vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

 bosa_noga
#320415
Pozdravljeni,

prosim za pomoč.
Sem rekreativen tekač: 3 sezone skejtinga, višina 175, teža cca 70+/-kg in kupijem novo ali rabljeno opremo. Smuči in vezi.do nekje ranga 150eu.
Zanima me sledeče:

1. - Tekaške smuči LS Skatecut z vezmi R3 Skate za 119eu link
ali
2. - Fischer RCS carbon lite cold z vezmi za 150eu
ali
3. - Tekaške smuči CRS Skating Vasa (link)
ali če mi svetujete kaj drugega.

trenutno niham med 1 in drugo opcijo. ali so 1. toliko slabše v kvaliteti od 2. da se jih res ne splača kupit, ali je kvaliteta prakitčno ista....ne znam presoditi ali kupiti višji cenovni rang in dobiti kvaliteto, ki je nikoli ne bom izkusil ali.... Gre se za to, da ne bi nekaj preplačal če ni potrebno, saj živim v duhu varčevanja:)

hvala vam
 #12
#320418
Govoriš o razliki 30 EUR. Opremo boš imel...večno. 30 EUR/5 let je 6 EUR na leto... o čem se torej pogovarjamo? Jaz še danes kot kamnožerke (drugi par smučk za slabe razmere) uporabljam fischerce, stare 20 let. Je pa res, da so elastičnost že izgubile. Ampak služijo namenu.

2. opcija je gotovo boljša smučka. Lažja, hitrejša itd. Če je rabljena, je potrebno pogledati, kaka je drsna površina. Kak ris sem ali tja te verjetno ne bo motil (ker boš na novih jih takoj, če ne prej pa marca naredil sam). Jasno, če je razdrajsana, potem vsekakor opcijo 1 (ki je nova).

Če je druga rabljena in prva nova, potem je dizajn tisti, ki vsekakor prevaga k odločitvi za 1.:)

Če si telesno dobro pripravljen, boš cenil 2. opcijo (in boš tudi vedel, zakaj jo kupiš).

Zagotovo bo sedaj odločitev lažja:)
 #12
#320419
Še to. z 2. opcijo je na neurejenih (zasneženih) podlagah težje teči (po mojih izkušnjah-zaradi luknje, ki ti meče sneg na smučko).
 bosa_noga
#320422
ja. vem da razlika v denarju ni velika, saj na koncu se bom seveda sam odločil....
rad bi slišal samo argumente pro in kontra za eno ali drugo ali tretjo...pač, da tisti, ki dlje časa tečejo in se spoznajo na te zadeve povejo zakaj je ena boljša od druge...(kako drsi, kako se obnaša na različnih podlagah snega-tečem na pokljuki, logatcu, ratečah, kjer so načeloma urejene proge...)

dizajn-nisem občutljiv. vse so mi lepe
tekalna? površina-sedaj sem imel fischer rcs in so šibale precej bolj gladko kot kolegove (en drug model fišerk), kar mi ustreza ker bolj drsi
luknja v smučki-ok, s tem nimam izkušenj. Če zapade nekaj cm na urejeno progo, kaj to se res potem že takoj občuti in je težje tečt?
trdota smučke-kondicijsko se trudim biti pripravljen skozi celo leto (tek, kolo...) tako da se kar gonim in se ne šparam ko tečem na smučeh...

tko na hitro...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA