Forum za podporo vsem, ki vas zanima karkoli v zvezi s Pohodom, Tekom trojk, ...
Uporabniški avatar
 ero
#3092
Slika

Spoštovani!

V tej temi se zbirajo vaša vprašanja glede Teka trojk in odgovori nanje ...
Nazadnje spremenil ero, dne 18 Mar 2006, 22:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Car
#3115
no...pa bom jaz začel z vprašanji......

Včeraj sem videl razpis za letošnji Tek trojk in ob pregledovanju sem trčil tudi v rubriko"trasa". Radovednost mi ni dala miru in malce sem poškilil v vanjo. Pred mano se je razprostrl zemljevid in na njem začrtana trasa, ki je po mojem vedenju malce drugače speljana kot lansko leto.

In ker moje noge hitro postanejo prekleto težke, mišice pekoče, pljuča premajhna, podplati ožuljeni sem se ob ugotovitvi, da je letos proga definitivno daljša pošteno ustrašil.

No in da bo moja prestrašenost potrjena z uradnimi podatki, na forumu sprašujem za koliko je pravzaprav podaljšana proga ? Zdi se mi, da letos trasa ne bo dolga 12 km, temveč po mojih občutkih tam nekje 14, 15 km. Organizatorji so verjetno naziv 12 km obdržali zaradi tradicije in marketinških prijemov. So moja predvidevanja pravilna ?

pozdrav !!!!

p.s. kot da so kilometri važni :-), glavno da se kondicija nadgrajuje....zanima me, čisto zaradi "firbca"
Uporabniški avatar
 bojanu
#3120
Stari most čez Gruberja je zaprt zaradi prenove :shock: , zato dobra 2 km daljša pot :idea:
Uporabniški avatar
 5rca
#3121
ojoj ... 14, 15km ... jaz jih 12 komaj prediham :cry: če bo šlo tako naprej, bom oktobra pristala na 21ih :lol: kar pa tudi ne bi bilo tako slabo :)
Uporabniški avatar
 matjaz
#3123
:D :D :D mislim da jih ni 14km, takole na hitro je to maximalno 1 km vec, pa se to ne. torej 5rca, brez panike, bos pa sesalec 1 km prej odvrgla.
Uporabniški avatar
 5rca
#3126
foxy nehi .... mora me bo tlačila že zdaj, namesto tik pred tekom :( da bi pa še sesauc nosila s sabo....ojoj :cry:
 Barbara
#3131
Rada bi vam razčistila vaše dileme, ki jih berem na forumu. Progo smo res letos nekoliko spremenili, nismo pa popravljani dolžine v nazivu razpisa, ker še ni čisto gotovo, če se ne bo proga po popravilu mostu spet selila na staro traso.

Z razdaljo pa je tako: proga je bila do letos dolga približno 11 km, vendar se je prav tako od let poprej vlekel naziv 12 km razdalje, ker se je proga v letih spreminjala zaradi različnih cestnih ovir. Letošnja proga se v primerjavi z lansko podaljašala za 1600 m, kar pomeni da je dolga približno 12.500 m.

Upam, da se Vas vsaj malo potolažila :P

Lepo trenirajte in lep dan

Barbara
 Odzadnjak
#3134
Tek trojk je tradicija.
Tek trojk se ne spreminja (razen popravki trase zaradi višje sile: nastala je avtocesta, kak most se obnavlja..)

..pa vendar se ne teče več s puškami na rami kot včasih,
..pa vendar se je dodal krajši tek z Urha in mešane trojke.

Se kaj razmišlja o "koreniti" spremebi kot je:
a) lažja izvedba - seštevanje časov članov ekipe
b) težja izvedba - štafeta cca. 3 x 10 ali 14 - 10 - 4

S čipi in današnjo rač. opremo je izvedba a) dokaj enostavna. Edinstvenost teka se (sicer na drug način) ohrani. Se pa "razbije" ekipni tek, kjer eden teče na "škrge", je potiskan ali vlečen, drugi ima močnejši trening, tretji pa se "sprehaja"... To se dogaja namreč tudi izenačenim trojkam.

Mnenja in predlogi? Pred leti je baje anketa zavrnila vse spremmebe...
 Barbara
#3137
O spremembah se razmišlja vendar jih verjetno, vsaj korenitih ne bo do 50. ponovitve. Razmišlja se sicer bolj v smeri posameznih tekov, kot je bil tek prijateljstva, vendar v dolžini 21 km. O takšnih inačicah kot so bile predlagane nismo razmišljali, ker imamo že pri tovorstni izvedbi kar nekaj goljufij.
8)
Uporabniški avatar
 Z*
#3147
Proga je podaljšana??! :shock: Ojej, pa komaj sem prepričala tretjo članico (=najšibkejši člen), da teh slabih 12 km bo pa že zdržala ...
Ne ji povedat! Kdor ne ve, zmore. :twisted:
Uporabniški avatar
 Bajsi
#3150
Helou!
Kakor je Odzadnjak zapisal; tek trojk je tradicija. Ta tradicija pa izvira iz časa okupirane Ljubljane in kurirskih trojk. Kurirčki niso imeli pušk. Trojka sicer ni neka nova zamisel, ali celo pogruntavščina partizanov. Trojka je osnovna celica gverilskega boja. In kot taka mora delovati skupaj. Četudi je en del popolnoma zanič. V tem je tudi fora tovariške pomoči. Ko eden diha na škrge, mu druga dva pomagata. Če bi prva dva pobegnila, bi lahko zadnji gladko malo odstopil, ko ne bi več zmogel, ker bi bil sam, ker bi bil preutrujen, ker bi se mu zamalo zdelo,..... Tako pa ima v prvih dveh vspodbudo in pomoč, tudi fizično.
Sicer se pa itak že pred štartom poznajo in zelo dobro vedo, kaj lahko dosežejo in koliko je kdo sposoben. Če nekomu ni všeč, da bo moral nekoga čakati naj si najde sebi primerno trojko, ali pa naj ostane doma. Pri trojkah šteje samo tovarištvo, vzajemna pomoč in prijateljstvo.
Pa tudi, trojke ki posegajo po visokih uvrstvitvah so po defaultu enako močne in jim ne bomo prišli niti malo blizu, pa če bosta prva dva tekla 300/h. Bo pa najboljša trojka imela prva dva, ki bosta tekla 400/h.
Zatorej sem sam odločno proti seštevanju časov in še čemu podobnemu.
 Barbara
#3154
Včeraj sem odgovarjala o dolžini proge, vendar se moral še malo popraviti. Proga je še nekoliko daljša kot 12.500 m, po pogovoru z uradnim merilcem g. Antonom Majcnem, ki je eden redkih če ne celo edini, ki bo letos pretekel tek trojk že 48. je proga letos dolga 13.500 m, kar pa mislim da nebi smel biti problem. Drži pa dejstvo da se podaljša glede na lani za 1600 m. Se opravičujem za napako.

:) Barbara
Uporabniški avatar
 Z*
#3156
Bravo, Bajsi, se več kot strinjam. Ravno v vsem naštetem je čar tega teka - prijateljski tek v troje. To je zame edini tek, na katerega ne grem tekmovat sama s sabo, ampak tečem za ekipo in po zmožnostih ekipe, torej najšibkejše(ga). Ekipa teče za užitek, ne na rezultat. Fenomenalen je občutek, ko drvi (ali se vleče) cela trojka (tri enake številke) z roko v roki (ali pa ne) proti Tromostovju in v cilj. :)
Uporabniški avatar
 5rca
#3159
Z* napisal/-a:Ekipa teče za užitek, ne na rezultat. Fenomenalen je občutek, ko drvi (ali se vleče) cela trojka (tri enake številke) z roko v roki (ali pa ne) proti Tromostovju in v cilj. :)


Z*, si me spomnila, da imam na netu eno tako sliko s trojk od predlani :) z roko v roki skozi cilj :lol: pa še udarno glasbo so mi fantje v firmi dodali :wink:

http://www.intermedia.si/test/trojke/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA