Traili za mlado in staro od 1 - 100km: MINI GM4O 1 -3km, GT 12 km, GM4O 42km in UPT 100km. Tretji vikend v juniju je Podbrdo center gorskih tekov. Vse od dogajanju tudi v tem forumu.

Moderatorji: Jožko, Tedi, klavdija

#57267
Hojla spoštovani prjatli!
Upam,da mi upravljalci foruma nebodo zamerili,ker na tekaškem forumu odpiram temo o turni smuki.Če sam malo omilim zadeve je vse na trasi GORSKEGA MARATONA 4.OBČIN.
Danes sem otvoril sezono,z eno res turbo turo.Časa ni bilo veliko,tema pa je že okrog pete.Z Podbrda po naši strani pod Lajnar,se pravi do Kovc to bo tekačem bolj znano.
Nekaj neverjetnega,take vživancije že dolgo ne,je pa res,da so mi hribi že kar zelo manjkali.Skozi zimsko pravljico sem hitel po lepo speljani mulatjeri.Vse prav vse je odeto z debelo snežno odejo in sledov življenja,še živali se potuhnejo v tople kotičke pod košate smreke in uživajo.Sam pa sem tudi užival z svojimi mislimi,ki so se mi motale po glavi,spomil sem se foruma pa spominskega pohoda za nekom,ki ga nisem poznal,pa sem se ga nameraval udeležiti.Tudi na Tomaža sem se spomnil,ko sem tako letel proti hribom v nekem posebnem zanosu.Pa na nežko sem se tudi spomnil in na njeno novo turno opremo,ki se lepo pridno greje doma v omari(se hecam)Pa na mojega soborca Duškota sem večkrat pomislil.Lepo bi bilo opraviti,kaj skupnega stari!Za vse pa je zmanjkalo časa.Prehitro sem bil nazaj v dolini.Pa kaj hočemo jutri bo še en dan in zima bo tudi še kaj dala od sebe.V mislih sem obdelal celo progo maratona in ugotovil,da bomo zimsko ponovitev letos uspeli opraviti.Snega je v hribih ogromno za ta čas.Na 1000m n.v. lahko tudi do 70cm višje pa tudi več.
To je bil res lep popoldan.Počakal sem sončni zahod in v mraku odsmučal po smeri pristopa.
Lepo se imejte in vživajte,kjer koli boste.Za vse vas pa je vžival Jožko
Uporabniški avatar
 Dušan
#57273
Hojla Jožko!

Ti prekleto zavidam, da imaš vsak dan od jutra do večera hribe pod nosom! Vse tiste stezice poznam in si hudičevo predstavljam, kako lepo je, ko jih zima pokrije z belim pregrinjalom! Verjamem, da si užival !!! ... ne vem pa, če so občutke s tabo delile tudi živali?!?

Snega je letos za ta čas res ogromno! Tam na vrhu grebena in zadaj na Soriški planini ga je baje okrog 130 cm. Koliko pa je že splazilo? Celoten maraton bi bilo verjetno v tem trenutku nevarno ponoviti?! Tisti del od Koble do Črne prsti zna biti problematičen?!

Pozdrav v Grapo!

Dušan
 Jožko
#57279
Hojla!
Ej moj prijatelj,sem vedu,da te bom zrajcov s tem prispevkom o turni smuki,po prelepih,skritih stezicah v okolici Hobe in Kovc.Res je bilo lepo in privoščim tudi tebi nekaj teh užitkov,ki jih pa ti res nimaš tako pri roki.Pa kaj hočemo ne moremo imeti vsega,ne bi bilo zanimivo.
Ponovitev maratona v teh razmerah,ne bi bila pametna,še več bila bi zelo nevarna.V Lajnarju grmijo plazovi in tudi od Kovc do Vrh Bače ni prav zdravo hoditi,pa tudi naprej ne.Počakajmo ,pride čas tudi zato.Pašto,sem pa včeraj že naročil!
Duško rezerviraj si soboto 17.12.2005 za sestanek našega odbora.
Lepo se imejte in uživajte,kjer koli že boste,pa lep pozdrav iz Baške Grape Jožko
 Jožko
#57439
Hojla!
Lep pozdrav ,vsem bralcem foruma in seveda tudi vsem ostalim.V naši novi rubriki opisujemo tudi vtise z turne smuke.Mogoče koga navdušimo tudi s to prekrasno disciplino smučanja.
Današnjo turo smo pričeli v prekrasnem sončnem jutru,ki je kazalo da bo vsaj dopoldan lepo.Z avtom smo se odpeljali na planino Stador in od tam naprej lepo peš,seveda z smučmi na nogah. Naš cilj je bila Kobilja glava,hrib nad vasjo Ljubinj.Na tem hribu je imel svojo opazovanico general Borojevič med prvo svetovno vojno. Hoja,kar prijetna,tudi vreme še vredu.
Po kašni uri hoje pa nas je zagrnila megla tako,da se skoraj nismo videli.Razmere so postajale vedno bolj zimske,mi pa smo še kar vstrajali.Naša novinka se je kar dobro držala,prvo lekcijo je osvojila in to z petico.Smučanje navzdol,pa ni bilo preveč prijetno,tako da smo se nasmejali,ko smo se pobirali iz globokega snega.
Na splošno pa krasen dopoldan in najbolj mi je bilo všeč,da je Nežka preizkušnjo prestala brez slabe volje in jamranja.Vsak začetek je težak in kdor ga takega ne vzame hitro tudi obupa.
Preživeli smo lep dopoldan v pravi zimski pravljici.
Lepo se imejte in vživajte,kjer koli že boste! Jožko
 Jožko
#57575
Hojla!
Zima nas je bogato obdarila s snegom,pri nas so res skoraj vse poti že iz doline proti hribom zasnežene in lepo prehodne s smučmi.Samo kakšen od pohodnikov nam pokvari Špuro,pa kaj hočemo vsak si spomaga kod more.
Po službi ni ravno časa na pretek,dve uri se ga pa da vkrasti in to je bilo ravno dovolj za pohod na KUP.Hribček nad Podbrdom (1050m.n.v.)ki me vabi vsak dan.Zjutraj,ko odprem okno pogledam naravnost vanj.Danes pa je bil še posebno lep v prekrasnem sončnem zahodu.Doživel sem ga tako kot bi ga čutil čisto od blizu.Sedel sem na vrhu ob leseni hiški se grel na soncu gledal po prelepih hribih odetih v debelo snežno odejo in sanjaril tako živo,da sem si rekel:"ej stari bo treba proti domu,če ne bo tema."
Potem pa smuk v dolino,petnajst minut pa sem doma,ja to je res pravljica.
Lepo se imejte in vživajte kjer koli že boste hodili po tem lepem svetu,pa lep pozdrav vam želi Jožko
Uporabniški avatar
 Dušan
#57611
Hojla Jožko!

Tam pod Kupom smo včasih šmarnice bral!
Kaj je to tek in kaj turna smuka ... v tistih časih pojma nisem imel, čeprav ni bilo dneva brez "teka" ... in so bili tisti bregovi presmučani podolgem in počez!

Pozdrav v Grapo!

Dušan
 Jožko
#57707
Hojla!
Lep pozdrav vsem prijateljem turnega smučanja v tej rubriki.
Sobota in nedelja je bila v tem stilu,sobota pod Kriško steno,danes po kosilu pa še vzpon na Porezen in prekrasna smuka do Trtniške planine pa še vzpon na Dravh.Z vrha pa smuka,da lahko vriskaš celo pot.Seveda je treba celo pot tudi paziti na polno odpadlih vej na snegu in seveda tudi tistih,ki so še na drevesih,močan veter je naredil svoje.
Smučarija po naših gozdovih je fantastična,zato je sedaj čas za te aktivnosti.Pri nas je prava zimska pravljica in jaz jo,kar dobro izkoriščam,včasih se mi pridružijo še prijatelji-ce,in veselo vriskamo po strmih bregovih naših prelepih gora.
Lepo se imejte,pa lep pozdrav iz zasneženih hribov Baške grape vam želi Jožko s prijatelji!
 Jožko
#57874
Hojla!
Lep pozdrav vsem prijateljem,smučarjem in občudovalcem gora odetih v snežno odejo.Prelep zimski dan, obsijan z soncem bo ostal v mojem spominu zapisan kod do sedaj že mnogi drugi. V prelepi zimski idili sva z prijateljico Nežko prehodila, presmučala progo od Vrha Bače do Koble. Snega je za ta čas kar veliko in smuka je res enkratna.
Začela sva na Soriški planini in preko Možica do Vrha Bače naprej na Koblo in potem vriskajoče skozi glih prav redek gozd na smučišče KobleII in do Boh. Bistrice.
Povem vam res je bil pravi turno smučarski dan.Tudi Nežka že dobro obvlada smučanje po gozdu(če ni pregost),drugače pa sploh nima več problemov.Vsi ki se boste potikali po naših krajih se oglasite pa rečemo kakšno na temo turne smuke.
Lepo se imejte,uživajte kjer koli že boste vam iz Baške Grape želi Jožko
#58016
Hojla!
Sedaj pa je prišel čas za zimsko ponovitev MARATONA 4. OBČIN. Razmere so zelo v redu,tudi snega je dovolj. Višje v hribih je vse OK,iz Oblok v Hudajužno pa bo treba po suhem, če ga nam kaj ne zapade.V nedeljo obetajo nekaj novega snega, kar bi nam lahko prišlo zelo prav.
Pohod bi organizirali PRVO SOBOTO V JANUARJU 2006. Vse ostale napotke in seveda pojasnila dobite na teh straneh.Potrebno pa bo svojo udeležbo tudi najaviti.
Pohoda ne priporočamo začetnikom, vsi morajo obvladati vsaj nekaj turnosmučarskega znanja. Smučanje po strminah Porezna in Črne Prsti je lahko nevarna in jo ne priporočamo začetnikom.
Pohod bo trajal cc 8 do 10 ur,seveda so všteti tudi postanki. Na vsaj treh krajih bomo organizirali tople napitke in po možnosti tudi kaj za pod zob. Vse ostalo pa morajo imeti udeleženci sami v nahrbtniku. To bo prava turno smučarska tura, da po vseh praznikih očistimo telo in duha.
Turo pa bomo začeli in končali v HUDAJUŽNI pri RENATI. Tam bomo opravili tudi analizo ture in ostalega dogajanja.
Toliko za enkrat vse ostalo pa v nadaljevanju.Prosim za prijave,kar na tej strani.Spodobi se,da se kod organizator prijavim: Jožko 1
Pa lep pozdrav vsem iz Baške grape želi Jožko.
 Jožko
#58123
Hojla!
Sneg nam je lepo pobelil naše dobrave,ravno prav za dobro smuko po naši progi. čakam še nekaj prijav predvsem tistih s katerimi smo se že prej menili o zimski ponovitvi. Povabili smo tudi gorske reševalce iz vseh treh postaj. Toliko za enkrat, pa lepo se imejte kjer koli že boste vam želi Jožko iz Baške grape!
Uporabniški avatar
 žine
#58130
Žine 2.
Uporabniški avatar
 Dušan
#58143
Hojla Jožko!

Vidim, da migaš! Sem včeraj sprobal naše strmine! Podlaga je bila ok, danes pa so razmere verjetno čisto drugačne! Nov sneg daje upanje, da bo trasa maratona zasnežena tudi v dolini?!

Evo ... tretji kandidat za 1. zimski maraton štirih občin. Upam, da se bo izšlo! Malo me jebe oprema, a bom že našel rešitev!!!

Pozdrav ... tja med gore ...!

Dušan
 Jožko
#58158
Hojla Duško!
Lepo da si se oglasil, sem te že malo pogrešal. Ja res se nam kažejo kar dobre razmere, če ga nebo preveč nasulo še po novem letu je napovedano sneženje. Če bi ostalo tako bi bilo super. Sem šel danes skozi Hobo do Kovc ti povem stari PRAVLJICA !Vse je zasneženo in taka tišina,da sem komaj upal dihati. Kje si se pa ti potepal ali si bil na Črni Prsti? Ja Dušan upam da se nas oni tam zgoraj usmili in nam nakloni malo vremena in nekaj dobrih razmer za prvo zimsko ponovitev GORSKEGA MARATONA ! Še to ti povem,da že iščem dobro ekipo za okrepčevalnico,da se bomo lahko okrepčali in še odpočili oči na kakšnem lepem dekletu. Udeleženci bodo verjetno samo moški in saj si predstavljaš kako je celo pot hoditi za kakšnim krivim moškimi nogami, dolgčas te prime stari moj(se hecam).
Lepo se imej, pa lep pozdrav iz prelepe v sneg odete Baške grape Jožko
 Jožko
#58260
Hojla!
Lep pozdrav vsem uporabnikom TF in seveda tudi vsem naključnim bralcem iz Baške grape, ki je res tako obložena s snegom da komaj še kam vidimo. Pravljica je res popolna,splužene ceste z visokimi snežnimi zidovi, da se voziš kakor po stezi za bob. Povsod pa vlada prava tišina v pričakovanju novega leta. Popolno nasprotje od velikih urbanih naselij, kjer se vse sveti in svetlika že kar nekaj časa.Tudi po temu se razlikujemo od drugih in prav je tako!
Smuči lahko pripnem pred že pred blokom in jih snamem na vrhu Porezna,ali kje drugje res prava fantazija pa smuka v dolino, ko ti pršič zakriva pogled in ti brije okrog ušes.
Dragi prijatli to so dobrote, ki jih imamo na našem koncu in hvala bogu se jih neda kupiti, za prjatle pa so vedno na voljo samo pokličite pa se dogovorimo za kakšen lep zimski vzpon, seveda brez smuči to ni možno.Lep sneženi pozdrav iz pravljične Baške grape vam pošilja Jožko
 Jožko
#58282
Hojla!
Danes dragi prjatli pa je naša turno smučarska ekipa doživela prekrasen dan, ki ga res lahko imenujemo pravljica. Pohod na Porezen je bila fantastična avantura. Povem vam snega je toliko, da smo komaj prigazili do vrha Slovenskega Kupa.Tam je padla odločitev, da do vrha ne gremo in da se raje vspnemo še na Hoč.In to je bila prava odločitev. Smučanje do kmetije Podhočar po metrskem pršiču skozi odrasel bukov gozd je bila poezija, bila je kod najlepša glasba Dunajskih simfonikov. Resnično smo doživeli dan, ki je vreden zapisa na forum.
Jutri je še en dan in upam, da bo vsaj malo podoben današnjemu.
Lepo se imejte pa lep pozdrav vam pošilja Jožko iz Baške grape!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA