Traili za mlado in staro od 1 - 100km: MINI GM4O 1 -3km, GT 12 km, GM4O 42km in UPT 100km. Tretji vikend v juniju je Podbrdo center gorskih tekov. Vse od dogajanju tudi v tem forumu.

Moderatorji: Jožko, Tedi, klavdija

 Jožko
#140082
Pozdravljeni!
Danes prav kratko poročilo o včerajšnji avanturi, ki smo jo končali danes.
Spoprijeli smo se s potjo dolgo slabih 100 km, višinsko razliko pa bomo še izmerili.
Obiskali smo župane vseh štirih občin po katerih mejah poteka maraton. Začeli smo tam, kjer se vse začne in konča na Petrovem Brdu in krenili po trasi maratona do sedla vrh Bača. Tu pa desno za Malim vrhom na smučišče Kobla in naravnost v Boh. Bistrico. Sledil je tek po cesti do jezera in vzpon na Rjavo skalo, naprej na Orlove glave in proti vrhu Vogla. Tik pod vrhom smo prešli na Primorsko in nadaljevali do koče na planini Razor. Spust v Tolminske Ravne, Zadlaz v Tolminska korita, Tolmin, Most na Soči, Slap ob Idrijci, Dolenja Trebuša, Želin, Cerkno.
Iz Cerknega pa skozi vas Labinje, gorenji Novaki na Razpotje in naprej mimo Vrhovca do Jemca. Spust v Žago in po cesti nazaj na Petrovo Brdo.
Za pot z vsemi postanki smo porabili 20 ur.
V ekipi je sodelovalo 11 članov, ki smo skupaj začeli in tudi skupaj končali!
Seveda je bila tu še naša spremljevalna služba Dorica in Jelka, breh njih bi nam trda predla.
Ekipa je delovala, kot dobra Švicarska ura, samo tako smo lahko skupno končali projekt.
V ekipi so sodelovali: Jožko Dakskobler, Martin Štendler, Slavko Prezelj, Florjan Kovačič, Milan Kogoj, Šturm Vencelj, Jože Jensterle, Sandi Močnik, Uroš Štremfelj, Jani Marn in Janez Udovič.
Vsem se zahvaljujem za res izredno ustvarjeno vzdušje, ki ne more drugače, kot obroditi sadove.
Bolj podrobno poročilo pa, ko se malo zbistrijo misli.
Hvala vsem za res srčno sodelovanje pri tem projektu.
Vidimo se v naslednji vojni!
Uporabniški avatar
 vencelj
#140086
No, no, to sem čakal: da s poročilom prične kdo, kaj bolj kompetenten od mene. Pa je le prišlo!
Zelo sem vesel, da sem bil lahko član take ekipe na tako lepi in zahtevni poti. Jožko si je spet vse dobro zamislil in odlično speljal. Še vreme nam je služilo, da bi težko bolje, torej ne sonca, da bi bilo prevroče, dež je pa padal tudi samo v zadnjem delu, ko je bilo itak že vseeno. Ima Jožko verjetno tudi tam gor kake veze...
Trasa se je v najvišjem delu dvignila na skoraj 1900 nmv, od tam pa spust v Tolmin, na 200 nmv...
Razdalja je za več kot enkrat presegla mojo dosedanjo najdaljšo, zato je bilo to zame še posebno, zgodovinsko doživetje :D

lp, vencelj
 klopotec
#140087
Uf, super, super. Dobri ste. In to v 20 urah. Čestitke
 aleksander
#140110
Ko sem se zjutraj ob 7 zbudil,skoraj nisem mogel verjeti.Po moji najdaljiši kilometrini premagani v enem kosu sploh ni bilo kakšnih posebnih bolečin.Le malo težje sem se "pobral " iz postelje.Saj ste večinoma vse napisali,vidi pa se koliko človek v pravi družbi in dobri organizaciji resnično zmore.Hvala vsem......

LP Aleksander
 Jožko
#140177
Ja če mi uspe še nekaj več o naši poti. Na celi poti je ekipa res delovala kot bi tekli skupaj že več let. Ravno tako je do sekunde točno opravila svojo nalogo oskrbovalna služba (Dorica, Nežka in Jelka)
Ob 6,00 štart v grmenju in krajši plohi, kot da ni nič tečemo naprej in se ne ustavimo pred Bohinjem. Sprejem pri županu je bil res prisrčen, Župan nam predlaga prevoz do pod Vogla in z gondolo naprej na njegove stroške. Z rahlim posmehom se mu zahvalimo in veselo odjadramo naprej.
Vzpon na Rjavo skalo do koče Merjasec, kot po maslu v 1,30 smo pri "šanku" kapučin nam dobro dene.
Orlove glave, pod Šijo proti vrhu Vogla skupina gre, da je le kaj. Ljudje so nas začudeno gledali in se čudili kako, da gre tako hitro. Marsi komu to ni bilo jasno, pa preden je uspel, kaj vprašati skupine ni bilo več.
Pod vrhom Vogla se spustimo na Primorsko do koče na planini Razor. Prisrčen sprejem osebja, dobri skutni štruklji in še bi se kaj našlo in že hitimo proti Tolminskim Ravnam, kjer nas dočaka frajtonarca in prisrčna dobrodošlica Jelke in njenih domačih. Škoda , da ni časa za kaj več kot za kavico.
Proti Tolminu jo uberemo skozi Zadlaz, Tolminska korita, kjer nas počaka Janko in Petra, prijetna družba pri Palukču in seveda Dorica z okrepčevalnico in majicami narejenimi samo za to priložnost. Skozi Zatolmin in že smo v centru mesta pred Tolminskim muzejem, kjer se na kratko ustavimo pri Županu Urošu. Polni smo volje in moči zato kar nadaljujemo proti Mostu na Soči in Slapu ob Idrijci mimo Kosmačeve domačije do Dolenje Trebuše, kjer nas čaka slastna juha v gostilni pod Koritom. Prijazna Marjetka nam vlije spet novih moči in naslednjih 10 km po cesti odtečemo kar v tekmovalnem ritmu. Dorica z njeno okrepčevalnico pa nas počaka res povsod tam, kjer jo potrebujemo.
Končno Cerkno, vse poteka po prej zamišljeni časovnici in tu se radi odzovemo povabilu cerkljanskega Župana Jurija, ki nas povabi v hotel, kjer se okrepčamo in napolnimo baterije za strm vzpon na Razpotje, ki ga je skoraj 800 m. Pa kaj hočemo je že tema in klanca ne vidimo naše misli so usmerjene samo naprej. Kadar je najhujše se v taki skupini vedno najde kdo, ki razvedri vse ostale in tako je tudi v naši. vedno je bil kdo, ki nam je lajšal težave.
Končno najvišji zadnji vrh in že smo v občini Železniki, kjer nas čaka župan Mihael Prevc. V prijetni gostilni pr Jemc pospravimo dva narezka, kot za stavo. Ob prihodu v občino Železniki pa nas je pričakalo pravo neurje z močnim vetrom in dežjem, ki nas poslej spremlja vse do konca na Petrovem brdu.
Na Petrovem Brdu pa močan veter in dež, tako da za proslavljanje ni bilo časa. Stiski rok, nekaj prisrčnih besed in 11 jeklenih mož se je po 20 urah teka in hoje odahnilo. Še le danes, ko se glava že počuti normalno se zavedam, da sem imel srečo, da smo se zbrali ljudje, ki smo znali prisluhniti drug drugemu in seveda skupnemu cilju ZAČETI IN KONČATI SKUPAJ!
Končali smo še eno zastavljeno nalogo, mali podvig še bolj v tem smislu, da smo dokazali da tudi v taki skupini pri tako ekstremnih zadevah največ velja sloga in usmerjenost v cilj v skupnem duhu in to dragi moji prjatli je vredno največ, ni ga bilo posameznika, ki se nebi mogel podrediti skupini.
Zahvaljujem se vsem s katerimi smo skupaj pretekli, prehodili to pot in si pridobili še eno novo izkušnjo na dolgih tekih in pohodih, 100 km tako različne proge z ekstremnimi vzponi in spusti pa dolgi cestni tek pa vreme, počutje......Še posebno je res to, da prav nihče na tej poti ni imel ne vem kako hude krize ali kakšnih drugih velikih težav, kar je še posebej pohvalno in za kar se je vredno zahvaliti.
Velika zahvala Dorici, Jelki, Nežki, Marjetki, vsem 4 Županom(Francu, Urošu, Juriju in Mihaelu) Seveda hvala tudi vsem, ki ste nam poslali SMS(Zvonko) Rudiju za jutranji kapučin in za vse ostalo.
Hvala velika vsem in nasvidenje v naslednji vojni!
Uporabniški avatar
 jan_jan
#140260
Jožko je povedal vse, tu ni kaj dodati razen višinske razlike, ki je je naneslo 4522 navzgor in 4350 navzdol. Skratka, o projektu lahko govorimo samo o superlativih:
- odlična družba
- usklajenost ekipe
- popolna oskrba na poti (Dorica+Nežka+Jelka :D )
- prisrčen sprejem pri vseh županih
- prihod vseh udeležencev v cilj brez poškodb.

Zahvaljujem se fantom za druženje, bilo je nepozabno, Jožko - potrebno bo razmišljati o ponovitvi v obratni smeri. :wink:
Uporabniški avatar
 BONI
#140343
Svaka vam čast , eni smo pa morali delati,sem govoril tudi z janezom in samo hvali (ekipo,pot,župane itd) še enkrat bravo
lp dare
 uros feldin
#140593
Nimam besed fantje.

Odlično!!!

Že sama sestava ekipe(skoraj vse poznam ), pa idejni vodja in podpora, tu je vse jasno, tak projekt enostavno mora uspeti!

Škoda, da nisem bil zraven...........Uroš iz Nakla
Uporabniški avatar
 Vlajko
#140630
Super ste. :cast1:
Uporabniški avatar
 majak
#140638
Iskrene čestitke vsem, mislim, da vam bo to doživetje ostalo še nekaj časa v glavi. Kapo dol! :)
 Jožko
#140750
Ja hvala Vencelj je bila, kar odmevna tale akcija so tudi župani ponosni na naše dejanje in seveda na ekipo ki je to izvedla. :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA