vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

Uporabniški avatar
 ifo
#115385
Pozdravljeni,

mi lahko kdo prosim sporoči, kakšno je stanje tekaške proge na Arehu? Je napovedan topel vikend (tudi do sedaj ni bilo kaj preveč mrzlo) in me zanima, če se sploh še da (splača it) teči, ali pa se je sneg že preveč stopil? Mogoče tudi kakšen podatek za Roglo?

Hvala.
Uporabniški avatar
 Z*
#115412
V sredo popoldne so bile še zelo dobre. Celo prometne znake so postavili, proga je popeglana, klasika potegnjena. Proga je sicer zelo trda, sneg hiter, na par mestih so rjave lise, a se jih da obvozit, zato ne motijo. Skratka čisti užitek. Porcija svežega snega bi bila seveda silno dobrodošla, sicer bo veselja kmalu konec.
Uporabniški avatar
 S*
#115429
Če pa greš slučajno dol po alpski progi, pa pazi na ledene zaplate oz. ponekod se jim sploh ne da izognit. Tam je bil spust kar adrenalinski (za tekaške smučke se ve).

:D
Uporabniški avatar
 dexi27
#116069
Lep pozdrav, v nedeljo se na Arehu pripravlja tekma, ki po zagotovilih organizatorja bo, me pa vseeno mal skrbi kake so snežne razmere, glede na to, da sem danes bil na Rogli pa je zelo toplo me zanima kolk je snega na Arehu.
Hvala za informacijo!
 zigi
#116093
poglej na ta naslov-http://www.pohorje.org/default.asp?id=761
in se prepričaj na lastne oči.
Vsaj po moje če se ti smučke malo smilijo ni pametno gor it. :roll:
Uporabniški avatar
 dexi27
#116105
Ja slike sem tud jaz videl, me pa zanima, če je kdo bil gor pa sprobal progo včeraj ali pa jo bo danes informacije s terena bi bile dobrodošle
Uporabniški avatar
 Sebi
#116123
Sveže informacije iz prve roke: prvi del je bolj kot ne kopen. Zadnji del kopen in leden. Na progi ogromno kamenja in druge nepotrebne šare (beri: storžev, vej, itd.). Nič več ne pomaga, da imaš smučke v nulo namazane... Konec za letos... :cry:
Uporabniški avatar
 markor
#116131
Oj,
danes so gor imeli igre "komunalci", tekli so 4km krog.
Jutri bi naj tekma bila, teklo bi se naj "dolgi krog", kjer manjka snega (baje predvsem spust iz Žigarta) bi naj na progo nametali sneg.. tolko vem jaz.
lp
m
Uporabniški avatar
 Sebi
#116159
Ja, komunalci smo včeraj gor imeli igre. tekli smo 4 km krog. Sneg so nam z lopatami nametali na progo, kamenje pa pobrali...
Kot sem že rekla: konec za letos...
Uporabniški avatar
 ifo
#118212
Kakšno je kaj stanje? Je bil kdo čez vikend gor?
Uporabniški avatar
 Kokiii
#118219
Jaz sem bil v soboto in je bilo porazno. Bil sem zjutraj ob 9 in je bila bolj ali manj cela proga v ledu, vsaj tisti prvi del, dalje niti nisem šel. Kasneje ko se malo otopli, je ta led verjetno sama voda. Pol je pa še v tem ledu ogromno zmržnjenih kamnov in vej, tako da do naslednjega snega odsvetujem.

Jaz sem prevozil samo tisit mali krog (600m) in zdaj moje smučke zgledajo kot da bi se pelal po asfaltu...
Uporabniški avatar
 ifo
#119130
Sem danes zasledil na spletni strani "Pohorja", da naj bi bila tekaška proga urejena. Lahko kdo to potrdi? V kakšnem stanju je?
Uporabniški avatar
 marčni zajec
#119151
tudi mene zanima če je kdo bil te dni gori.
(ker na tisti strani piše tudi, da je na pohorju 50cm snega in da je od bellevueja do arene 10km dolga smučarska proga)
Uporabniški avatar
 dexi27
#119152
To pa tud mene zanima, je pa nekaj drga ziher na Rogli je snega za enkrat še dovolj, pa tud proge so zgledno urejene to pa je iz prve roke, tak da mogoč probate tam.
Pa veli užitkov na snegu, čeprav imam občutek, da se počas sezona končuje.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA