vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 Ananda
#64330
Lani sem začela teči prepričana, da je to to. In je tudi bilo, a so mi nenačrtovane življenjske okoliščine preprečile reden tek. Zdaj se življenje, kot kaže, postavlja na stare tirnice in bi rada spet del svojega časa namenila teku.

Pa se pojavlja problem, s katerim sem se počasi soočala že lansko leto. Pojavlja se mi namreč bolečina v, recimo temu, riti. Nekako v tem sklepu (kolk), a od zadaj. Težko je razložit natančno kje. Aha, sem našla način. Gledano od zadaj: kakšnih deset centimetrov od trtice levo v notranjosti. Upam, da je dovolj natančno.

Začelo se je torej lani, a ni bilo pretirano moteče. Občasno med tekom in po njem. Pred nekaj meseci se je pojavilo pri hitrejši hoji. Zdaj pa se pojavlja že pri sprehodu. Naj povem tudi, da sem, kljub temu da že dolgo ne tečem, dokaj aktivna. Ne toliko, kot bi hotela, a, ker nimam avta, večinoma pešačim. Z leti se človek brez avtomobila tudi navadi, da ne hodi počasi in mu je sprehod tisto, kar je drugim hitra hoja.

Se komu vsaj približno sanja, kaj bi to lahko bilo? Dokler zadeve ne rešim, ne morem začet tečt, kajti občasno noga v tistem "krču" tudi odpove.
Uporabniški avatar
 microwaved
#64351
Tudi jaz imam podobne težave kot ti. Včasih se ta bolečina pojavi tudi med sprehodom. Občutim jo pa tako, kot da bi me nekaj 'trgalo' od recimo kolena, čez stegno pa tja gor do 'riti' :( . Ko tečem me zato kar nekaj čudno zateguje.
Kdo ve kaj bi to lahko bilo???
Uporabniški avatar
 strelec
#64369
Lahko oz. čist možno je, da gre za išijas. Sam sem imel težave z njim in zadeva je ful bolela bom rekel od ritnice dol proti kolenu, sekalo je not.
Uporabniški avatar
 Ananda
#64386
Mene samo zbada. V eni sami tocki. Sem pomislila na isijas, vendar ga ima mami in je, kot pravi, bolecina na drugem mestu oz. drugačna.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#64387
Ananda napisal/-a:Se komu vsaj približno sanja, kaj bi to lahko bilo? Dokler zadeve ne rešim, ne morem začet tečt, kajti občasno noga v tistem "krču" tudi odpove.

Včasih bi bil najraje kar doktor, pa magari dr.amater :?:
Tudi jaz sem imel letos resne težave v kolčnem sklepu. Vse sem že pretuhtal, kaj je lahko narobe, pa je čedalje bolj bolelo. Al' je živec, mogoče je to od hrbtenice, obrabljen al' poškodovan sklep...
Nazadnje sem obiskal fizioterapevta, ki mi je povedal, da lahko naredi nekaj testov. Vse je bilo OK. Ti si zdrav, mi pravi. Le en problem je, medenica se ti je obrnila in imaš zato eno nogo krajšo. Boli te pa mišica, pravi. Pokazal mi je tri vaje in zadeva deluje.
Katastrofa. Če bi mi takšno diagnozo postavil kdo na forumu, bi crkno od smeha, čuj.
Nauk zgodbe: smeh je zdrav, za bolezni pa so zdravniki. :cast1:
Uporabniški avatar
 Ananda
#64392
Hehehe! Tole je bila pa zabavno-koristna zgodbica. Torej je verjetno res najboljse, da enkrat malce povprasam pri zdravniku in mogoce dobim kaksno napotnico za k fizioterapevtu. Ampak na tisto vecurno cakanje se je treba psihicno pripraviti. :roll: Vsekakor pa hvala, ker si delil svojo izkusnjo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA