#159052
V nedeljo, 14.12.2008 od petih popoldan naprej imamo rezervirano gostilno Na Sedlu (Čepulje). Scenarij bo zelo podoben lanskemu, zato sledi COPY - PASTE lanskega posta z ažurnimi podatki :) :arrow:

Okvirni potek srečanja:

1.)
(Točko 1 spremljajte le tisti, ki bi se radi pred srečanjem še malo razmigali, bodisi s hojo ali tekom - ostali pa to točko lahko preskočite.)
Izhodišče: Dobimo se ob 14.30 (počakamo nekaj akademskih minut na morebitne zamudnike) na parkirišču gostilne Na Sedlu - Čepulje.

Na izhodišču se v odvisnosti od trenutnega vremena razdelimo v 2 skupini:

- "tekače" bo Janezu povedel po asfaltni cesti proti Planici ter naprej proti Križni gori. OK, to je Janezov "posao", v to se ne vmešavam. :wink:

- "hodci" pa bomo okvirno naredili tale krog: Čepulje - Planica - Lavtarski vrh - "bezimeni vis" nad Planico, na katerem je lična cerkvica (naša najvišja točka) - spust v Planico - kratek premor pred Kmetijo odprtih vrat - Pr' Brčnk' (šnops, čajček, ...) :D - ob pol petih pa povratek po isti poti do Čepulj. Lagodne planinske hoje je skupno ca. 1,5 ure, torej nam s postankom v Planici znese ravno dobri dve uri. 8)

Za pot (kot trenutno kaže) ne rabite nič posebnega. Obutev in oblačila prilagodite trenutnemu vremenu. Pravzaprav vam še najbolj priporočam zložljivi dežnik. :--

Opomba 1: Če ste podrobno prebrali Janezov zadnji post, se v primeru premočnega dežja (snega :?: ) ne bomo delili na "tekače" in "hodce", temveč jo bomo (pod marelami) skupaj mahnili na "enega kratkega" v Planico (na dvorišču Pr' Brčnk') :wink:

Opomba 2: :idea: Če bi kdo zamudil štart pohod, gre ravno tako lahko po cesti proti Planici, nekje se bomo že "križali". Če se mu pa to ne da, gre pa v gostilno ter nas počaka. :lol:

2.)
Končno se tam nekje ob 17.00 - 17.30 zberemo v Gostilni Na Sedlu v vasici Čepulje (Pridružili se nam bodo tudi tisti, ki jim tega dne ne bo ravno do hoje ali teka. :wink: ), kjer imamo rezervirano za okoli 25 oseb, kajti gostilna ni prav velika. Če nas bo več kot toliko, ima ta gostilna "v igri" še dodatno, vendar manjšo sobo, ko pa bi se družba nekoliko zmanjšala, bi preostala druščina nadaljevala srečanje v eni sobi. Gostilna je sicer odprta do 22,00. :!:

Glede hrane :arrow: Zaenkrat sem opazil, da ste zadovoljni z običajno ponudbo te gostilne, zato nekaj besed tudi o temu:
8)
Specialitete gostilne so: telečja obara, narezki, domače priloge (ajdovi žganci, kislo zelje, repa, krompir,...), pečenke, svinjska rebra, razni zrezki po naročilu. :D
Za sladokusce moram posebej omeniti izvrstne štruklje. :wink:

Skratka, za vsak okus se bo nekaj našlo. Jasno, tudi za vegetarijance. :wink:. Naročanje hrane in pijače je, torej, "po principu demokracije". :)


Seznam prijavljencev:

1. Janezu
2. Vlajko
3. Bor
4. Lena
5. Aleš
6. Žine
7. Marjan
8. Tini
9. Romana
10. Vencelj
11. Matevz
12. Matej712
13. Pia
14. Ero
15. Daša
16. Marjeta
17. Joco
18. LojzeP
19. Miro - samo pohod ?
20. Boni
21. Njegova spremljevalka I.
22. Njegova spremljevalka II.
23. Pingo - samo pohod ?
24. Dule
25. Wajsko
26. Njegova žena

Predvideno število na analizi: 24

Vremenska napoved

Za vsak slučaj vam zaupam tudi svojo številko: 041 399 003
Nazadnje spremenil Vlajko, dne 14 Dec 2008, 12:44, skupaj popravljeno 34 krat.
Uporabniški avatar
 Bor
#159059
1.) Bor
lokacija lahko ista...mi je blo fino :D
Uporabniški avatar
 Radolca
#159061
tudi jaz bi se vam pridružil :!:
lani sem samo obljubljal, pa me potem ni bilo na spregled :oops:
Uporabniški avatar
 MihaPR
#159101
Glede na to, da sem uradno "kao" gorenc, se tud načeloma javljam :)
 janezu
#159168
res sem omenil referentu za žurke TF kranja in širše okolice,da ne bi blo slab,da se srečamo. scenarij bi kr kopiral lanski (ni biu slab) datum pa lahko 14.ali21. popoldne. omizje pa na sedlu-čepulje, lahko malo prej kmečki turizem ? pri odcepu na jošt, pa boštjan na križni g. in še en kmečki je na planici tj 3km iz čepulj :D po odzivih bi končno odločitev prepustil gospodu referentu, izletov pa je možno točno 99,vsi enodnevni LP ju
Uporabniški avatar
 ales
#159171
Pridem(va). Če je na izbiro le še drugi in tretji vikend, je pri meni možno le 14.ega (21.ega je tek v Istri). Trasa in lokacija analize lahko ostaneta ista.
 nana
#159287
Koliko časa je lani trajal vaš pohodniški del?
 janezu
#159293
lani smo šli v dveh skupinah, 1.pod klancem-daljnovod ,preko jošta do čepulj 2. isto,nato mimo špičaka do mohorja in v snegu do baze-čepulje.tudi letos zna biti podobno(bomo že našli dve trasi izmed 99 možnih) LP ju
Uporabniški avatar
 žine
#159318
hoj,

se z veseljem priključim kot že lani. Sicer iz lj. ki pa se odklanja proti gorenjski :D , ejga.

lpŽ
 nana
#159322
@janezu: ker nisem ravno domača v teh krajih, me je zanimalo bolj časovno (koliko časa se je hodilo)
Nazadnje spremenil nana, dne 21 Nov 2008, 20:16, skupaj popravljeno 1 krat.
 janezu
#159331
nobena trasa ni bila daljša od ure in pol.malo dlje smo se zadržali potem za mizo :D lp ju
Uporabniški avatar
 Vlajko
#159393
Zaenkrat čisto na kratko, kmalu pa bom svoj prvi post začel preoblikovati v razpis: Na podlagi večine doslej prijavljenih kandidatov sem se odločill:

1) Datum srečanja bo v nedeljo, 14.12.
2) Ponovno se bomo popoldan zbrali nekje pod Joštom (najbrž kar tam kot lani) ter se po skupinah malo porekreirali (hoja ali gorski tek). O temu bova malo "pogučala" z JanezomU, lahko pa tudi vi kaj predlagate.
3) Na podlagi telefonskih poizvedb, predvsem pa zaradi tega, ker je bilo lani večini tam všeč in predlagate isto mesto tudi letos, bo večerno srečanje skoraj zagotovo zopet v gostilni Na Sedlu v vasici Čepulje. Jutri se bom sprehodil tam okoli ter potrdil rezervacijo za tisti dan. Seveda tudi letos velja poudariti, da njihova največja soba sprejme največ dobrih 20 (max.25) gostov.

PS:
:wink:
Uporabniški avatar
 Vlajko
#159489
Kot sem obljubil že včeraj, sem danes obiskal Jošt in Čepulje ter rezerviral gostilno Na Sedlu. 8)

... Nato pa sem doma pripravil tole "skrpucalo". :wink:

Sedaj ste vi na vrsti ( prijave, ideje,...). Podobno kot lani vas moram, žal, opozoriti, da je gostilna Na Sedlu dokaj majhna (večja soba ima kapaciteto od 20 do max.25 oseb), zato vam bom prosil za resne prijave; vsaj za "analitični del" srečanja, obvezno morate navesti tudi svoje spremljevalke(ce), če bodo prišli z vami :oops:
Uporabniški avatar
 Lena
#159499
Vlajko, super!
Letos grem tudi jaz na pohod. V počasnejši skupini, seveda.

Se vidimo!
Lena

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA