vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

 Injaa
#368403
Pozdravljeni.

Kakšne tri tedne nazaj me je začelo boleti levo koleno. Najbolj po daljši hoji/teku, občutek nestabilnega težkega kolena je cel čas, zlasti po stopnicah.
Rentgen pred dnevi ni pokazal nič, zaradi česar sem še bolj zaskrbljena, saj me zdravnica ni želela poslati na magnetno resonanco.
Sem relativno mlada (30), normalne suhe postave, nimam nobenih pridruženih bolezni, razen pred kratkim odkrito rahlo unkartrozo - a brez večjih sprememb v vratni hrbtenici.
Kakorkoli, pred mesecem sem si kupila kvalitetno tekalno stezo, zato dvomim, da bi bila steza lahko krivec . Zelo dolgo sem hranila denar in je v moj vsakdan vnesla veliko veselja, dokler se ni pojavila ta bolečina pred tedni. Nato sem par dni nehala, a sem nadaljevala s hitro hojo in zdaj vsak dan naredim 3km. Vsakič se 10min ogrevam in ohlajam. Zadnje dneve me boli tudi nart na isti nogi.

Kaj bi lahko botrovalo temu? Bojim se, da bom morala prenehati s tekom, pa sem šele prav dobro začela. Poškodb je na spletu toliko podobnih pri kolenu, da je res težko ločiti za kaj gre. Nikoli prej nisem imela nobenih poškodb, tudi ne izvajam napornih tekov. Ali naj začasno popolnoma preneham s hojo in vsem? Tekla nisem že en teden, pa še takrat zelo počasi in izmenjaje s hitro hojo, če sem začutila nestabilno levo koleno.
Uporabniški avatar
 husein
#368405
S tem ko si kupila tekaško stezo, si verjetno tudi naenkrat povečala količino treninga, kar je bil prav gotovo šok za telo.
Rentgen, kaj drugega kot poškodbe skeleta ne pokaže, zato bi bila bolj smiselna MR. Če zdravnica ni razumevajoča, še vedno lahko opraviš samoplačniško, če ne bo prej minilo ob dovoljšnem počitku.
 Urška89
#368407
Kot moj predhodnik vam svetujem MR preiskavo - če zdravnik ne da zelene luči, jo opravite sami. Meni je MR pokazal, kje imam težave in mi ni bilo žal. Posledično sem opravila fiziterapijo in sem sedaj OK.
 Injaa
#368408
Hvala obema, me je zdaj poslala naprej k ortopedu. Mislim, da samo on lahko na MRI pošlje, vsaj tako je rekla zdravnica. Vsaj s prve me ni mogla, zato najprej ta rentgen, katerega pristaš nisem najbolj... Upam pa, da kot pravi husein, da je povečan tek ob nakupu tekalne (vsak dan cca pol ure pred mesecem) krivo za to, in da bo res minilo samo od sebe. Ni hujšega kot ko ne moreš tečt, ko si komaj zares začel :D
 Injaa
#368409
Včeraj sem kontaktirala samoplačniško, če ne bi šlo drugače, in je kar fino zasoljena cena. 200eur koleno in 200eur gleženj so mi rekli :shock:
Uporabniški avatar
 husein
#368411
Urška89 napisal/-a:Jaz bi vseeno še enkrat zagnjavila doktorju za napotnico, kar lahko dobite nazaj je le ne.

Injaa napisal/-a:Hvala obema, me je zdaj poslala naprej k ortopedu. Mislim, da samo on lahko na MRI pošlje, vsaj tako je rekla zdravnica.

Glede nato, kakšne so čakalne dobe, bo bolečina že prej minila :D
 Injaa
#368486
husein napisal/-a:
Urška89 napisal/-a:Jaz bi vseeno še enkrat zagnjavila doktorju za napotnico, kar lahko dobite nazaj je le ne.

Injaa napisal/-a:Hvala obema, me je zdaj poslala naprej k ortopedu. Mislim, da samo on lahko na MRI pošlje, vsaj tako je rekla zdravnica.

Glede nato, kakšne so čakalne dobe, bo bolečina že prej minila :D

Če bi/bo, potem MRI-ja tako načeloma več ne rabim. Vendar bolečina vztraja in vztraja. Ni nevzdržno, ni pa niti normalno, saj ob vsakem krajšem sprehodu oziroma že tudi brez tega začutim nelagoden občutek nestabilnega kolena, ki ga spremlja določena bolečina. Glede na to, da imam ortopeda šele sredi februarja, tečt in se it pohodništva normalno (toroej tečt več kot 5min brez bolečine in hodit več kot 15min) ne morem že par tednov, počasi izgubljam potrpljenje. Če me potem še ne bo želel poslati na MRI, mi bo še pritisk povišal. :cry: :drink :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA