Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

 wasa77
#357257
kopirano iz FB:

100UTVV pripravlja ogledne ture, ki bodo potekale po terenih vseh razpisanih prog: 100UTVV, UT50 in T30.

Predstavitev skupin:

Začetniki:
Namen te skupine je, predstavitev ultra traila in odkrivanje lepot tega dela Primorske. Trail je oblika gibanja v naravi. Gre za tek in hojo po gričevnatem in hribovitem terenu, po pohodniških in planinskih poteh in stezah. Gre za spoznavanje lepot narave.
Dostikrat se zgodi, da tudi na domačem območju odkrivaš poti in steze, ki jih še ne poznaš.
Spoznali se bomo, navezali stike in spletli prijateljstva, tempo pa bo prilagojen vsakemu udeležencu.
Skupina začetnikov bo imela najkrajšo in najlažjo pot. Tudi zato, da boste komaj čakali na naslednjo pripravljalno turo. Takrat bo marsikdo iz te skupine prestopil v nadaljevalno skupino.

Nadaljevalna skupina
V tej skupini pričakujemo trailovce in tekače, ki že nekaj veste o trailu in ste se morda kakšnega tudi že udeležili, vendar vam manjka še nekaj izkušenj. Čaka vas srednja dolžina in zahtevnost, ravno prav, da se po dolgem času spet spomnite, kako lep je ta šport.
Tudi v tej skupini se bomo spoznali, navezali stike in prijateljstva in tudi tu bo tempo prilagojen vsakemu udeležencu. Dovolj časa bomo imeli tudi za pogovor. Vodnika vprašajte, kar vas zanima v zvezi s trailom. Z veseljem vam bo odgovoril in pomagal.

Prvokategorniki
Tu pričakujemo vse vas, ki imate že veliko izkušenj in udeležb na trailih in bi bil lahko vsak od vas tudi vodnik skupine. Spet se bomo videli stari znanci in med nami pozdravili vse, ki se nam bodo pridružili. Pogovarjali se bomo o udeležbah v letu 2017 in tekmovalnih načrtih za 2018 ter motivirali tiste, ki bodo z nami in jim povedali o svojih izkušnjah.Ta skupina bo imela najdaljšo in najzahtevnejšo traso, a spet nič takega, kar bi spreminjalo
pojem pripravljalna tura.

V vseh skupinah boste lahko vodnike vprašali za mnenja in nasvete glede opreme, hrane, pijače, tekmovanjih..
Od vas pričakujemo;
Pravočasnost na štartu, s seboj imejte vremenu in letnemu času primerno obutev in obleko, zadostno količino pijače in hrane ter delujočo čelno svetilko z rezervnimi baterijami ter ostalo potrebno opremo glede na predhodna obvestila organizatorja. Predvsem pa bodite pripravljeni nuditi pomoč ostalim udeležencem, če jo bodo morda potrebovali.

Dogodka se vsak udeleži prostovoljno in na lastno odgovornost. OBVEZNO je upoštevanje napotkov vodnikov. Vsak udeleženec bo pred začetkom podpisal izjavo o udeležbi na lastno odgovornost.

Kdor enkrat poskusi, temu ni več rešitve! Za vedno je zapisan takemu načinu preživljanja
prostega časa. Eni to že veste, drugi boste izvedeli kmalu.

PRVA OGLEDNA TURA:
DATUM: nedelja 5.11.2017
KRAJ: PODNANOS
ČAS: 8.30
ORGANIZATOR: 100UTVV
DOLŽINA TRASE: 5 km - 20 km
INTENZIVNOST:Tri skupine, okvirni čas teka se bomo dogovorili na startu
PRIJAVE (prijavnine ni): na email (100utvv@gmail.com) ali telefon Andi Mamič (031 533 606)
Uporabniški avatar
 majcka
#357258
Andi, vprašanje za (od) bjonde. Če je štart ob 8.30 in je trasa dolga 20 km.....čemu lučka z rezervnimi baterijami? :shock:
 wasa77
#357588
Pozdravljeni,

zaradi oteženih razmer (pomrznjen sneg na Golakih) smo spremenili prvotno načrtovane trase, zato pošiljam nove sledi in nekaj navodil - termin štarta ostaja enak, nedelja 19.11. ob 8.30.

Ture so trasirane po južnih pobočjih Čavna in Kuclja kar nam zagotavlja več zavetrja v primeru "burjice", ki nam je te dni zelo lepo očistila zračne plasti nad Vipavsko dolino. Traili so večinoma speljani po označenih poteh, vsi trije gredo po tematsko obarvani "poti koscev", mimo naravne zanimivosti "pihala", kjer iz globin Čavna piha mrzel zrak (pozimi seveda ni tako izrazito) in vsi traili imajo predviden krajši odmor na eni od okrepčevalnic od UTVV100 (koča na Mali gori), kjer bo možnost popiti kozarec toplega čaja (priporočamo kakšen evro v žepu, čeprav koča, uradno, ne prodaja pijače). Vse 3 skupine naj bi bile pri koči nekje okrog 10. ure. Na tej višini se pričakuje temperature nad lediščem, verjetno pa ne nad 5 stopinj, zato temu primerno prilagodite oblačila (v nahrbtniku priporočamo lahko vetrovko, lahke rokavice in pokrivalo).

S: Najkrajši trail bo dolg 10km, z 840 višinskimi metri. Cilj je koča na Mali gori po klasični poti iz Kamenj, s krajšim zaokroženjem v sestopu (čez Malo goro do stomaške poti in po njej spust (Pihalo) do protipožarne poti, kjer bo trail zavil proti poti vzpona, čemur sledi sestop do Kamenj zopet po poti koscev. Kljub temu je zaradi strmega naklona pričakovan čas celotne ture cca. 3 ure.

S: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=hkkcemxlazutxrbt

M: Trail z oznako M bo prav tako usmerjen proti Mali gori, z ovinkom po protipožarni poti in vzponom po "stomaški" poti (Pihalo); prečka srednječavensko pot do križišča na Mali gori, kjer zavije na UTVV100, nadaljuje do koče na Mali gori (odmor), nato pa Kucelj s sestopom do srednje čavenske poti (konec UTVV odseka), kjer vas bo čakalo panoramsko prečenje v vzhodno smer, pri lovski koči se nadaljuje spust do požarne poti, nato pa par kilometrov udobnega makadamskega (večinoma) spusta do markantne točke - Sv. Pavla, nato pa vračanje proti izhodišču skozi vas Vrtovin (asfalt). Predviden čas: 4 - 5 ur, 19km, 1100vm

M: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=zuknicoolvssukww

L: Najdaljša različica bo do srednje čavenske poti identična M poti, nato pa zavije v desno in po rahlo vzpenjajoči se razgledni prečnici nadaljuje do "čavenske vertikale" po kateri bomo "zlezli" do roba Male gore. Tu preidemo na UTVV100 in kmalu ponovno pridemo na isto pot kot trail M. Odmor pri koči na Mali gori. Zopet identični trail ko M čez Kucelj do srednje čavesnke poti, nato pa L trail nadaljuje po UTVV100 proti zahodu, po srednječavenski poti, čez pod velikim robom, čez razgledni Selovec do najzahodnejše točke UTVV100 - cerkvice Sv. Marije nad Vitovljami. spust nadaljujemo proti Ravnam in skozi črniški kanjon v vas Črniče, kjer se odesk UTVV100 konča. Čaka nas nekaj malega asfalta, nato pa dobrih 300 "višincev" blagega vzpona do školja Sv. Pavla. Zadnji odsek poti bo vseboval nekaj asfaltne podlage skozi Vrtovin proti Kamnjam.
Predviden čas: okrog 5 ur, 28,3km, 1550 vm

L: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=kutfalvjnpcfnbid


Za ostale informacije vam bomo na voljo vodniki posameznih trailov, vremenska napoved je ugodna, zelo pozitivni so vaši odzivi po prvem treningu, verjamemo, da bo v nedeljo še lepše.

Še informacija za naprej - prihodnji (3.) trening bo v soboto 2.12. po osrednjem delu UTVV, skozi srednjeveški Vipavski Križ, po vinorodnih gričih južnega roba Vipavske doline, čez Ostri vrh, z možnostjo dodatka ravninske "generalke" za 100 ob Mrzli reki, ki bo sicer 9.12. v Ajdovščini. Več informacij pa v tednu pred 3. treningom.

Najprej pa v kraljestvo Čavna.. Se vidimo!
 wasa77
#357611
Draga Valentinca, zadnjič smo te pogrešali; loh nam bi vsaj posodla tvoje transparente :D , no, boš prišla pa drugič - naslednja ogledna tura bo v soboto, 2.12., neposredno v tvoji bližini (Vipavski Križ, Vrtovče,...)

Verjetno pa nisem edini, ki je pisal Miklavžu za novo tetivo, verjetno si misli: "Kaj jamraš dokler lahko tečeš."

In ima prav.
Uporabniški avatar
 zz topka
#357635
Sem s tapotjo na Pohodu po Vertovčevih poteh v Šmarjah skočila mal na ovink še na mojga:
čaven.jpg
čaven.jpg (34.4 KiB) Pogledano 3863 krat

in Tinca,...kej si me vidla, k sem ti mahala tja čez???? :D
Jast sem tebe vidla. 8)
( sam povem, pst, na skrivaj,... da je bil tvoj Uroš prav priden vodič vajini deci... :D , ma, pst.... 8) )
Uporabniški avatar
 GregaS
#357675
Nobene pohvale za izpeljano 2. UTVV ogledno turo? :shock:

Bom pa jaz:
:laola :laola
Bilo je fantastično, dobra družba, krasne poti, kičasto vreme, odlično vodstvo - hvala Andi.

V spodnjem foto zapisu si lahko ustvarite vtis o prelepi naravi, za doživetje pozitivnih vibracij Vipavske doline pa se boste morali že bolj potruditi in se pridružiti kakšni od prihodnjih oglednih tur. Se splača :wink: !

Vipavska dolina, 2. UTVV ogledna tura, 28 km, 1.500 vm, 5 h.
 wasa77
#357677
Hvala Gregor, zelo lepa reportaža, pri vsaki sliki sem podoživljal nedeljski tek. Taki odzivi osmišljujejo vso zadevo. Se vidimo na naslednjih turah.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA