vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

 pryks666
#156281
...sam uporabljam MARWE rolke in lahko rečem da so super...kupil sem jih pa preko Ponca d.o.o.

Tomaž
 ales.berce
#156427
mam ski skett carbon klasiko in skate. zakon !!!

sicer rabiš nekaj časa da se navadiš z ravnotežjem na tanke 100mm koleščke... pa po hribu dol....hitro....pa k sreči nimam ta hitrih koleščkov.

prodaja jrsport.si

druga opcija so Marwe, (ponca). cena približno ista.

mislim da so letni biatlon v franciji septembra ženske tekle skiskett, moški pa zihr marwe, vsaj kakor sem vidu na tv.
Uporabniški avatar
 CookS
#158078
Uporavljam Marwe (za klasiko in skate tehniko) - Dobu na SZS
Za tekme pa Ski Way (ležaji- skrivnost :D :P ) - Kupu preko uvoznika na tekmi
 td01
#217437
v nekaj temah je bilo nekaj malega napisanega o tekaških rolkah, nisem pa kaj dosti zasledil o drugi varianti in sicer teku z rolerji.

a kdo uporablja rolerje namesto rolk? izkušnje, nasveti (kakšni rolerji oz. koleščki, ...)?

osebno se mi zdi zanimiva alternativa, še posebej če že rolaš...

p.s. pa eno morda hecno vprašanje...glede na to, da rolk še nisem imel prilike preiskusit me zanima, kako se pa z njimi bremza? ali pač ko leti, leti?! :twisted:

hvala vsem!
 IZY 11
#217454
Rolerji so ok za poleti, sam se tehnika teka na rolkah-rolerjih kar precej razlikuje. Na rolerjih lahko veliko bolj "golfaš". Je pa prednost da majo rolerji bremzo pa tudi spuste lahko odvoziž kot z alpskimi smučmi :D . Bi reku za tiste ki so manj zagriženi je to super alternativa, posebej ker jih marsikdo že ima.

Rolke so veliko bližje smučkam, predvsem po občutkih in finesah tehnike teka. Ja spust pa leti kolker je strm breg :o :? . Sem slišal da pomaga kakšen kol med noge pa z njim bremzat :shock: . Pridejo v poštev ceste z varnim iztekom ali pa brez nevarnih spustov. Dela pa se tudi tako da gor v hrib z rolkami, dol pa "suhi tek".

Alternativa kakšni skiki ali druge varjante rolerjev z dvema velikima kolesoma spredaj in zadaj. Predvsem je prednost pred rolerji in rolkami da nisi odvisen od vremena (tud po mokrem asfaltu gre) ali pa od kakšnega šodra na cesti. Če imaš srečo in je kakšna fino trda pot ali makedam lahko tečeš tudi po teh (recimo na trdinov vrh gre).
 Pameten16
#219628
Kaj pa kakšni navadni rolerji (se pravi ne takšni za rolkat). Katere priporočate? Imam pa srednje znanje.
Uporabniški avatar
 klatez
#219936
Meni link dela. Drugače pa na http://www.velo.si v meniju na vrhu strani ali na levi izberi Rolerji in potem v meniju na levi Fila in potem ustrezno skupino izdelkov...

Tistih na tvojem linku pa jaz ne poznam.
 Pameten16
#220086
klatez napisal/-a:Meni link dela. Drugače pa na http://www.velo.si v meniju na vrhu strani ali na levi izberi Rolerji in potem v meniju na levi Fila in potem ustrezno skupino izdelkov...

Tistih na tvojem linku pa jaz ne poznam.

Ja sem pogledal. Fila ima celo akcijo:).
Grem danes po LJ in bom pogledal če imajo številko. Pa še v kak Hervis bom šel in za mnenje vprašal kakega nevtralnega prodajalca katero znamko priporoča, potem pa bom kupil nekaj od tega. Razen če me prepriča za katere druge.
Here we come...cesta...watch out :laola
 Brilliant
#220378
Se strinjam z izbiro rolerjev iz serije fitness, ali za večje hitrosti iz serije 100mm...priporočam pa Powerslide...zadnja leta tudi na vseh testih zasedajo prva mesta.
 Brilliant
#220400
Se strinjam z izbiro rolerjev iz serije fitness, ali za večje hitrosti iz serije 100mm...priporočam pa Powerslide...zadnja leta tudi na vseh testih zasedajo prva mesta.
 Pameten16
#220432
Brilliant napisal/-a:Se strinjam z izbiro rolerjev iz serije fitness, ali za večje hitrosti iz serije 100mm...priporočam pa Powerslide...zadnja leta tudi na vseh testih zasedajo prva mesta.

Ok ko grem v BTC naslednji teden se pozanimam. Sem pa pogledal spletno stran http://powerslide.de/2010/powerslide/ps_fitness/index.php?cont=sk_phz6&nav=n_sk če se ne motim misliš tele. Prodajalci me bodo prepričali ali pa odvrnili od nakupa.
 Brilliant
#220873
Res je ja....te sem imela v mislih. Jaz imam z njimi super izkušnje....res si vzamejo čas in do potankosti vse razložijo.

Moram pa priznati, da se zadnje dni navdušujem tudi nad Nordic izvedbo rolerjev. Ima kdo kaj izkušenj s tem?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA