Traili za mlado in staro od 1 - 100km: MINI GM4O 1 -3km, GT 12 km, GM4O 42km in UPT 100km. Tretji vikend v juniju je Podbrdo center gorskih tekov. Vse od dogajanju tudi v tem forumu.

Moderatorji: Jožko, Tedi, klavdija

#269288
Spoštovani!
Leto se izteka in praznično vzdušje je že skoraj na vrhuncu. Da leto zaključimo in naredimo načrte za prihodnjost, vam poklanjamo odprte prijave na 11. Gorski Maraton 4 Občin. Vse informacije na uradni strani prireditve http://www.gm4o.si
Mirne in vesele praznike vam želi ekipa GM4O.
#269803
Pozdravljeni v Novem letu, ki je prehitelo starega na celi črti :D Seveda je bilo vmes predvsem pa v zadnjih dneh starega veliko okrepčevalnic takih in drugačnih. No sedaj je s tem konec, treba bo poprijeti za delo tako in drugače, kile dol in veselo v breg da bo teklo od glave. Potem pa bo šlo ja čez uro resnice, da se bo kar kadilo za nami hehe :D
No šalo na stran, prijave so odprte in prijatelji GM4O in seveda tudi drugi se pridno prijavljajo na maraton, ki se bliža in kar prehitro bomo spet skupaj.
Seveda vsem TFjevcem želim veliko zdravja, dobre volje in vsega kar sodi zraven v letu 2012 :D
#270662
Pozdravljeni!
Novost letošnjega GM4Oja bo OTROŠKI GM4O :D Seveda bo tudi otroški imel vse značilnosti starejšega brata z uro Resnice in vsem kar sodi zraven. Start otoškega GM4Oja bo okoli 10,00 ure tako, da bo končan pred prihodom prvega tekmovalca iz tazaresnaga teka :D
Start in cilj bo na enem mestu v Podbrdu. Tudi majhnim tekačem bomo zagotovili vse, kar velikim. Se pravi prehrano na poti (okrepčevalnica) po teku, majico in medaljo za udeležbo.
Tako, toliko za enkrat več pa kmalu v razpisu za otroški GM4O. Lokalni tekači se že pridno pripravljajo in upajo na najboljše rezultate :D
Vabljeni vsi, ki imate otroke in vaši otroci tečejo bo zanimivo :D
#270872
Obisk organizatorjev grand Prix of the Nations 2012 v Barceloni

V petek 27.1.2012 smo organizatorji GM4Oja obiskali organizatorje MNRIC v Barceloni. Njihova ponudba za sodelovanje v pokalu grand Prix of the Nations 2012 je bila za nas, kar uganka. Nekaj časa smo se o vsem dogovarjali na običajen način preko elektronske pošte, ker pa nam veliko stvari ni bilo čisto jasnih, smo se odločili, da organizatorje obiščemo na sedežu njihove ustanove.
Na letališču nas je pričakal sam predsednik tega združenja gospod Francesc Serra in nas odpeljal v hostel, kjer so nam rezervirali in uredili prenočišče za čas našega obiska pri njih.
Ker smo imeli sestanek šele naslednjega dne ob 17,00 smo dan izkoristili za ogled znamenitosti v Barceloni. Na hitro smo si ogledali Olimpijski stadion, nekaj stvaritev priznanega arhitekta Gaudí – ja in seveda povohali pridih morja na obali pod spomenikom znanega pomorščaka Kolumba, poizkusili nekaj domačih specialitet in ura sestanka je bila tu.
Z gospodoma Francescom Serra in Lluisom Aloiy Barguetom smo se sesatali v pisarni zveze, ki vzklajuje delo v pokalu MNRIC. Zanimivo je tudi to, da oba gospoda delate vse te stvari popolnoma prostovoljno, gospod Serra pa pokal celo sponzorira. Natančno so nam razložili sistem in vse ostalo, kar je ob udeležbi v tem pokalu potrebno upoštevati. Kmalu smo ugotovili, da zadeve niso tako zahtevne, kot smo si predstavljali sami. Združenje je usmerjeno v v popularizacijo gorskega teka, ki ima prav tu v Katalonji bogato tradicijo in ne v profesionalnost tega športa. Tudi vse ostale zadeve glede organizacije so bile za nas sprejemljive tako, da smo z veseljem sprejeli povabilo za sodelovanje v družbo eminentnih gorskih tekov v Evropi.
Spoznali smo nove preproste, prijetne ljudi, ki enako razmišljajo in z isto pozitivno energijo delajo na področju gorskih tekov. Predstavili lepote naših krajev in seveda našega GM4Oja, ki ga kljub vsem napredkom želimo ohraniti prijetnega za naše udeležence tekače od kjer koli bodo prišli v našo prelepo Baško Grapo.
#273415
Pozdravljeni!
Tudi na veliki GM4O prijave, kar lepo po pameti potekajo vsak dan je kakšna več :D časa za temeljite priprave pa tudi je še nekaj. Lahko pa vam povem, da je proga iz Petrovega Brda preko sedla čez Suho za enkrat še neuporabna, kajti višje v hribih je še sneg, ki se predira, grebeni pa so spihani in ledeni, zato obisk na tem delu ne priporočamo. Lahko pa se odpravite iz Petrovega Brda do sedla vrh Bače vas Bača, Kacenpoh, Kalarsko brdo in naprej do Hudajužne. Se pravi po JUŽNI OBVOZNICI. Pot čez Durnik in naprej na Porezen pa je tudi še v snegu, ga pa pobira iz dneva v dan. Mislim da ga avgusta sploh ne bo več, vsaj na trasi ne hehe :D
#275398
Do konca meseca se je še možno prijavit po najnižji tarifi... http://www.gm4o.si/sl/info-za-ekipe.html

Več o stanju na progi pa se najde na FB http://www.facebook.com/#!/groups/113362340511/

Jožkotove zadnje info s proge:
opozorilo, da se tukaj še NE hodi bo dobra. Snega v zadnjem delu do sedla čez Suho je še preveč. Razmere so še popolnoma zimske:)
Pod listjem se ob robu poti skriva led, ki zna bit nevaren:)
V senčnih legah se še skriva sneg. Po grebenu Koble:)
#275697
Pozdravljeni!
Hvala lepa za posredovano poročilo s FB na TF :D
Vse, kar je napisano drži. V dolini je že prava pomlad na senčnih legah za Šoštarjem in Kontnim vrhom pred sedlom čez Suho pa je še prava pravcata zima. Snega je še kar nekaj, zjutraj pomrznjen, čez dan pa se vdira do riti. Pri ogledu prejšnji teden sem že kmalu na začetku snega obupal in raje obrnil. Je pa tako, da je res šele konec marca in v pravih zimah je kar nekaj snega zapadlo šele v tem času in prav zato ni še potrebno hiteti z ogledom proge na tem delu. Proga je dovolj dolga in si jo lahko ogledate na drugih delih, ki pa so že v celoto kopni in prav prijetni za hojo ali tek, seveda če odštejemo strmino, ki je na progi GM4Oja ne manjka.
Tudi to drži, da je možno cenejšo štartnino vplačati do 31. marca od tu naprej pa 5€ dražje.
Prisrčen pozdrav vsem :D in dobre priprave na GM4O vam želi pripravljalna ekipa GM4Oja.
#276153
Pozdravljeni!
4.4.2012, 73 dni pred pričetkom GM4O, 158 prijavljenih. Povečuje pa se tudi obisk na strani http://www.gm4o.si/, kar nas zares veseli. Baška Grapa Vas pričakuje :D
Razmere na trasi pa zaenkrat še nespremenjene, konec tedna pa nam napovedujejo celo sneg do nižin. Ja zima še ni pomedla pred svojim pragom :D
#276608
Pozdravljeni :D
V zadnjih dneh je v gorah nad Baško Grapo zapadlo od 20 do 30 cm novega snega. Razmere za ogled proge niso primerne, predvsem na delu od Koble do sedla čez Suho. Sneg se ni sprijel s podlago in obstaja velika nevarnost snežnih plazov. Sneg je tudi na Poreznu vendar razmere tu niso tako kritične, je pa treba previdno tudi na tem delu.
Za ogled, kakor tudi za urejanje bo treba še počakati kak mesec. Kakor smo napisali že prej, so drugi deli proge kopni in primerni za ogled. Želimo vam dobre priprave in obilo dobre volje, ki je v teh časih ne sme zmanjkati :D
#276617
Pa še nekaj sem pozabil :D
Zdej je pa že uradno - v Baški Grapi se je zgubil Velikonočni zajček. Ga bomo kar udomačili in porabili za letošnjo GM4O. Se pravi - letos bo prvič na GM4O tudi zajec. Je rekel, da bo premagal progo v 6ih urah. Lahko se mu pridružite, bo dobro viden.
No vsi interesenti, pozor na velikonočnega zajčka :D
#277012
VABILO MUZIKANTOM VSEH VRST :D
Prisrčno vabljeni na tekaški dogodek GM4O! S seboj prinesite svoje inštrumente in z vašo muziko spodbujajte naše tekačice in tekače na Vam dosegljivih odsekih proge. Pred svečano razglasitvijo pa bi zaigrali na prireditvenem prostoru ali kjer koli v kraju samem. Dobre hrane in dobre kapljice vam nebo manjkalo to vam obljubim. Seveda pa bi bila Vaša najava več, kot dobro došla.
Pokažimo svetu, da smo Slovenci tudi v težkih časih veseli in dobri gostitelji :D
Za vašo udeležbo na našem maratonu se vam že v naprej zahvaljujemo :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA