vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

#367329
Zdravo,
Opažam, da ima veliko tekačev veliko težav z bolečinami v kolkih, kolenih, stopalih, občasno pa tudi kakšen v križu ali vratu.
Vzrok za vse te bolečine so kronično zakrčene mišice, katere se zakrčijo zaradi preveč dela ali športa, čustvenih ali fizičnih travm (poškodb), dlje časa trajajočega hitenja, stresa, pritiska, odgovornosti...
Če imate bolečine, so Vaše mišice so 20-40% napete 24/7, tudi ko spite ali počivate. Izgubili ste zavestni nadzor nad njimi in jih 100% ne znate več sprostiti, ker podzavestni del možganov upravlja z njimi, ter v njih pošilja signal, da so vedno napete.

Razteg tu ne odpravlja vzroka, ampak se ukvarja samo z posledico. Ko vi mišico raztegnete, kratkoročno dobite občutek sproščenosti a se kaj kmalu vse vrne v star vzorec, ker se nič ni spremenilo v možganih. Hkrati, pa se na dolgi rok stanje z razegovanjem slabša, saj se mišica zategne kontra sili raztega, z namenom zaščite sklepa pred izpahom. Tako se bolj kot ne borite z mišico in jo ne sproščate.

Rešitev za vsa ta stanja je, da možgane naučite drugačnega signala v mišice oz. da se naučite povrniti nadzor nad njimi in jih naučite sprostiti se 100%. Posledično bo vzrok bolečine odpravljen, z njo pa tudi bolečina in vse tegobe in omejitve, ki vas omejujejo da se ne morete ukvarjati z vašimi najljubšimi hobiji, športi ali delom.

Za več informacij o AEQ metodi si lahko pogledat na:
www.zbz-aeq.si

Če želite dodatna pojasnila, sem na voljo v tej objavi.
Lep pozdrav

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA