Stran 1 od 4

8.gorski tek na Grintovec - 24.julij 2005

OdgovorObjavljeno:29 Jun 2005, 14:41
Napisal/-a tomaz.zupancic
No, čeprav smo nekaj govorili že na temi gorskega teka na Grintovec, ki se je glasil na lansko leto je prav da sedaj ko je še čas odpremo za dejansko izvedbo letošnjega leta, ki bo 24.julija 2005.
Zelo zgledno je urejena spletna stran, ki nam nudi informacije o samem teku in spremljajočih prireditvah, ki jih organizira KGT Papež.
Rezultati iz prejšnih let in seveda tudi slike na katerih se bo mogoče še kdo videl!
Torej vabljeni na res čudovit tek na Grintovec, ki si zasluži "Kralj vseh gorskih tekov daleč naokoli, če ne še celo na svetu!"
Nekaj časa za izpiljenje forme do samega starta je še, torej gremo na kako probo parkrat bi pa lahko šli kaj pravite, se kdo javi za vzpon na Grintovec, da ga malce potipamo! :lol: :wink: !
ČAO!

OdgovorObjavljeno:29 Jun 2005, 15:08
Napisal/-a Dule
Tomaž da bomo vedli o čem je govora ena slikca:

Slika


Ja bo treba gor :wink:

OdgovorObjavljeno:29 Jun 2005, 16:49
Napisal/-a dragons

Re: 8.gorski tek na Grintovec - 24.julij 2005

OdgovorObjavljeno:29 Jun 2005, 17:13
Napisal/-a tek_v_snegu
tomaz.zupancic napisal/-a:No, èeprav smo nekaj govorili že na temi gorskega teka na Grintovec, ki se je glasil na lansko leto je prav da sedaj ko je še èas odpremo za dejansko izvedbo letošnjega leta, ki bo 24.julija 2005.
Zelo zgledno je urejena spletna stran, ki nam nudi informacije o samem teku in spremljajoèih prireditvah, ki jih organizira KGT Papež.
Rezultati iz prejšnih let in seveda tudi slike na katerih se bo mogoèe še kdo videl!
Torej vabljeni na res èudovit tek na Grintovec, ki si zasluži "Kralj vseh gorskih tekov daleè naokoli, èe ne še celo na svetu!"
Nekaj èasa za izpiljenje forme do samega starta je še, torej gremo na kako probo parkrat bi pa lahko šli kaj pravite, se kdo javi za vzpon na Grintovec, da ga malce potipamo! :lol: :wink: !
ÈAO!


Haa in to iz smeri Koène da gremo gor?

OdgovorObjavljeno:29 Jun 2005, 17:40
Napisal/-a tomaz.zupancic
Dule napisal/-a:Tomaž da bomo vedli o čem je govora ena slikca:

Slika


Ja bo treba gor :wink:


:lol: :lol: :lol: DDDDDUUUULLLLLE tole sliko imam že eno leto na namizju računalnika oziroma na ekranu in ga zmeraj vidim ko priklopim računalnik.
Tako da tale slika ti je pa lansko leto resnično ratala enkratno.
Štartamo pa tako ali tako iz Kamniške bistrice, končamo pa na vrhu Grintovčka :lol: :wink: !
ČAO!

OdgovorObjavljeno:08 Jul 2005, 08:25
Napisal/-a T1
Pozdravljeni vsi,

no pa sem se še jaz opogumil in se prijavil v ta forum. Upam, da me TF-jevci sprejmete medse. Vendar mi čas in obveznosti ne omogočajo, da bi se pogosto udeleževal tekaških prireditev.
Za začetek razmišljam, da bi se udeležil tega pohoda :wink: . Vendar ne poznam razmer (še nikoli nisem bil gor :nono: ) in me kar malo skrbi. Predvsem me zanima, kakšna je pot? Je primerno iti v tekaških copatih, ali je bolje obuti kaj močnejšega? Po vrhu (kar se tiče uvrstitve) verjetno ne bom posegel :lol: , računam na nekje okoli 2h 45' (če bo dober dan). Upam, da bom utegnil vsaj enkrat prej iti pogledat progo, da vsaj vem, kaj me čaka.
Osnovni pogoj pa je seveda lepo vreme, ker mislim, da iti prvič v slabem vremenu ni najbolj pametna ideja.
Če ima še kdo kakšen nasvet za začetnika, se pa priporočam.

Lep pozdrav iz Kranja

T1

OdgovorObjavljeno:08 Jul 2005, 08:45
Napisal/-a tek_v_snegu
T1 napisal/-a:Pozdravljeni vsi,

no pa sem se še jaz opogumil in se prijavil v ta forum. Upam, da me TF-jevci sprejmete medse. Vendar mi èas in obveznosti ne omogoèajo, da bi se pogosto udeleževal tekaških prireditev.
Za zaèetek razmišljam, da bi se udeležil tega pohoda :wink: . Vendar ne poznam razmer (še nikoli nisem bil gor :nono: ) in me kar malo skrbi. Predvsem me zanima, kakšna je pot? Je primerno iti v tekaških copatih, ali je bolje obuti kaj moènejšega? Po vrhu (kar se tièe uvrstitve) verjetno ne bom posegel :lol: , raèunam na nekje okoli 2h 45' (èe bo dober dan). Upam, da bom utegnil vsaj enkrat prej iti pogledat progo, da vsaj vem, kaj me èaka.
Osnovni pogoj pa je seveda lepo vreme, ker mislim, da iti prviè v slabem vremenu ni najbolj pametna ideja.
Èe ima še kdo kakšen nasvet za zaèetnika, se pa priporoèam.

Lep pozdrav iz Kranja

T1


1. Zadeva izgleda kot tek ne kot pohod.
Kaj to pomeni, prvi kar takoj potegnejo v tek samo v strmini se skoraj pripognjeni do tal lovijo ritem teka. Kar je morda vprasljivo ampak vendarle. Ostali izmenjujejo tek in hojo.

Do Kokrskega sedla je zadeva malo nerodna ker so ozke poti in veliko skal v mokri zemlji. Od Kokrskega sedla navzgor je malo ugodneje ker se poti razsirijo in je vec prostora za svobodno gibanje ( tisti ki prehitevajo ali se hujse tisti ki imajo palice so nevarni ker lahko palice obracajo navzgor nazaj ).

2. Obutev...ce je skala suha lahko s teniskami pravzaprav dvomim da bo kdo hotel za ceno vartnoasti se malo odpovedati casu in obuti utrjeno trekking nizko obutev namesto tekaskih. Tekaci pac imamo svoje probleme v glavi in biti v cim krajsem casu na cilju presega vse ostalo.

Pa tudi je potrebno priznati da ni problema po suhem.

Svetujem pa da v nahrbtnik ki ti ga bo zicnica prepeljala na Kokrsko sedlo
das kaksno obutev malo bolj trdno tako da se ne bos slucajno poskodoval pri spustu ( ohlajena noga po teku sproscen in manj previden pa se pot iz Kokrskega sedla zna biti varljiva namrec skala se izmenjuje z pesceno zemljo in se lahko hitro zdrsne kar je pri spustu odlocilno...vzpon ni tako tvegano ).

3. Sicer je prireditev bogato organizirana in kar veseli mi ki ne jemo mesa in kuhane hrane se tukaj nasladimo z nverejetno kolicino sadja
( posebnost lubenice ).

Tako da lahko samo upas da bo vreme vroce ker potem bo tisto sadje bolj pasalo.

4. Se nekaj kar se ti bo zdelo smesno...
Po Korkskem sedlu so oznaceni tudi odseki po 100m tik pod vrhom.
In prav smesno je kako pocasi ti letijo metri ce si recimo varen kaksnih lazjih gorskih tekov ali cestnih tekov.

Predlagam kar nekaj poguma in kar poskusi.
Tudi ce se clovek ne strinja z zlorabo teh skalnih planin za taksno stevilcno divjanje je vsekakor vredno izkusiti da dobis to eno izkusnjo.

Jaz ponavadi taksno izkusnjo povezem se s kako noro inidividualno akcijo tako da nisem prevec odvisen od prireditve kot dozivetja.

Upam da bom regeneriran po julijskih avanturah pa da se srecamo na startu.

Prijetno in ustvarjalno na treningih,...

Snezni tekac

OdgovorObjavljeno:08 Jul 2005, 10:56
Napisal/-a Dule
T1 napisal/-a:Za začetek razmišljam, da bi se udeležil tega pohoda :wink: . Vendar ne poznam razmer (še nikoli nisem bil gor :nono: ) in me kar malo skrbi. Predvsem me zanima, kakšna je pot? Je primerno iti v tekaških copatih, ali je bolje obuti kaj močnejšega? Po vrhu (kar se tiče uvrstitve) verjetno ne bom posegel :lol: , računam na nekje okoli 2h 45' (če bo dober dan). Upam, da bom utegnil vsaj enkrat prej iti pogledat progo, da vsaj vem, kaj me čaka.

T1


Dobrodošel T1 na forumu in med gorskimi tekači/hitrimi pohodniki :wink:

Ja ti priporočam vsaj en ogled proge, da boš vedel kaj te čaka..Pa veliko sreče in doživetij ob hitri hoji :P

Tudi sam sem planiral ta vikend ogled, vendar mi bo nestabilno vreme to preprečilo :?

PS Snežnemu: palice so na tem teku prepovedane! Tako je bilo do sedaj :wink:

OdgovorObjavljeno:08 Jul 2005, 15:27
Napisal/-a tomaz.zupancic
Ja kar se tiče pa palic je pa definitivno dobro da so prepovedane že zaradi varnosti, ki je potrebna na sami progi, da se komu kaj ne dogodi!
Ko gre pa človek za trening gor pa seveda ni slabo, da jih imaš saj na tak način prihraniš svojemu telesu veliko možnosti, da pride do kakih poškodb!
Pa še za ramenski del so v redu palice, prov fajn jih razmigaš!
ČAO!

OdgovorObjavljeno:09 Jul 2005, 05:41
Napisal/-a T1
uf, tole so pa kar obširne informacije. Očitno je res najboljše, da se prijavim. Seveda, če bosta vreme in kolena v redu. Upam, da bo naslednji teden vsaj toliko vremena, da bi šel enkrat po progi. Vsaj lahko malo taktiziraš, sicer bo bolj tako.
Če se bom odločil in šel na tekmo, pa bom kasneje poročal, kako zgleda, če se začetnik odloči za tako zahtevno zadevo.
Vsem skupaj lep pozdrav in veliko športnih užitkov.

T1

OdgovorObjavljeno:09 Jul 2005, 19:39
Napisal/-a želva
Dons sem šel na Kokrško sedlo. Je bil zlo slb vreme pa sm tm obrnu. Bil sem brez palic (ni problem) in v air storm pegasus. Ni problem da bi drselo na mokrih skalah (čeprav drsi) ampak je večji problem šoder. Osebno ne bi šel gor z vibram podplati, raje imam mehke(upogibljive) ker je več trenja. Če se podplat ovije po skali drži na večji površini. Šel sem v zmerno hitrem tempu (samo hoja) in porabil 1,5 ure. Me zanima ali je na dirki časovna zapora na sedlu in v kolk časa naj bi pršu na Kokrško da pridem do limita na vrh LP Martin

OdgovorObjavljeno:09 Jul 2005, 21:26
Napisal/-a tomaz.zupancic
Časovne zapore na sedlu ni.Je pa samo to če ne prideš v času limita 2h in30min te opozorijo, da nisi prišel v limitu.S same proge te pa zagotovo ne spodijo!
Samo potem nisi zabeležen v uradni listi, kjer so samo tisti, ki so prišli v časau limita!
Drugače pa kar pogumno gor, ker te bodo na samem sedlu ponesli navijači od vsepovsod do skrajnih moči, ki jih boš še skrival v sebi!
Se vidimo na tekmi!
ČAO!

OdgovorObjavljeno:09 Jul 2005, 22:10
Napisal/-a Damijan
Še nekaj o moji lanski izkušnji s tega "teka"...
Prejšnjo noč je kar namočilo, tako da so razmere bile...slabe.

Glede obutve tole: tekači so obuti v - svašta, samo da jaz ne razumem, v čem je finta tečt na hrib v rejserkah, ki imajo total raven podplat. A to, da so ful lahke (200g) al' mehke? Moja izkušnja s takimi copati na takem terenu je slaba. Sicer sem pa lani šel z Nike Pegasus in so se zelo dobro obnesle.

Glede teka-hoje: strinjam se, res jih veliko izmenjujej tek in hojo... Na odsekih je tako strmo, da že s hitro hojo komaj loviš sapo. So pa nekateri tekači nefer, da ne rečem prepotentni: na štartu se postavijo v prvo bojno vrsto, prve kilometre še nekako prehropejo, potem pa jim zmanjka sape in začnejo hodit. Tisti, ki bolj skromno štartajo iz ozadja, pa bi lahko tekli morda celo pot, so zato prav tako primorani hodit, ker je prehitevanje takorekoč nemogoče... Razen če si zelo nevljuden oz. imaš še toliko lufta, da unga pred tabo preprosto...napodiš (na avtocesti temu rečemo "ga nablendaš", ne?).

Na vrhu je lahko vreme zelo neugodno... lani je bilo pod pet stopinj, tako da ni bilo ravno nekega razgledovanja. Jaz sem se takoj obrnil, zeblo me je kot psa, zgledal pa sem kot piščanec, ves naježen odet v kurjo kožo. Je pa potem bilo fino v domu na sedlu, kamor si je res fajn dostaviti obleko, čvrsto obutev in palice za lažji sestop.

Skratka, ekstremni tek, še posebej v težkih razmerah. Organizator - super.

Upajmo letos na lepo vreme...

OdgovorObjavljeno:13 Jul 2005, 07:02
Napisal/-a Dule
žine napisal/-a:Ravnokar sem se predprijavil za Grintovec (spletna prijava preko www.kgtpapez.com ) in bi rad samo opozoril da je predprijava možna do 20 julija. Citat z njihove strani "NUJNE SO PREDPRIJAVE DO 20.7., STARTNINA JE 2000 SIT, IZJEMOMA SO PRIJAVE NA DAN TEKME DO 8. URE, STARTNINA PA JE 3000 SIT. "

Sicer pa, seveda se trenira :D ......toliko, da bomo z užitkom in v limitnem času prišli na vrh :D

lep dan vsem! lpŽ



Žinetov prispevek bolj sodi v tole temo.

Sem se tudi prijavil, plačilo startnine pa kakor zastopim na dan tekme :!: :?:

OdgovorObjavljeno:13 Jul 2005, 15:50
Napisal/-a Kunec
Tud prijavil.