vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

#358726
Hvala za odgovore in nasvete. Se bom malo bolj posvetil te temi in našel rešitev oz. rešitve, ki mi ustrezajo. Definitivno moram začeti pri prehrani, poskrbeti za bolj zdrav jedilnik, potem pa naprej... mogoče res dodati še kakšno dopolnilo, ta research me še čaka. Hvala še enkrat in lp
#359714
Začel sem pri prehrani, zdaj je vse malo bolj zdravo, pa porcije sem zmanšal in moram rečt da se bolje počutim. Še vedno se redno rekreiram in tečem in gre zdaj vse kar nekako lažje, več lahko pretečem.. je zgleda res, da si lahko s hrano veliko pomagamo.. mi je pa tudi frend priporočal cemio gams in sem ga naročil, tako da bom še to začel jemati preventivno, da poskrbim za kolena. Hvala za skrb :)
 Jerry000
#360361
Živjo. Sem nov na forumu in opazil že ustvarjeno temo, si jo malo sposodim :). Torej moj problem je bolečina v kolenu med tekom. Če malo bolj opišem, ne tečem redno, če pa grem je to kakšne 3km po ravnem ali v hrib po gozdu. Ko tečem po hribu navzdol načeloma ni problemov pri kratki razdalji. Problem se začne pri daljših turah teka kot 10km. Namreč pri cca 6-7km me začne boleti koleno. Bolečina se nahaja na sprednji strani noge, pod pogačico/"šalčko". Ko me zagrabi mi otežuje tek, predvsem pa ko se teren spušča, po ravnem in v hrib je OK. Kaj bi lahko to bilo? Imate izkušeni kakšne izkušnje, predloge? Naj še dodam, po takšnem teku je po 3 dneh vse OK. Kakšne 2 dni po takšnem teku še vedno čutim malo bolečino po stopnicah navzdol ali če se teren spušča (pri hoji).
Naj še dodam, tekel sem tako da sem z peto se dodatknil prvo terena, to tehniko sem zamenjal z pose running (na prste). Je boljše, ni pa še čisto OK.

Vesel bom kakšnih priporočil ali deljenje izkušenj. Sem tudi relativno nov pri teku.
 DekiDeci
#360380
Hmm, predvsem je pomembno, če imaš pravo tehniko, mogoče te zaradi tega začne boleti.. Ali pa neprava obutev.. Priporočam novo kvalitetno obutev, dobro naštudiraj pravo tehniko teka in glavna stvar: zmernost. Pomaga pa tudi prehrana in kakšno dopolnilo. Jaz sem si tako pomagal s cemio gamsom. Sem imel tudi težave s koleni, zdaj imam pa mir.
 Jerry000
#360616
Poskušam s tehniko, jo izboljšat. Ampak ker sem neizkušen je to težje. Je morda kje kakšna pomoč da bi lahko šel po kak nasvet glede tega?
#360708
DekiDeci napisal/-a:Bravo za trud, kr tako naprej! Preventiva je vedno dobra izbira, cemio gams pa tut!


Jaz še naprej nadaljujem svojo "bolj zdravo" pot in res se super počutim, ker je gibanje veliko lažje kot v preteklosti. Moram priznati, da me je zelo pozitivno presenetil tudi cemio gams, ki mi, čeprav ga jemljem bolj preventivno, zelo pomaga, čutim razliko v sklepih. sem bolj za foro probal, ampak se je izkazalo za top dopolnilo.
#361227
Ja, tudi jaz sem najprej zamenjal obutev. Sem se malo pozanimal, razkiral malo več € in moram rečt da je bilo takoj čutit razliko. Pa bolj pazim na pravilno tehniko in kot sem že napisal, zelo mi pomaga tudi cemio gams. Zraven pa še redno magnezij in tek je zdaj pravi užitek - končno spet 8)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA