vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 alasska
#191358
Živjo

Malo sem pobrskala po obstoječih temah, pa nisem nič našla :oops: , torej...

Danes je tri tedne od kar sem bila operirana slepič.
Ali ima kdo izkušnjo kako je s tekom po tej operaciji? Mnenja zdravnikov so različna - od 14 dni pa do 1 meseca po operaciji naj se ne bi teklo. Sama mislim, da še nisem pripravljena na tek, ker imam že ob minimalnih naporih še vedno prisotne bolečine :( .

Kakršnokoli mnenje dobrodošlo :wink: .

Lp in veliko užitkov v poletju :drink .
 Sandi3team
#191362
Zdravo!

Dokler ob hitri hoji, ki traja vsaj pol ure še vedno čutiš bolečino je vsak tek prepovedan saj lahko pride do ponovnih težav.

Pri enih postoperativno zdravljenje traja dlje kot pri drugih, zato ne prehitevaj dogodkov.

lp, Šanji
Uporabniški avatar
 Medicius
#191366
Različni časi rehabilitacije so odvisni od operativnega poteka, samega slepiča (vnet, flegmonozen, gangrenozen, perforiran, ...), načina operacija (laparoskopsko, klasično), pooperativnega poteka, starosti in še kaj. Če ni bilo komplikacij se nimaš kaj bati. Moraš pa prisluhniti svojemu telesu, ker če so ob naporih bolečine še prisotne ne pomeni, da ne smeš trenirati ampak da to moraš storiti postopoma in z občutkom. Torej veselo na trening in brez pretiravanja.
Uporabniški avatar
 stena
#191377
Živjo.

Jaz sem 14 dni po operaciji plaval na državnem prvenstvu (lahka treninga sem opravil že dva dni prej), sicer le eno disciplino pa vseeno zmagali pa smo:D Čutil nisem nič, le občasno me je malo zbodlo, nisem pa pretiraval, sepravi nisem plaval na ful (or sem imel takrat 1.59 plaval sem pa 2.05).. Ja so me kar lepo zaflikali, sem imel pa razlitje slepiča tako da sem moral ekspresno pod nož.

Uspešno okrevanje.
Uporabniški avatar
 alasska
#191378
Operacija je pri meni potekala brez zapletov, slepič je bil gangrenozen, op. sem bla klasično. Pooperativno ni bilo posebnih težav, razen manjšega vnetja rane, ki pa je sedaj ok. Mene ne boli pri hoji (normalni, s hitro nisem probala), tudi pri plavanju ne, ampak npr. pri vožnji avtomobila...kar me skrbi je, da ne bi dobila kile na mestu operacije, če začnem teči :?:

Hvala za spodbude :D
Uporabniški avatar
 alasska
#191401
Bojan Ambrožič napisal/-a:Sedaj si lažja, boš bolje tekla. Čim prej se pozdravi!


:D :D :D ja, za nekaj gramov :wink: . Hvala
Uporabniški avatar
 ironmaiden
#192490
Tudi jaz sem bil operiran na slepiču 16dni nazaj.Danes sem šel prvič probat čist počas da vidmo kje sem.
Začuda je kar šlo 4km.Previdno sem se lotil zadeve ter čas temu primeren 28:11.
Se pravi rehabilitacija,ter priprava na ljubljanski pol maraton! :wink:
Uporabniški avatar
 alasska
#192650
alasska napisal/-a:Tudi jaz sem bil operiran na slepiču 16dni nazaj.Danes sem šel prvič probat čist počas da vidmo kje sem.


Moram rečt, da si kar pogumen. Jaz sem šla prvič tečt natanko 4 tedne po operaciji. Težav nisem imela nobenih, šlo je pa zelooooo :( počasi.

Dobro okrevanje in priprave na polmaraton ti želim.
Uporabniški avatar
 Jurchek
#192674
Lep pozdrav!

Danes so minili natanko 4-je tedni po operaciji slepiča. Operacija je bila klasična, brez kakršnih koli zapletov med in po njej.
Teden po operaciji, sem počasi začel s sprehodi. Najprej so bili krajši, potem pa so razdalje večale. Učirej sm se pa s psom 1. po operaciji odpravil teč. Tek je bil lahkoten, dolžine nekje 3-4 km. Bolečin nisem od prvega dne po operaciji nič čutil tako, da tudi med tekom ni bilo problemov. Lahko bi začel že prej, toda sm se raje držal zdravnikovih nasvetov, ker nočem it še enkrat pod nož. :P
Vsekakor je odvisno od vsakega posameznika, v kakšnem fizičnem stanju je bil pred operacijo in v kakšnem stanju je bil slepič (kar so povedali že pred mano). Če se počutiš vredu, ni nobene panike. Ni pa pametno pretiravat...kar tudi že sama veš!

Lepo okrevaj še naprej!
:laola
Uporabniški avatar
 nepot
#271143
Zdravo,

Koliko časa po operaciji pa vas je boleče/operirano mesto še bolelo ? Pri meni je danes peti dan po operaciji in se počutim ok. V ponedeljek mi bodo odstranili šive in bom počasi začel s kartkimi sprehodi.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA