namen: Deset krogov za deset nasmehov) ali pa prispevate neposredno na lokacijah, kjer se bo odvijal projekt.

Kraji, kjer bo potekala letošnja akcija, pa so naslednji:

petek 1. junij 2012 (16:00) TRBOVLJE
sobota 2. junij 2012 (16:00) NOVO MESTO - Stadion Portoval
nedelja 3. junij 2012 (16:00) CELJE – Stadion Kladivar
ponedeljek 4. junij 2012 (16:00) PREVALJE
torek 5. junij 2012 (16:00) NOVA GORICA
sreda 6. junij 2012 (16:00) KOPER – Stadion Bonifika
četrtek 7. junij 2012 (16:00) PTUJ
petek 8. junij 2012 (16:00) MARIBOR – Stadion Poljane
sobota 9. junij 2012 (16:00) KRANJ – Športni stadion Kranj
nedelja 10. junij 2012 (16:00) LJUBLJANA - Stadion Kodeljevo

Na vsakem izmed štadionov se nam lahko pridružite kadarkoli med 16:00 in 21:00 uro in odtečete kolikor želite. Da pa ne bomo samo tekli, se bo na prizoriščih dogajalo še marsikaj zanimivega. Poskrbljeno bo za varstvo malih nadebudnih tekačev, če se bodo slučajno utrudili prej kot mamice in očki. Pripravljamo tudi srečelov katerega izkupiček se bo pridružil zbranim sredstvom.

Poleg organiziranja športno humanitarnih prireditev predstavlja velik del naših aktivnosti tudi zbiranje plastičnih zamaškov. Le te boste lahko oddali na vsakem izmed desetih štadionov, kjer se bo teklo.

Deset družin smo izbrali skupaj z enotami Centra za socialno delo in Zveze prijateljev mladine po Sloveniji in so enakomerno porazdeljene po vseh slovenskih regijah.

Aktualne informacije bodo tudi na naši spletni strani http://www.nevergiveup.si/home in na FaceBooku http://www.facebook.com/www.nevergiveup.si
#279384
Da boste vedeli za koga se boste borili!!!

ZGODBE, KI JIH PIŠE ŽIVLJENJE
CELJE: 32 letnemu očku so se le nekaj mesecev nazaj končale sanje,ko mu je za posledicami hude bolezni umrla žena. Kljub bolezni je rodila sina, a je bila preslabotna, da bi skrbela zanj, tako da je očka skoraj dve leti hkrati skrbel za hudo bolno ženo in dojenčka…s tem pa prejemal le dodatek za nego, saj v službo ni mogel. Vse prihranke je porabil za bolezen žene in preživetje družine. Očka se počasi postavlja na noge s pomočjo dobrih ljudi, a da bo sigurno stal na nogah, potrebuje še mnogo mnogo…

NOVA GORICA:
Družina je Februarja izgubila očeta/moža. Mati je zaključila z nadomestilom za čas dopusta za nego in varstvo. V družini so štirje (4) mld. otroci: Dva prejemata dodatek za nego otrok – dodatek, ki ga ima družina z otrokom, ki potrebuje posebno nego in varstvo in je namenjena kritju povečanih življenjskih stroškov, ki jih ima družina zaradi nege in varstva. Druga dva otroka imata diabetes.

NOVO MESTO:
29 letna mati se je morala zateči v varno hišo zaradi nasilnega moža. Pretepal je tudi hčer. Sedaj je ostala sama s 6 letno hčerko. Hčerka ni dobila vrtca, zato se mati ne more zaposliti. Prejema minimalno socialno pomoč. Sedaj ji je nekako uspeli najeti manjše stanovanje. (sobo) Nima osnovnih stvari....

SLOVENJ GRADEC:
Dekle ima sestrico in bratca. Pred dvema mesecema je mamica napravila samomor. Otrokom pa je pred leti v nesreči umrl tudi očka. Dekleti sta ostali siroti, bratec-pa ima drugega očeta, ki je bil do deklet - za časa življenja mamice, zelo krut. (pretepi, nadlegovanje)
Zgodba je dolga in boleča. Center za socialo jih ima na psihosocialni pomoči.

MARIBOR:
Gre za družino, ki je pribežala v Maribor. Imata dva otročka deklico 12 let in dečka 11. Imela sta zaposlitev (oče v gradbeništvu, mamica čistilka). Oče je seveda delo izgubil, brez nikakršnih nadomestil. Mati pa dela 4 urni delovnik. Ne zmorejo več plačevati stroškov življenja. Družina je povsem obupana. Grozi jim cesta.

PTUJ:
52 letna mati s kožnim rakom, težjo okvaro hrbtenice, brezposelna skrbi za 17 letno hčerko z okvaro mehurja. Hčer se sicer uspešno šola a ima psihične težave. Očeta ni nikoli spoznala. Ta je ni nikoli priznal. Z materjo komaj preživita mesec. Hrana je ob določenih dnevih neznanka.

KRANJ:
Petčlanska družina se zaradi nasilja očeta preseli v Varno hišo. Nezaposlena mati dela prilolžnostno pri kmetih, da lahko privošči hrano štirim otrokom. Dva sta srednješolca, dva pa s posebnimi potrebami in obiskujeta prilagojen izobraževalni program. Družina bo prejela solidarno stanovanje - brez opreme. Otroci so dobesedno lačni. Oče je zaprt - zaradi nasilja nad družino....

ZASAVJE/HRASTNIK:
Brezposelna starša (oče je pljučni bolnik zaradi večletnega dela z laki) živita s socialno pomočjo. Tako oče kot mati nikakor ne prideta do službe na zavodu. Oče si zasluži kakšen EURO s pomaganjem starejšim sosedom ( sesanje stanovanja, pomaga nostiti drva iz kleti itd.) Imata dve hčere ( osnovnošolka in srednješolka) se komaj šolata. Ponudita jim lahko le nujno (malico). Stroški najemniškega stanovanja jim odženejo skoraj vso socialno pomočjo.

LJUBLJANA:
Mamica samohranilka, nezaposlena z dvema deklicama 15 in 7 let. Vsi skupaj živijo v majhni sobici. V času partnerske zveze z očetom mlajše deklice, je ta vse tri spolno zlorabljah, trpinčil, ustrahoval.. Danes se družina skriva pred njim.
Ujeti so v strahovito revščino. Nimajo nobenih prihodkov...

KOPER:
Oče je ob ločitvi dobil skrbništvo nad obema sinovoma. Mati je psihično nevarna. Starejši sin (7 let) je hudo zbolel, toliko da je oče moral jemato velike kredite, da bi ga obdržal pri življenju. Zaradi velikega koriščanja bolniške je dobil odpoved. Banka pa mu je blokirala vse račune. Nekaj drobiža mu uspe zadržati od socialnega. To je ves prihodek. Življenje se je skušal urediti tako, da ima sedaj drugo partnerko. A je pri njej zgodba podobna. Ona je vdova z dvema fantkoma. Tudi brezposelna. Edini vir hrane je rdeči križ in Karitas. Oče je čisto na koncu....
#279533
Začnemo v Trbovljah, na Rudarju, 1. junija od 16 ure naprej, poleg tega, da bomo skupaj tekli, se zabavali, čaka na vas še show v malem. V sodelovanju z Anino zvezdico, pa bomo zbirali tudi hrano. Skupaj ZMOREMO prižgati drobne iskrice v očeh. Veselim se srečanja z vami
#280315
Jaz pa imam vse pripravljeno za delavnico v okviru omenjenega teka. V Novem mestu bodo otroci lepo počakali na starše, DRPD pa bo poskrbel za njih: z igro, ustvarjanjem in navijanjem za čimveč krogov udeležencev. Vabljeni k udeležbi tudi s strani Društva za razvijanje prostovoljne dejavnosti Novo mesto.
#280640
V trgovini Športni center Maratonc nadaljujemo z lansko tradicijo in v času akcije "10 krogov za 10 nasmehov" od vsakega prodanega para Vivobarefoot in Vibram Fivefingers za NGU darujemo 10€!

Prav tako imajo do konca junija vsi udeleženci akcije 10% popust na vse artikle na zalogi.

Dobrodošli in hvala! :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA