vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 vizi
#58896
Hvala za odgovor! Ta trenutek sem rabil strokoven nasvet, da me spet usmeri na pravo pot. Brez bližnjic. Če bo potrebno, se ti še javim. Drugač pa se srečava ob kakšni drugi priložnosti. :wink:

LP
Miha
Uporabniški avatar
 Oli R
#60216
Pozdravljeni. Tudi jaz se včlanjujem v klub bolečega kolena in vas prosim za pomoč/nasvet/komentar.

Kakšen mesec se mi pojavlja bolečina pri levem kolenu okoli zgornjega notranjega dela pogačice in to vedno, ko se noga izteguje od okoli pravega kota do polne iztegnjenosti. Velik problem je recimo vstajanje iz sedečega položaja, ko se človek nagne malo naprej in obremeni kolena ter jih izteguje ob vzravnavanju trupa. Bolečina se sicer čuti plitko in ne v globini kolena. Glede stopal sem pronator in imam okrepljene notranje dele superg.

Po lastnem informiranju in diagnoziranju mi nekako logično deluje zdrs pogačice iz kanala, vendar, ker je bolečina na notranji strani, verjetno ni vzrok prešibka notranja mišica vastus medialis, ki ne bi vlekla pogačice navznoter. Če je možno, da je ta mišica premočna in pogačico škodljivo vleče navznoter, še nikjer nisem nasledil. Sedajle pričenjam jemati kondroitin in glukozamin, vendar, če je zadeva mehanskega izvora in ne vnetja, bi jo bilo najbrž fino poštimat in ne samo blažit.

Hvala vnaprej in lp vsem.
Uporabniški avatar
 Tedi
#60224
Sam sem imel podobne težave na desnem kolenu po LM.
Iskal sem diagnozo, kaj naj bi to bilo, tale tema mi je še najbolje pomagala:
http://www.sportosplet.net/viewtopic.ph ... Ako+koleno
Če si v zadnjem času precej povečeval tedensko kilometrino ali precej intenzivno tekel, je skoraj verjeten odgovor, da imaš tekaško koleno.

Sam sem po 2 mesečnem počitku vpeljal stretching (hvala mateja), v treninge vpeljal intervale teka po prstih (po Gallowajy-u).
Rezultat je ponovna volja do teka brez bolečin v kolenu :D

Upam, da ti bo kaj pomagalo...
 aurora
#65481
Živjo!

Pred mesecem dni sem pri teku po gozdni stezi malce nerodno stopila tako, da mi je koleno "klecnilo" na notranjo stran. Zdravnica je najprej mislila, da imam samo malo nategnjene vezi in da bo kmalu bolje. Ker pa bolečina ni ponehala (čeprav od takrat sploh ne tečem več :( ), mi je bilo na ponovnem pregledu rečeno, da so vezi čvrste in da je verjetno hrustanec tisti, ki povzroča bolečino.

Mene pa zanima koliko časa traja obnavljanje hrustanca in ali se da to pozdaviti brez nadaljnjih bolečin in težav.


Lp
Uporabniški avatar
 microwaved
#65528
Med treniranjem tenisa sem tudi sama imela 'znucan' hrustanec na kolenu. Obnavljanje je trajalo prb. 1 leto, po tem pa se mi bolečina ni nikoli več ponavljala. Medtem seveda lahko mirno plavaš in delaš razne druge vaje!
Le pogumno :) !
 aurora
#65530
Hm, hvala za odgovor. Zdele si kar ne morem predstavljat eno leto brez teka :( . Ampak važno, da se mi koleno "uštima" tko kot je treba, ane. Bomo že potrpel...vse ko gre za tek.


Uf, sm zdele "fovš" tistim, ki lahko brezkrbno tečete :)Me pa zanima, če bi pomoč fizioterapevta kej pomagala? Razgibavanje ali pa kaj podobnega? Hvala za nasvete že za naprej.

Lp
Uporabniški avatar
 microwaved
#65583
Jap, hodila sem na fizioterapijo - dal so mi une električne krpice na koleno :). Pa mi je kar pomagalo. Pojdi do zdravnika pa se naroči, zgubit nimaš kej.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA