vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

 isomg
#364681
Zdravo.
Eno vprašanje oz. če se je slučajno kdo še ubadu s tem. Kak teden nazaj opazu da imam "otečeno" kost? na levem stopalu (na desnem je sicer tud rahlo, sam precej manj)...na otip boli, med tekom nič...zdej pa mene zanima od kje za vraga se je ta zadeva pojavila? Sumim ali na copate katere sm kr intenzivno od pomladi uporabljal (1300km) ali pa na nove crocse k jih nucam na šihtu (kar se mi sicer ne zdi smiselno, ker ne pritiskajo na ta del sam jih vseen omenim, btw sm že kr par crocsov zamenjal). Pri copatih NIKOLI nisem čutil nobenega pritska na ta del oz. so eni izmed bolj udobnih kar sm jih mel...sm pa kr izkušen tekač s solidno tehniko teka.
evo še slika o čem govorim. Najleepša hvala za odgovore
Slika
 spela*
#364709
Čisto laično bi rekla, da ti sopati oziroma jezik preveč pritiska na nart. Čeprav se mi zdi čudno, da tega nisi občutil že, ko si jih imel na nogah.
Pritisk sicer zmanjšaš, če vezalke manj zategneš. A to vnetje le saniraj prej.
Uporabniški avatar
 čara
#364734
Preozki čevlji?

Če je nart ves čas problem zaradi neprimerne obutve, se lahko ta problem tudi razširi, prenese kam drugam, mogoče gre res z roko v roki.
 trac
#364739
Zvračanje stopala preveč na noter. Lahko tudi Crocsi, ker ne nudijo nobene opore. Ko takole poleti gledaš, kako se ljudem v japankah gležnji zvračajo, včasih kar 'zaboli'.
 isomg
#364744
trac napisal/-a:Zvračanje stopala preveč na noter. Lahko tudi Crocsi, ker ne nudijo nobene opore. Ko takole poleti gledaš, kako se ljudem v japankah gležnji zvračajo, včasih kar 'zaboli'.

Očitno bi znalo biti prav to...sem omenil enmu kolegu z difa, pa je točno to reku...zdej sm drug dan na šihtu v tekaških copatih in se je bolečina kr zmanjšala , no vsaj na desnem stopalu...fakin šit, že enajst let delam v službi (7 ur/kr dinamično) v crocsih, pa je bilo vse vredu...zdj al se je kvaliteta le teh poslabšala al pa jst še bolj proniram (sicer sm rahli pronator)
 trac
#364751
Se naše telo z leti tudi spreminja. Je pa tudi kvaliteta Crocsov vprašljiva, vedno bolj ceneni materiali. Težave znajo povzročiti tudi nogavice. Vedno se čudim, kako ljudje radi uporabljajo tiste mini nogavičke, ki se ne vidijo iz obuval, saj gre elastika ravno preko pomembnih žil, ki so v stopalu zelo na površju. Čez dan noga malo zateče in potem vse skupaj še bolj stisne. Meni tudi ni takoj kliknilo, potem je bilo pa območje okoli gležnjeve kosti čisto razbolelo. Zdaj zelo pazim in se izogibam nogavicam z močno elastiko, vedno morajo biti nad gležnjem in elastika čim širša.
Uporabniški avatar
 čara
#364768
Mogoče namesto crocsov kake bolj ortopedske natikače ali pa te športne opanke, ki nudijo oporo. Ne vem kje delaš in ali imate kako službeno opremo, ampak včasih se da dogovoriti, da ti firma nabavi te ortopedske cokle, natikače.

11 let je tudi doba "zlorabe" in se lepo sešteva učinek. Pa namesto, da bi bil 11 let mlajši, si toliko starejši. :P
 isomg
#364803
Ja, neko bolj dolgotrajno varianto si bom moral nabavit...škoda mi je copatov za to...jih bom prešvical(s tem uničil) v enem mesecu...
 TINAŠ
#366446
Zdravo!

Ne vem, ali si že rešil problem s stopalom. Jaz sem ga namreč rešila z vložki, ki so mi jih naredili po meri. Primerni so za vsako obutev, razen za visoke pete, (mislim, da ti to ne bo problem :D ). Sem se kar na strokovnjaka obrnila, piše se Šabanov, dela v Ljubljani.
Mi je povedal, da naj jih nosim vsak dan en teden in bo vidna sprememba. Vložki ti namreč fizično preprečijo zvračanje stopala. Res pomaga!
Vložki sploh niso moteči, so izredno tanki, za vsak copat.

Srečno!
Tina

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA